Italiaanse kipfilet van de barbecue. Een lekker recept met zelfgemaakte Italiaanse kruidenmix. De kip omwikkel je met serranoham voor nog meer smaak.
Met barbecuen kun je variëren. Je kunt natuurlijk een kant en klaar barbecue pakket kopen bij de slager of supermarkt. Of je grill een lekker stukje vlees op de barbecue op smaak gebracht met een kant en klare kruidenmix of zout en peper.
Maar je kunt helemaal los gaan op de barbecue. Je eigen mixen maken en wat kruiden aan de kooltjes toevoegen zodat je een heerlijke rook smaak krijgt. Of je maakt je eigen kruidenmix. En dat is precies wat ik gedaan heb. Ik heb een heerlijke mix gemaakt van kruiden die je vaak gebruikt in de Italiaanse keuken en daarmee de kip op smaak gebracht. Die kruidenmix meng je gewoon in een schaal door elkaar en je gebruikt daar geen vijzel of blender voor. Juist door ze zo te gebruiken wordt het veel intenser van smaak. Een lekker plakje serranoham gewikkeld om de kipfilet geeft nog meer smaak en een heerlijk knapperige bite.
De kruidenmix die we zelf gaan maken, kun je luchtdicht in een potje bewaren. Het blijft dan ongeveer 1 maand goed op smaak. Daarmee ga je nog veel lekkere barbecue maaltijden maken.
Recept Italiaanse kipfilet van de barbecue
Heb je deze Italiaanse kipfilet van de barbecue gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Italiaanse kipfilet van de barbecue
Ingrediënten
Italiaanse kruidenmix
- 3 eetlepels basilicum , gedroogd
- 5 eetlepels oregano
- 2 eetlepels rozemarijn
- 2 eetlepels tijm
- ½ eetlepel chili vlokken
- 1 eetlepel knoflookpoeder
Kipfilet toscaans gekruid met serranoham
- 4 kipfilet , haasjes
- 4 eetlepels Italiaanse kruidenmix
- 4 plakjes Serrano ham
- 4 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
Italiaanse kruidenmix
- Pak een kom en doe alle kruiden afgemeten in de kom.
- Meng alles goed door elkaar door er met een lepel goed te mengen.
- Doe in een afgesloten bakje en bewaar tot gebruik (de smaken blijven ongeveer 1 maand goed)
Kipfilet toscaans gekruid met serranoham
- Leg de kipfilet tussen 2 plastic folie en sla ze plat.
- Strooi op elke kipfilet 1 eetlepel Italiaanse kruiden (zorg dat je ze over twee kanten goed verspreidt.
- Leg een plakje serranoham voor je neer en rol de kip hierin.
- Besmeer de kipfilet met zonnebloem olie.
- Grill de kipfilet aan elke zijde ongeveer 5 minuten tot de kip gaar is (altijd even checken, je wilt geen voedselvergiftiging oplopen)
Geef een reactie