Luchtige witte chocolademousse trifle met wortel cake en een lichtzure abrikozen sinaasappel puree. Een toetje waar je je vingers bij aflikt.
Een wortel cake trifle: een luchtige witte chocolademousse met wortelcake en lichtzure abrikozen sinaasappel puree. Eigenlijk drie receptjes in een glas verzameld. Stuk voor stuk erg lekker, maar samen gecombineerd een heerlijk dessert.
Ideaal voor Pasen of een andere feestdag, want het is heel goed vooraf te maken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Wortelcake
- 125 gram wortels fijn geraspt
- 1 ei maat L
- 50 gram suiker
- 50 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 theelepel gemalen gember
- 120 ml zonnebloemolie
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel speculaaskruiden
Witte chocolade mousse:
- 100 gram witte chocolade
- 1 eiwit maat L
- 2 eetlepels suiker
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel sinaasappellikeur optioneel
Abrikozen sinaasappel puree
- 8 gedroogde abrikozen
- 1 sinaasappel sap en geraspte schil
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- 50 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Wortelcake
- Verwarm de oven voor op 190 °C of 170 °C
- Smeer een rond bakblik in met olie en bekleed de onderkant met bakpapier.
- Meng in een grote kom de geraspte wortel, het ei, beide suikers, olie en gemberpoeder met een vork goed door.125 gram wortels, 1 ei, 50 gram suiker, 50 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel gemalen gember, 120 ml zonnebloemolie
- In een tweede kom meng je de bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden met een vork.100 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, ½ theelepel zout, 1 theelepel speculaaskruiden
- Schep de inhoud van de tweede kom bij de eerste en meng zodat je een beslag krijgt.
- Giet dat in het bakblik en smeer de bovenkant glad.
- Bak 25 minuten in de oven.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Witte chocolade mousse
- Smelt de chocolade au bain-Marie (in een kom boven een pan kokend water).100 gram witte chocolade
- Klop het eiwit schuimig in een vetvrije kom, voeg dan de suiker lepel voor lepel toe en mix tot het eiwit stijf is.1 eiwit, 2 eetlepels suiker
- Klop de slagroom lobbig.250 ml slagroom
- Meng de sinaasappellikeur door de witte chocolade. (optioneel)1 eetlepel sinaasappellikeur
- Meng ⅓ deel van het eiwit door de witte chocolade en meng dat vervolgens door de slagroom.
- Schep het restant eiwit bij het chocolademengsel en met een spatel roer je dat er voorzichtig door (zodat het zo luchtig mogelijk blijft).
- Zet de kom minimaal 1 uur in de koeling om op te stijven.
Abrikozen sinaasappel puree
- In een pannetje meng je de abrikozen met het sap en rasp van de sinaasappel, likeur en het water.8 gedroogde abrikozen, 1 sinaasappel, 1 eetlepel sinaasappellikeur, 50 ml water
- Breng aan de kook en laat 8 minuten sudderen.
- Laat afkoelen en pureer met de staafmixer of in de blender.
Maken trifle
- Verdeel de puree over de glazen.
- Met een ijscoupe schep je in elk glas een bolletje witte chocolademousse.
- Steek met een ronde koekjes vorm (ter grootte van je glas) een rondje uit de wortelcake en leg dat op de mousse.
- Dek dat af met een eetlepel mousse.
- Kruimel ter garnering wat wortelcake bovenop.
- Laat minimaal 2 uur opstijven in de koeling.
Opmerkingen:
- Koelkast: Een trifle bewaar je tot je hem gaat eten in de koeling. Je kunt deze witte chocolademousse trifle met wortelcake tot 2 dagen bewaren. Dek hem daarbij lichtjes af met plasticfolie.
- Diepvries: Je kunt een trifle niet invriezen.
Geef een reactie