Luchtige witte chocolade mousse gecombineerd met wortel cake en een lichtzure abrikozen sinaasappel puree. Een toetje waar je je vingers bij aflikt.
Een wortel cake parfait: een luchtige witte chocolade mousse met wortel cake en lichtzure abrikozen sinaasappel puree. Eigenlijk drie receptjes in een glas verzameld. Stuk voor stuk erg lekker, maar samen gecombineerd een heerlijk dessert. Ideaal voor Pasen of een andere feestdag want het is heel goed vooraf te maken.
It's a good taste!
Recept witte chocolademousse met wortel cake
parfait
Heb je deze witte chocolade mousse met wortelcake parfait gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Ingrediënten
Wortelcake
- 125 gram wortel geraspte
- 1 ei maat L
- 50 gram suiker
- 50 gram bruine suiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 120 ml zonnebloemolie
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel koekkruiden of speculaaskruiden
Witte chocolade mousse:
- 1 eiwit maat L
- 2 eetlepels suiker
- 250 ml slagroom
- 100 gram witte chocola
- 1 eetlepel sinaasappel likeur optioneel
Abrikozen sinaasappel puree
- 8 gedroogde abrikozen
- 1 sinaasappel sap en geraspte schil
- 1 eetlepel sinaasappel likeur
- 50 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Wortelcake
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Smeer een rond bakblik met olie en bekleed de onderkant met bakpapier.
- Meng in de eerste kom de geraspte wortel, het ei, beide suikers, olie en gemberpoeder met een vork goed door.
- In een tweede kom meng je de bloem, bakpoeder, zout en koekkruiden met een vork.
- Schep de inhoud van de tweede kom bij de eerste en meng zodat je een beslag krijgt.
- Giet dat in het bakblik en smeer de bovenkant glad.
- Bak 25 minuten in de oven.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Witte chocolade mousse
- Smelt de chocolade au-bain-marie (in een kom boven een pan kokend water).
- Klop het eiwit schuimig, voeg dan de suiker toe en meng door tot het stijf is.
- Klop de slagroom lobbig.
- Meng de sinaasappel likeur door de witte chocolade.
- Meng ⅓ deel van het eiwit door de witte chocolade en meng dat vervolgens door de slagroom.
- Schep het restant eiwit bij het chocolade mengsel en met een spatel roer je dat er voorzichtig door (zodat het zo luchtig mogelijk blijft).
- Zet de kom minimaal 1 uur in de koeling om op te stijven.
Abrikozen sinaasappel puree
- In een pannetje meng je de abrikozen met het sap en rasp van de sinaasappel, likeur en het water.
- Breng aan de kook en laat 8 minuten sudderen.
- Laat afkoelen en pureer met de staafmixer of in de blender.
Maken parfait
- Verdeel de puree over de glazen.
- Met een ijscoupe schep je in elk glas een bolletje chocolade mousse.
- Steek met een ronde koekjes vorm (ter grootte van je glas) een rondje uit de wortelcake en leg dat op de mousse.
- Dek dat af met een eetlepel mousse.
- Kruimel ter garnering wat wortelcake erop.
- Laat minimaal 2 uur opstijven in de koeling.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Mixer, staafmixer
- Pannen
Geef een reactie