Paksoi met Vis uit de oven een perfect recept voor drukke dagen omdat het zo snel te maken is, en toch lekker en gezond. De kabeljauw blijft sappig en mals, heerlijk gestoomd in alle smaakmakers.
Gecombineerd met paksoi dat maar een korte bereiding nodig heeft en samen met citroen en zongedroogde tomaatjes veel smaak geven. Een simpel recept om een gezonde vis om in korte tijd een makkelijk maaltijd met veel smaak snel op tafel te zetten.
Vispakketje Kabeljauw met Paksoi
Gestoomde vis, is misschien niet iets waar je een-twee-drie van gaat juichen. Verkeerd bereid kan het smaakloos zijn of overgaar. Maar niet met dit recept: een sappig en mals stukje kabeljauw, heerlijk op smaak gebracht met citroen, zongedroogde tomaatjes en paksoi.
Wie kan dat laten liggen? Ingepakt in bakpapier of aluminiumfolie krijgt de vis de tijd om in een korte 20 minuten heerlijk gaar te stomen. Serveer met gebakken rijst of aardappeltjes en een salade en je zet snel een lekkere maaltijd op tafel. Probeer zelf!
En mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie voor vispakketjes? Deze vispakketjes uit de oven zijn heerlijk: kabeljauw met Mozzarella en Cherrytomaten, Zalm met sinaasappel en kabeljauw met pesto en tomaatjes.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Paksoi met Vis uit de Oven
Ingrediënten
- 1 stronk paksoi
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 8 zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 1 citroen, biologisch, in plakken gesneden
- 4 kabeljauwfilets
- zout en peper, naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Was de paksoi en haal de bladen los.1 stronk paksoi
- Snij de bladen van de stronk in smalle reepjes.
- Leg 4 stukken bakpapier voor je en smeer het in met olijfolie.2 eetlepels olijfolie extra vierge
- Leg wat paksoi stengel op het bakpapier en daarop reepjes paksoi blad.
- Leg de ui, zongedroogde tomaten en een schijfje citroen erboven op.8 zongedroogde tomaatjes, 1 rode ui, 1 citroen
- Daarop gaat een kabeljauwfilet die je op smaak brengt met peper en zout.4 kabeljauwfilets, zout en peper
- Dek alles af met een schijfje citroen.
- Vouw het pakketje dicht en bind het vast met touw.
- Leg het pakketje op een bakplaat en vul ook de andere bakpapiertjes met vis en leg die op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de vis 20 minuten de vis gaar.
- Maak het pakketje voorzichtig open (er komt stoom uit) en serveer meteen.
Opmerkingen
- Koelkast: Maximaal 2 dagen luchtdicht verpakt in de koeling.
- Diepvries: Wikkel in 2 lagen plasticfolie en bewaar tot maximaal 1 maand.
- Opwarmen: Verwarm de pakketjes in de oven bij 180 °C ongeveer 10 tot 15 minuten tot ze goed warm zijn.
Geef een reactie