Een kabeljauw vispakketje uit de oven is een heerlijk en gezond gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd. Kabeljauw is een magere witvis met een zachte smaak en stevige structuur, wat hem ideaal maakt voor dit recept.
De vis wordt samen met verse groenten, mozzarella en kruiden verpakt in een bakpapier pakketje en in de oven gegaard. Hierdoor krijg je een vis met veel smaak, met perfect gegaarde groenten. Zo lekker!
Vispakketje uit de Oven met Kabeljauw, Mozzarella en Cherrytomaten
Kabeljauw is een vis die ik graag gebruik in mijn keuken, ook omdat hij zo veelzijdig is. Ik maak regelmatig verschillende kabeljauw recepten zoals kabeljauw met witte wijnsaus, risotto met courgette en kabeljauw en kabeljauw ovenschotel met rösti. Allemaal heel verschillend, maar zo lekker.
En dit recept voor een vispakketje uit de oven is ook weer een topper. De kabeljauw wordt langzaam gegaard, met bleekselderij, cherrytomaatjes en sjalot, wat veel smaak geeft. Een heerlijke topping van mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum maken het gerecht af.
Door ze te bakken in de oven maak je ze snel klaar. Binnen 20 minuten kun je dit gerecht serveren en de heerlijke geur maakt het moeilijk om te wachten met eten. Als ik dit op tafel zet gaat alles op tot de laatste hap. Ik ben benieuwd of dat bij jou ook zo is!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- zout en peper naar smaak
- 2 stengels bleekselderij in ringen gesneden
- ½ sjalotje gesnipperd
- 200 gram cherry tomaatjes
- 10 blaadjes basilicum vers
- 125 gram mozzarella
- 50 gram Parmezaanse kaas
- platte peterselie fijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper.4 kabeljauwfilets, zout en peper
- Leg een vel bakpapier voor je neer.
- Schep daar 2 eetlepels bleekselderij op.2 stengels bleekselderij
- Leg de kabeljauwfilet op de bleekselderij en bedek de vis met cherry tomaatjes, sjalot, een pluk mozzarella en basilicum.½ sjalotje, 200 gram cherry tomaatjes, 10 blaadjes basilicum vers, 125 gram mozzarella
- Rasp wat Parmezaanse kaas over de vis en vouw het bakpapier dicht, zodat je een pakketje krijgt.50 gram Parmezaanse kaas
- Bind het pakketje dicht met keukentouw.
- Herhaal dat voor elke kabeljauwfilet en leg de pakketjes op een bakplaat.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de vis in 20 minuten gaar.
- Open de pakketjes voorzichtig (er kan stoom uitkomen) en strooi er wat peterselie overheen.platte peterselie
Opmerkingen:
- Koelkast: Maximaal 2 dagen luchtdicht verpakt in de koeling.
- Opwarmen: Verwarm de pakketjes in de oven bij 180 °C ongeveer 10 tot 15 minuten tot ze goed warm zijn.
Geef een reactie