Een heerlijk fris en licht recept: zalmpakketje uit de oven met boontjes en tomaatjes. Op smaak gebracht met balsamico azijn en citroen. Licht en lekker, een simpel recept.
Vanavond wil ik vanwege het warme weer en de vakantie iets makkelijks gaan koken, dus ik heb gekozen voor zalmpakketjes uit de oven. Met een heerlijke salade, wat rijst of gekookte aardappeltjes een heerlijke lichte maaltijd. Fris door de citroen. Ik heb er al zin in.
- Doordat je citroen toevoegt, krijg je een heerlijk fris accent. Vervang citroen door sinaasappel of limoen als je het niet in huis hebt.
- Doordat de vis in afgesloten pakketjes stoomt, is hij heerlijk licht en bevat weinig vet.
- Gebruik voldoende bakpapier (of aluminium folie) om de pakketjes te verpakken. Dan kan de stoom er niet uit. Maar let op: open de pakketjes voorzichtig anders verbrand je jezelf.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
Ingrediënten
- 500 gram zalm filets in 4 stukken
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 theelepels balsamico azijn
- 500 gram sperziebonen
- 100 gram cherry tomaatjes
- 1 citroen rasp
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Zet een pan op waarin je water aan de kook brengt.
- Kook de boontjes 5 minuten in het water en spoel ze dan met koud water af.
- Pak een voldoende groot bakpapier (zodat je het goed kunt dichtvouwen) en bestrijk met de eetlepel olijfolie.
- Leg het zalmmootje op het bakpapier.
- Bestrooi naar smaak met zout en peper.
- Leg 125 gram boontjes en een kwart van de tomaatjes op de zalm.
- Besprenkel met een theelepel balsamico azijn en wat citroenrasp.
- Vouw het pakketje dicht en bindt het dicht met touw.
- Leg op een bakplaat en herhaal voor alle zalmmoten.
- Schuif de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de pakketjes eruit en maak voorzichtig open (de stoom zal ontsnappen). Serveer meteen.
Opmerkingen:
- Doordat je citroen toevoegt, krijg je een heerlijk fris accent. Vervang citroen door sinaasappel of limoen als je het niet in huis hebt.
- Doordat de vis in afgesloten pakketjes stoomt, is hij heerlijk licht en bevat weinig vet.
- Gebruik voldoende bakpapier (of aluminium folie) om de pakketjes te verpakken. Dan kan de stoom er niet uit. Maar let op: open de pakketjes voorzichtig anders verbrand je jezelf.
Geef een reactie