Een heerlijk fris en licht recept: zalmpakketje met sperziebonen uit de oven. Op smaak gebracht met gestoofde tomaten, balsamicoazijn en citroen. Licht en lekker, een simpel recept.
Vanavond wil ik vanwege het warme weer en de vakantie iets makkelijks gaan koken, dus ik heb gekozen voor zalmpakketjes uit de oven. Met een heerlijke salade, wat rijst of gekookte aardappeltjes, een heerlijke lichte maaltijd. Fris door de citroen. Ik heb er al zin in.
Top Tip
Gebruik voldoende bakpapier (of aluminiumfolie) om de pakketjes te verpakken. Dan kan de stoom er niet uit. Maar let op: open de pakketjes voorzichtig, anders verbrand je jezelf.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 500 gram zalmfilets in 4 stukken
- zout en peper naar smaak
- 100 gram cherry tomaatjes
- 4 theelepels balsamico azijn
- 2 theelepels citroenrasp
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 ℃.
- Zet een pan op waarin je water aan de kook brengt.
- Kook de boontjes 5 minuten in het water en spoel ze dan met koud water af.500 gram sperziebonen
- Pak een voldoende groot bakpapier (zodat je het goed kunt dichtvouwen) en bestrijk met de eetlepel olijfolie.4 eetlepels olijfolie extra vierge
- Leg het zalmmootje op het bakpapier.500 gram zalmfilets
- Bestrooi naar smaak met zout en peper.zout en peper
- Leg ¼ deel van de boontjes en tomaatjes op de zalm.100 gram cherry tomaatjes
- Besprenkel met een theelepel balsamicoazijn en citroenrasp.4 theelepels balsamico azijn, 2 theelepels citroenrasp
- Vouw het pakketje dicht en bindt het dicht met touw.
- Leg op een bakplaat en herhaal voor alle zalmmoten.
- Schuif de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de pakketjes eruit en maak voorzichtig open (de stoom zal ontsnappen). Serveer meteen.
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de zalm met sperziebonen in een luchtdichte verpakking in de koeling. Zo blijft hij tot twee dagen goed.
- Diepvries: Bewaar in een diepvrieszak of doos. In de vriezer blijft hij tot 3 maanden goed. De groenten zullen een iets andere structuur krijgen door het invriezen. Laat ontdooien in de koeling.
- Opwarmen: Leg de zalm, sperziebonen en tomaten in een ovenschaal die je afdekt met aluminiumfolie. Zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven bij 190 °C of tot hij warm is. Of bak de zalm met groenten tot hij warm is in de koekenpan.
Geef een reactie