Zalm met sinaasappel pakketjes. Waarbij de zalm langzaam gegaard wordt in de gesmolten boter en sinaasappelsappen. En daardoor blijf hij heerlijk mals.
De zalm is heerlijk op smaak gebracht met pesto en lekker sappig door de sinaasappelsappen die door de warmte vrijkomen en de zalm bedruipt.
Door er een pakketje van te maken van aluminiumfolie gaart de zalm in zijn eigen vocht. Zo krijg je een heerlijk slank gerecht.
- De zalm gaart in het pakketje en daardoor hoef je bijna geen vet toe te voegen. De boter voeg je enkel toe voor de romige smaak.
- Doordat de zalm gaart in zijn eigen aluminiumfolie blijven alle sappen bewaard en wordt hij sappig en mals.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlZalm met sinaasappel pakketjes
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
- 600 gram zalmfilets
- 2 sinaasappels
- 4 theelepels pesto groen
- 4 theelepels kappertjes
- 2 theelepels boter ongezouten
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ theelepel zout
- â…› theelepel peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Scheur een stukje aluminiumfolie af van ongeveer 20 x 20 cm.
- Smeer een vlak ter grootte van de zalmfilet in met olie.
- Leg de zalmfilet op het besmeerde oppervlak.
- Snij de sinaasappels in dunne schijven.
- Schep 1 theelepel pesto op de filet en smeer de pesto over het oppervlakte uit.
- Leg 2 of 3 schijven sinaasappel op de pesto (afhankelijk van de grootte van de zalm).
- Verdeel 1 theelepel kappertjes hierop.
- Top het af met 2 theelepels boter.
- Vouw het aluminiumfolie dicht tot een pakketje waar geen stoom meer vrij komt.
- Leg de pakketjes in het midden van de oven en laat in 15 minuten gaar worden.
- (let op: maak de pakketjes heel voorzichtig open. Er kan stoom ontsnappen en dat is erg heet).
Opmerkingen:
- De zalm gaart in het pakketje en daardoor hoef je bijna geen vet toe te voegen. De boter voeg je enkel toe voor de romige smaak.
- Doordat de zalm gaart in zijn eigen aluminiumfolie blijven alle sappen bewaard en wordt hij sappig en mals.
- Â
Geef een reactie