Zalm met sinaasappel uit de oven in een pakketje gegaard. Waarbij de zalm langzaam gebakken wordt in de gesmolten boter en sinaasappelsappen. En daardoor blijft hij heerlijk mals.
De zalm is op smaak gebracht met pesto en kappertjes en hij blijft lekker sappig door de sinaasappel, waarbij de sappen die door de warmte vrijkomen de zalm bedruipen.
Door er een pakketje van te maken van aluminiumfolie gaart de zalm in zijn eigen vocht. Zo krijg je een heerlijk slank gerecht.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Zalm met Sinaasappel uit de Oven
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 600 gram zalmfilets, in 4 stukken
- 4 theelepels groene pesto
- 2 sinaasappels, in schijfjes
- 4 theelepels kappertjes
- 4 theelepels ongezouten boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Scheur een stukje aluminiumfolie af van ongeveer 20 x 20 cm.
- Smeer een vlak ter grootte van de zalmfilet in met olie.1 eetlepel olijfolie
- Leg een stuk zalmfilet op het besmeerde oppervlak.600 gram zalmfilets
- Schep 1 theelepel pesto op de filet en smeer de pesto over de bovenkant van de zalm.4 theelepels groene pesto
- Leg 2 of 3 schijven sinaasappel op de pesto (afhankelijk van de grootte van de zalm).2 sinaasappels
- Verdeel 1 theelepel kappertjes hierop.4 theelepels kappertjes
- Top het af met 1 theelepel boter.4 theelepels ongezouten boter
- Vouw het aluminiumfolie dicht tot een pakketje waar geen stoom meer vrij komt.
- Leg de pakketjes in het midden van de oven en laat in 15 minuten gaar worden. (let op: maak de pakketjes heel voorzichtig open. Er kan stoom ontsnappen en dat is erg heet).
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar de zalm met sinaasappel in een luchtdichte verpakking in de koeling. Zo blijft hij tot twee dagen goed.
- Diepvries: Bewaar in een diepvrieszak of doos. In de vriezer blijft hij tot 3 maanden goed. Laat ontdooien in de koeling.
- Opwarmen: Leg de zalm in een ovenschaal die je afdekt met aluminiumfolie. Zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven bij 190 °C of tot hij warm is. Of bak de vis tot hij warm is in de koekenpan.
Geef een reactie