Een lekker slank lente receptje: zalm uit de oven met asperges en tomaten. Gegaard in het eigen vocht dus alle smaken zijn er helemaal ingetrokken!
Een elegant, simpel en over(N)heerlijk lente recept: zalm uit de oven met asperges en tomaatjes. Gegaard in hun eigen vocht, waardoor alle geuren en smaken bewaard zijn gebleven. Maak het de avond tevoren klaar, zodat je het alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven. Lekker met verse pasta en nog wat extra groene salade).
Tips
- Gebruik bakpapier om het pakketje te maken. Heb je dat niet in huis dan kun je ook aluminiumfolie gebruiken.
- Door de schillen van de asperges mee te koken, krijgen ze nog meer smaak.
Vervangers
- Lust je geen zalm (of eet je liever geen zalm) vervang het dan door kabeljauw. Dat heeft ook een stevige structuur.
- Tijm kun je ook vervangen door rozemarijn of basilicum
Budget vriendelijke
versie
- Gebruik in plaats van zalm koolvis filets uit de diepvries.
- In plaats van het sjalotje gebruik je een halve fijngesnipperde ui.
- Gebruik witte asperges uit diepvries of pot in plaats van verse asperges. Breng ze aan de kook in het kookvocht.
- In plaats van feta kaas gebruik je een plak witte kaas.
- Plant verse peterselie, bieslook en basilicum in een pot. Hier ga je maanden plezier van hebben en, wanneer je deze plantjes haalt bij een goedkopere super, ben je uiteindelijk veel goedkoper uit.
De prijs van de budget vriendelijke versie bedraagt €1,70 per persoon
Lekker
erbij
- Ook lekker met andere Italiaanse kruiden. Gebruik deze dan als een mix.
Bewaaradvies
- Maak de pakketjes een dag van te voren, maar bak ze niet af. De dag erop bak je ze vanuit de koeling.
- Verder kun je deze zalmpakketjes niet bewaren als geheel. Bewaar je restjes zalm dan gebruik je die de dag erop in een heerlijke zalmsalade. Eventuele groenterestjes vries ik in en gebruik ik als basis voor een groentesoep.
Andere lekkere vis
recepten
- Kabeljauwfilet met aardappel rösti
- Garnalen met citroen
- Tilapia filet met tomaten salsa
- Zalm met een kruidenboter van rode wijn en sjalotjes
It's a good taste!
Recept zalm uit de oven met asperges en cherry
tomaatjes
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlZalm uit de oven met asperges en tomaatjes
Ingrediënten
- 600 gram asperges
- 200 gram cherry tomaten
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel balsamico
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel tijm (vers)
- 4 stukken zalm
- 4 eetlepels feta kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was en schil de asperges en breek het harde deel van de asperge. Dat doe je door de onderzijde vast te houden en de bovenkant naar boven te buigen. Op het punt waar het houtige deel overgaat in het zachte (lekkere) deel zal de asperge breken.
- Zet een pan met water op het vuur en doe de schillen en de houtige delen van de asperge onderin de pan (voor nog meer smaak). Breng aan de kook.
- Voeg de asperges toe en kook ze 5 minuten.
- Haal ze uit het water en spoel ze meteen af met koud water.
- Was en halveer de cherry tomaten.
- Snipper het sjalotje fijn.
- Maak een salade met dressing door de tomaatjes, het fijngesnipperde sjalotje, balsamico, olijfolie en tijmblaadjes goed te mengen.
- Pak 4 stukken bakpapier en smeer die licht in met wat olijfolie.
- Verdeel de asperges over de 4 stukken bakpapier.
- Verdeel over de asperges de tomaatjes.
- Leg daarop de zalm. Op elk stuk bakpapier één.
- Verkruimel over elk stuk zalm 1 eetlepel feta.
- Vouw het bakpapier goed dicht en bindt vast met bindtouw.
- Doe de zalm pakketjes in de oven en bak gedurende 25 minuten, tot de zalm goed gaar is.
- Maak de pakketjes voorzichtig open (er kan stoom ontsnappen) en serveer meteen.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Pannen
Geef een reactie