Een lekker slank lentereceptje: Zalm met asperges uit de oven. Op smaak gebracht met tomaatjes, feta, balsamico en tijm. Gegaard in eigen vocht en alle smaken zijn er helemaal ingetrokken. Heerlijk!
Een elegant, simpel en over(N)heerlijk lente recept: zalm uit de oven met asperges en tomaatjes. Gegaard in hun eigen vocht, waardoor alle geuren en smaken bewaard zijn gebleven. Maak het de avond tevoren klaar, zodat je het alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven. Lekker met verse pasta en nog wat extra groene salade.
Top Tip
Gebruik bakpapier om het pakketje te maken. Heb je dat niet in huis dan kun je ook aluminiumfolie gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 600 gram groene asperges
- 200 gram cherry tomaatjes gewassen en gehalveerd
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 eetlepel balsamico crème
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 theelepel verse tijm alleen blaadjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 zalmfilets
- 4 eetlepels feta kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ℃
- Was en schil de asperges en breek het harde deel van de asperge. Dat doe je door de onderzijde vast te houden en de bovenkant naar boven te buigen. Op het punt waar het houtige deel overgaat in het zachte (lekkere) deel zal de asperge breken.600 gram groene asperges
- Zet een pan met water op het vuur en doe de schillen en de houtige delen van de asperge onderin de pan (voor nog meer smaak). Breng aan de kook.
- Voeg de asperges toe en kook ze 5 minuten.
- Haal ze uit het water en spoel ze meteen af met koud water.
- Maak een salade met dressing door de tomaatjes, het sjalotje, balsamico, olijfolie en tijmblaadjes goed te mengen.200 gram cherry tomaatjes, 1 sjalotje, 1 eetlepel balsamico crème, 1 eetlepel olijfolie extra vierge, 1 theelepel verse tijm
- Pak 4 stukken bakpapier en smeer die licht in met wat olijfolie.1 eetlepel olijfolie
- Verdeel de asperges over de 4 stukken bakpapier.
- Verdeel over de asperges de tomaatjes.
- Leg daarop de zalm. Op elk stuk bakpapier één.4 zalmfilets
- Verkruimel over elk stuk zalm 1 eetlepel feta.4 eetlepels feta kaas
- Vouw het bakpapier goed dicht en bindt vast met bindtouw.
- Doe de zalm pakketjes in de oven en bak gedurende 25 minuten, tot de zalm goed gaar is.
- Maak de pakketjes voorzichtig open (er kan stoom ontsnappen) en serveer meteen.
Opmerkingen:
- Lust je geen zalm (of eet je liever geen zalm) vervang het dan door kabeljauw. Dat heeft ook een stevige structuur.
- Tijm kun je ook vervangen door rozemarijn of basilicum.
- Maak de pakketjes een dag van tevoren, maar bak ze niet af. De dag erop bak je ze vanuit de koeling.
- Verder kun je deze zalm met asperges niet bewaren als geheel. Bewaar je restjes zalm dan gebruik je die de dag erop in een heerlijke zalmsalade. Eventuele groenterestjes vries ik in en gebruik ik als basis voor een groentesoep.
Geef een reactie