Een traybake van Aardappel met Rookworst en Wortel is supersnel en makkelijk te maken. Het is een ovenschotel, waarbij je de ingrediënten mengt met olie en smaakmakers. Dat verdeel je over een bakplaat en schuift het in de oven. En je hebt er geen omkijken meer naar! Dat is echt een lekkere makkelijke maaltijd voor doordeweeks en nog budget-vriendelijk ook!

Traybake van Aardappel met Rookworst en Wortel
Heb je zin in een lekkere en makkelijke maaltijd voor het avondeten? Deze Traybake met aardappel wedges, Rookworst, Wortel en heerlijke kruiden is dan echt iets voor jou!
Hou je van budget-vriendelijk dan schil en snij je de aardappels in wedges. Kost je een minuutje of vijf. Ga je voor makkelijk, dan koop je ze kant-en-klaar. De wortels maak je schoon en snij je in schijfjes en de rookworst in plakjes. Maak een knoflook kruiden marinade en meng de groenten, aardappels en vlees erdoorheen. Tien minuutjes en je schuift het in de oven. Dat wordt genieten.
En ben je op zoek naar andere budgetvriendelijke en makkelijke maaltijden. Deze spaghetti met broccoli, pilav met gehakt en perzik en Bami Goreng met Ham en Ei zijn dan ook supergoed keuzes!
Jump to:
Wat heb je nodig voor Rookworst, Wortel en Aardappel Traybake?
Om deze Traybake van Aardappel met Rookworst en Wortel te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Aardappels - Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een Bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuze. Wil je een snelle maaltijd? Dan zijn er ook kant-en-klare wedges te koop. Je kunt eventueel ook krieltjes gebruiken, die je halveert.
- Wortel - Was en schil de wortel. Snij hem in kleine schijfjes, dan wordt hij even snel gaar als de aardappels.
- Ui en knoflook - Beiden geven een diepe smaak aan deze traybake.
- Olijfolie - Omdat je weinig ingrediënten gebruikt is de smaak nog belangrijker. Gebruik dus een heerlijke olijfolie extra vierge voor dit recept.
- Zout - Om de smaak van het gerecht in balans te brengen.
- Rookworst - Echt Nederlandse worst, waarbij vlees gemengd met specerijen in een omhulsel. Vroeger werden de worsten traditioneel gerookt, tegenwoordig wordt er vaak rookaroma gebruikt om de typische rooksmaak te krijgen.
- Italiaanse kruiden - Deze kruidenmix met onder meer peterselie, oregano, bieslook en basilicum geven een heerlijke smaak aan deze traybake.
Hoe maak je Traybake met Aardappel en Worst?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Meng de olijfolie, Italiaanse kruiden, zout, en knoflook door elkaar.
- Voeg de aardappel wedges toe en meng goed door.
- Schep ook de wortel en rookworst in de kom en meng totdat alle ingrediënten bedekt zijn met olie.
- Verdeel over een bakplaat, zoveel mogelijk in één laag om alles op hetzelfde moment gaar te krijgen, en bak 50 minuten in een voorverwarmde oven bij 220 °C.
Tips en Vervangingen
- In plaats van aardappels kun je ook Zoete Aardappel gebruiken in partjes of blokjes.
- Wil je nog meer groenten toevoegen of juist vervangen? Denk dan eens aan blokjes paprika, pastinaak, gesnipperde rode ui en erwtjes.
- Rookworst kun je ook vervangen door runderbraadworst of varkenssaucijs.
- Hou je van spicy? Voeg dan ¼ theelepel chilivlokken toe.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Traybake van Aardappel met Rookworst en Wortel
Apparatuur
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie, extra vierge
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- ½ theelepel zeezout
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 kg aardappelen, geschild in wedges gesneden
- 750 gram wortel, gewassen en geschild. In dunne schijfjes gesneden.
- 1 ui, fijngesnipperd
- 350 gram rookworst, in plakjes gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
- Meng in een kom de olie, knoflook, Italiaanse kruiden en zout.3 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, ½ theelepel zeezout, 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Voeg de aardappel wedges toe en meng.1 kg aardappelen
- Doe dan ook de wortel, ui en rookworstplakjes in de schaal en meng zodat alle ingrediënten zijn bedekt met een laagje olie.750 gram wortel, 1 ui, 350 gram rookworst
- Verdeel de inhoud van de kom op een bakplaat, zoveel als mogelijk in één laag, en schuif in de oven.
- Bak 50 minuten en serveer meteen.
Opmerkingen
- Koelkast - Bewaar de Traybake met Aardappel en Worst afgedekt tot drie dagen in de koelkast.
- Diepvries - Dit is een gerecht dat je beter niet invriest.
- Opwarmen
- Oven - Doe in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak 15 minuten bij 180 °C.
- Magnetron - Verwarm met een interval van 30 seconden tot hij goed heet is.
Simon Plasmans says
Het was lekker. Ik had zelf aardappelen geschild en in blokjes gesneden. Daarna nog de wortels geschild en in plakjes gesneden. Daarna de rookworst in plakjes, de ui snijden en de knoflookteentjes pellen en persen. Eer dat ik alles in de schaal had zitten met olie en kruiden erbij was ik toch zo’n 40 minuten verder en geen 10 minuten plus 5 minuten voor het schillen van de aardappelen zoals er in het recept staat. Dus de bereidingstijd vind ik niet kloppen, maar dat had ik achteraf ook wel van te voren kunnen bedenken. 😉