Een aardappel ovenschotel met kip en broccoli is een heerlijke en makkelijke maaltijd. Zachte aardappelschijfjes, malse kipfilet en zoete broccoli is een perfecte combinatie, die wordt afgemaakt door een laagje geraspte kaas. En die smelt in de oven tot hij goudbruin is. Een perfecte recept voor een doordeweekse avond, waar je hele gezin blij van wordt.
Ovenschotel Broccoli met Kipfilet en Aardappelschijfjes
Ik ben altijd op zoek naar een makkelijke ovenschotel die ik snel in de oven kan zetten. Ideaal voor drukke avonden en graag ook nog een beetje gezond. Nu dat is precies deze Aardappel Ovenschotel met Kip en Broccoli samengevat.
De smaak van deze ovenschotel is hartig en rijk. De spekjes geven een zoute, rokerige smaak, de kip een malse bite en de broccoli geeft een frisse, lichtzoete toets. De aardappelschijfjes zijn zacht en romig en in combinatie met de kaas de perfecte knapperige bovenlaag.
En niet alleen is deze ovenschotel lekker, maar ook nog erg voedzaam. Dit alles maakt dat deze broccoli kip ovenschotel heel lekker is. Een ovenschotel die je zeker wilt maken!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen kruimig
- 750 gram broccoli in roosjes gesneden
- 125 gram spekreepjes
- 300 gram kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm
- 75 gram geraspte kaas belegen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
- Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten in licht gezouten water gaar. Giet af en laat afkoelen.1 kg aardappelen
- Kook ondertussen de broccoli beetgaar in kokend water, ongeveer 7 tot 8 minuten.750 gram broccoli
- Bak de spekjes uit in een koekenpan tot ze licht krokant zijn en haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze even op een keukenpapiertje om uit te lekken.125 gram spekreepjes
- In de koekenpan van de spekjes bak je de kipfilet tot ze goudbruin is.300 gram kipfilet
- Zet het vuur uit en meng de spekjes en de broccoli er doorheen.
- Snij de aardappels in schijfjes.
- Bedek met de helft van de aardappels de ovenschaal.
- Leg daarop het broccoli-kipmengsel en dek af met het restant aardappels.
- Bestrooi met de geraspte kaas en bak in 25 minuten goudbruin in de oven.75 gram geraspte kaas
Opmerkingen:
- Koelkast: Deze kip broccoli ovenschotel kun je 2 dagen afgedekt in de koeling bewaren. Daardoor is de ovenschotel goed voor te bereiden.
- Diepvries: Deze ovenschotel kun je prima invriezen in een luchtdicht afgesloten bakje. Hij blijft dan tot 3 maanden goed. Laat 's ochtends in de koelkast ontdooien.
- Opwarmen: Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie. Verwarm de ovenschotel 20 minuten bij 180 °C in de oven. Check of hij voldoende warm is. Zo niet, verleng de oventijd met 5 minuten en controleer nogmaals.
Monique Epping says
Vandaag gemaakt! Supermakkelijk en vooral superlekker! Vergeten een fotootje te maken, maar het is schoon op gegaan! Ik had alleen de aardappelen geschild, gewassen en alvast vast in schijfjes gesneden voor het koken. Sneller voor mijn idee, en tegelijk de broccoli in een stoommand erboven beetgaar gestoomd! Zelfs na de oventijd was de broccoli nog een beetje knapperig! ( ik haat nl. van die zachtgekookte groenten😉) Dit gerecht komt zeer zeker vaker op het menu, dankjewel Andrea!
Groetjes, Monique