Dit recept voor kip broccoli ovenschotel is lekker makkelijk. Je kunt het de dag tevoren al klaar maken en ook de kinderen kunnen de schaal zo de oven in schuiven. Handig toch.
Op de maandag, wanneer het bij ons een komen en gaan is, is een ovenschotel altijd makkelijk. Vooraf klaar te maken, zodat ik niet in de knoei kom met alle taxiritjes die die dag nodig zijn. Duidelijke aanwijzingen aan onze oudste, wanneer en hoeveel graden de oven aan moet en een kind kan de was doen. En zo hebben wij dan op die drukke maandag toch een hele gezonde maaltijd.
- Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier. Dan worden ze nog krokanter en bevatten ze minder vet.
- Omdat je de broccoli beetgaar wilt koken, controleer je na 6 minuten met een vork. Glijd die er makkelijk in, dan is de broccoli gaar. Anders verleng je de kooktijd met een minuut.
- Deze kip broccoli ovenschotel kun je 2 dagen afgedekt in de koeling bewaren. Daardoor is de ovenschotel goed voor te bereiden.
- Deze ovenschotel kun je prima invriezen in een luchtdicht afgesloten bakje. Hij blijft dan tot 3 maanden goed. Laat 's ochtends in de koelkast ontdooien en verwarm hem 20 minuten bij 180 graden Celsius in de oven.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlKip broccoli ovenschotel
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 750 gram broccoli (in roosjes gesneden)
- 1 kg aardappelen (kruimig)
- 125 gram spekjes
- 75 gram kaas (belegen, geraspt)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten in licht gezouten water gaar. Laat afkoelen.
- Kook ondertussen de broccoli beetgaar in kokend water, ongeveer 7 tot 8 minuten.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan tot ze licht krokant zijn en haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze even op een keukenpapiertje om uit te lekken.
- In de koekenpan van de spekjes bak je de kipfilet tot ze goudbruin is.
- Zet het vuur uit en meng de spekjes en de broccoli er doorheen.
- Snij de aardappels in schijfjes.
- Bedek met de helft van de aardappels de ovenschaal.
- Leg daarop het broccoli kip mengsel en dek af met het restant aardappels.
- Bestrooi met de geraspte kaas en bak in 25 minuten goudbruin in de oven
Geef een reactie