Shepherds pie een ovenschotel gevuld met groenten, aardappels en vlees. Maar deze variant met tonijn is zeker een blijvertje.
Shepherds pie is een ideaal recept dat je kunt gebruiken als je nog wat restjes over hebt. Groenten, vlees lekker op smaak gebracht onderin de ovenschaal. Aanvullen met wat extra en een heerlijke romige laag aardappels erover. gratineren en je hebt een snelle en makkelijke maaltijd.
Maar soms heb je wel groenten en aardappels, maar geen vlees over. Of wil je liever vis eten. Dan is deze shepherds pie met tonijn een uitkomst.
Tips
- omdat Shepherds pie heel erg geschikt is voor rest verwerking is dit een basis recept. Varieer er lekker op los met restjes die je nog hebt liggen. Het smaakt echt altijd.
- maak hem de dag ervoor al klaar en zet hem in de koelkast. Zo hoef je hem alleen nog maar te bakken.
It's a good taste!
Recept Shepherds pie met
tonijn
Heb je deze shepherds pie met tonijn gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!

Shepherds pie met tonijn
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
Tonijn en groenten vulling
1 ui fijngehakt
1 rode ui fijngesneden
100 gram prei fijngesneden
1 teentje knoflook uitgeperst
3 eetlepels bloem
2 theelepels tijm
100 gram wortels in kleine blokjes
200 ml melk
peper naar smaak
Aardappel puree
1 kg aardappelen kruimig
1 theelepel zout
100 ml melk
Topping
75 gram cheddar kaas geraspt
1 theelepel tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Tonijn en groenten vulling
- Verwarm de olie in een grote hapjes pan.
- Voeg beiden uien toe en bak tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
- Voeg dan de prei en knoflook toe en roerbak alles nog 1 minuut.
- Schep de bloem door de groenten en bak 3 minuten mee. Zorg ervoor dat je dat doet anders krijg je een bloem smaak.
- Schenk de bouillon bij de groenten en roer alles goed door. Voeg dan ook de wortel en selderij, wijn en tijm toe.
- Laat 5 minuten sudderen.
- Voeg tenslotte aan de hapjespan de melk, tonijn toe en breng alles op smaak met zout en peper.
- Breng aan de kook en zet het vuur uit.
- Doe de tonijn groenten vulling onderin de ovenschaal.
Aardappelpuree (kan tegelijk met de tonijn groenten vulling bereid worden)
- Schil de aardappelen en snij ze in vieren (als ze groot zijn).
- Doe ze in een pan met water, waarbij ze net onder staan.
- Breng het water aan de kook en kook de aardappelen tot ze gaar zijn (je kunt dan met een vork gemakkelijk in de aardappel prikken en voelt geen weerstand).
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Warm de melk met de kruidenboter op in een pannetje, tot de kruidenboter gesmolten is.
- Giet bij de aardappelpuree en meng alles goed door.
- Schep de aardappelpuree op de tonijn groenten vulling.
Topping
- Meng de cheddar met de panko en de tijm in een kommetje.
- Verdeel dat over de aardappel in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- ovenschaal en braadsledes
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Pannen
Geef een antwoord