Toffee appeltaart een zoete zonde, en o zo lekker. Met knapperige appeltjes en een krokante bodem. En dat gecombineerd met heerlijke toffee! Zalig.
O dit is echt zo lekker. Mijn man houdt van appeltaart. Ik denk dat je hem daar wel elke nacht voor wakker kan maken. Ik maak ze dan ook in allerlei variaties en een gewone appeltaart of de overheerlijke appeltaart die ik vorig jaar voor mijn verjaardag maakte.
Met de taart op tafel
Toen de taart op tafel stond zag het er ook grandioos uit. Iedereen raakte superenthousiast. En toen ging ik puntjes snijden.
Inderdaad is karamel met appel een gouden combinatie. Een tikkeltje zoet, maar door de appel blijft de taart heerlijk.
- In dit recept is Bebogeen gebruikt (kant en klare karamel, staat bij het broodbeleg), maar je kunt ook zelf Dulce de Leche maken. Hier vind je bijvoorbeeld een goede manier (maar het is veel werk en de kant-en-klare is zeker zo lekker!
- Door het deeg te koelen, zet het in de oven niet uit en blijft het mooi plat.
- Deze appeltaart is prima een dag van te voren te maken. Warm hem voor het serveren nog even kort op in een op 150 graden Celsius voorverwarmde oven.
- In de koeling is de appeltaart 2 dagen houdbaar. Je kunt de appeltaart ook invriezen, voor maximaal een maand. Warm hem net voor het serveren nog even op.
Ik heb dit recept aangepast naar een recept van Jamie Oliver.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Toffee appeltaart
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
Ingrediënten
120 gram boter uit de koeling
100 gram poedersuiker
⅛ theelepel zout
½ theelepel citroenrasp
250 gram bloem
1 theelepel vanille-extract
2 eigelen maat L
2 eetlepels melk
4 appels Goudreinette, Elstar of Jonagold
Instructies
- Gebruik de keukenmachine met het mes en doe er boter in.
- Pulseer zodat je smalle boterdeeltjes krijgt.
- Voeg de poedersuiker, zout, citroenrasp en bloem. Pulseer tot alles gemengd is.
- Voeg het vanille-extract en de eigelen toe en pulseer 3 keer.
- Als laatste schenk je de melk erbij en pulseer je tot het deeg los komt van de wand.
- Verwijder het deeg uit de bak en maak een platte schijf.
- Pak die in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
- Verdeel het deeg over de bakbodem (doorsnede 26 cm) en zet die een half uur in de koeling.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schil de appels en snij in dunne schijfjes.
- Haal de taartbodem uit de diepvries en besmeer met de karamel. Verdeel de appels hierover.
- Zet in de oven en bak 40 minuten.
Opmerkingen:
- In dit recept is de dulce de leche zelf gemaakt, maar je kunt ook Babogeen gebruiken, wat in de grote supermarkten te koop is;
- Door de vorm in te vriezen, zet het deeg in de oven niet uit en blijft het mooi plat;
- Wanneer je ze aan anderen wilt presenteren is het verstandig om individuele gebakjes te maken. Dat ziet er veel beter uit!
Geef een antwoord