Ontdek een heerlijke verjaardagstraktatie met dit Irish coffee taart recept. Een romige, decadente cheesecake die is doordrenkt met de rijke smaken van koffie, whiskey en vanille.
Perfect voor een verjaardag, speciale gelegenheid of om jezelf en je gasten te verwennen. Geniet van een heerlijk stukje overheerlijk gebak dat je makkelijk zelf maakt!
Verwennen: een heerlijk Irish Coffee Cheesecake Recept.
De laatste taart van mijn verjaardagsfeestje dit jaar. Een taart speciaal voor de volwassenen: Irish Coffee taart. Een cheesecake waar twee onweerstaanbare smaken: cheesecake en Irish Coffee worden gemengd. Met een romige, zijdezachte textuur doordrenkt van whiskey en koffie, gaat deze taart iedereen verrassen.
En dit recept is ook nog eens erg makkelijk. Met dit stap-voor-stap recept maak je deze cheesecake eenvoudig. Je hebt niet eens een oven nodig voor een perfect resultaat. Dus verwen iedereen met deze heerlijke Irish Coffee taart, je zult zien dat je er hoge ogen mee gaat gooien!
Wat heb je nodig voor een Irish Coffee Cheesecake?
Om deze Irish Coffee taart te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Bastognekoeken en boter: Voor het maken van de bodem. Door de koeken te verkruimelen en de boter te smelten, krijg je een heerlijke harde bodem.
- In plaats van Bastognekoeken, kun je ook andere koeken zoals Maria koeken of Chocolade koekjes.
- Gebruik ongezouten boter.
- Koffie: Gebruik hete koffie, dan lost de gelatine goed op.
- Gelatine: Je kunt het als vellen of als gelatinepoeder kopen. Begin met het zacht maken van de gelatine in het water, en dan moet je het oplossen in een hete vloeistof. Voor het resultaat maakt het niet uit welke soort gelatine je gebruikt.
- Gebruik je gelatinepoeder gebruik dan een eetlepel oftewel 9 gram.
- Whiskey: Gebruik een rokerige whisky (Bourbon), die smaakt hier heerlijk bij.
- Vanille vla en Roomkaas: Maken de cheesecake dik en romig. En de vla geeft een vleugje vanille.
- Slagroom: Door de slagroom op te kloppen en toe te voegen wordt de cheesecake luchtig.
- Suiker: Voor het zoeten van de taart.
Expert Tips
- Meng de verkruimelde koekjes met gesmolten boter en laat uitharden in de koelkast. Daardoor krijg je een heerlijke krokante bodem.
- Haal de roomkaas een uur voordat je hem toevoegt uit de koelkast. Daardoor wordt hij goed zacht en krijg je geen kontjes.
- Klop slagroom als hij goed koud is. Daardoor stijft hij beter op.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Irish Coffee Taart
Apparatuur
- Springvorm 20 cm doorsnede
Ingrediënten
Bodem
- 150 gram Bastogne koeken
- 100 gram boter, ongezouten
Vulling
- 6 blaadjes gelatine
- 150 ml koffie, heet
- 5 eetlepels suiker
- 3 eetlepels whisky
- 150 ml slagroom, koud
- 200 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 250 ml vanille vla
Garnering
- mokkaboontjes, garnering
Instructies
Bodem
- Verkruimel de koekjes in een blender of in een zak door er met een deegroller op te slaan.150 gram Bastogne koeken
- Smelt de boter.100 gram boter
- Roer de gesmolten boter door de koekjes en verdeel het mengsel meteen over de bodem van een springvorm van 20 cm.
- Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad.
- Plaats de bodem 15 minuten in de koelkast.
Irish coffee vulling
- Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn.6 blaadjes gelatine
- Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en voeg dan de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost.150 ml koffie, 5 eetlepels suiker
- Schenk de whisky erbij en laat het mengsel 15 minuten afkoelen.3 eetlepels whisky
- Klop 150 ml slagroom lobbig (yoghurt dikte).150 ml slagroom
- Klop in een tweede kom de roomkaas met een mixer glad.200 gram roomkaas
- Voeg aan de roomkaas de vanillevla toe en klop tot het mengsel glad is.250 ml vanille vla
- Meng het koffiemengsel erdoor en mix zolang tot het roomkaasmengsel lobbig is.
- Spatel de slagroom erdoor.
- Verdeel de vulling over de taartbodem.
- Laat de taart in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
Serveren
- Verwijder de rand van de springvorm.
- Versier met mokkaboontjes (en slagroom)mokkaboontjes
Opmerkingen:
- Voor de cheesecake heb je 6 blaadjes gelatine of één eetlepel (= 9 gram) gelatinepoeder nodig.
- Laat de gelatine weken voordat je hem toevoegt.
- Door de verkruimelde koekjes met gesmolten boter te mengen en te laten uitharden in de koelkast krijg je een heerlijke krokante bodem.
- Haal de roomkaas een uur voordat je hem toevoegt uit de koelkast. Daardoor wordt hij goed zacht en krijg je geen kontjes.
- Klop slagroom als hij goed koud is. Daardoor stijft hij beter op.
- Koelkast: Bedekt met plastic folie (of een passende deksel) en bewaar tot drie dagen in de koelkast. Laat 10 minuten op kamertemperatuur komen, voordat je hem aansnijdt.
- Diepvries: De structuur van de Irish Coffee taart verandert als je hem invriest en dat is niet aan te raden!
Geef een reactie