Irish coffee taart met koffie, roomkaas en natuurlijk whiskey. Opgesteven op een bodem van bastogne koek. Heerlijk voor elke verjaardag
De laatste taart van mijn verjaardagsfeestje. Een taart speciaal voor de volwassenen: Irish Coffee taart.
- Meng de verkruimelde koekjes met gesmolten boter en laat uitharden in de koelkast. Daardoor krijg je een heerlijke krokante bodem.
- Haal de roomkaas een uur voordat je hem toevoegt uit de koelkast. Daardoor wordt hij goed zacht en krijg je geen kontjes.
- Klop slagroom als hij goed koud is. Daardoor stijft hij beter op.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlIrish coffee taart
Apparatuur
- Springvorm 20 cm doorsnede
Ingrediënten
Bodem
- 150 gram bastogne koekjes
- 100 gram boter (ongezouten)
Vulling
- 6 blaadjes gelatine
- 150 ml koffie ( heet)
- 150 gram slagroom ( koud)
- 5 eetlepels suiker
- 3 eetlepels whiskey
- 200 gram roomkaas (kamertemperatuur)
- 250 ml vanille vla
Garnering
- mokkaboontjes (garnering)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Bodem
- Verkruimel de koekjes in een blender of in een zak door er met een deegroller op te slaan.
- Smelt de boter.
- Roer de gesmolten boter door de koekjes en verdeel het mengsel meteen over de bodem van een springvorm van 20 cm.
- Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad.
- Plaats de bodem 15 minuten in de koelkast.
Irish coffee vulling
- Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn.
- Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en voeg dan de suiker toe.
- Voeg de whisky toe en laat het mengsel 15 minuten afkoelen.
- Klop 150 ml slagroom lobbig (yoghurt dikte).
- Klop de roomkaas met een mixer glad.
- Voeg de vanillevla toe en klop tot het mengsel glad is.
- Meng het koffiemengsel erdoor en mix zolang tot het roomkaas mengsel lobbig is.
- Spatel de slagroom erdoor. En verdeel de vulling over de taartbodem.
- Laat de taart in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
Serveren
- Verwijder de rand van de springvorm.
- Versier met mokkaboontjes (en slagroom)
Opmerkingen:
- Meng de verkruimelde koekjes met gesmolten boter en laat uitharden in de koelkast. Daardoor krijg je een heerlijke krokante bodem.
- Haal de roomkaas een uur voordat je hem toevoegt uit de koelkast. Daardoor wordt hij goed zacht en krijg je geen kontjes.
- Klop slagroom als hij goed koud is. Daardoor stijft hij beter op.
Geef een reactie