Een recept voor Mexicaanse ijskoffie rocks! Een heerlijke ijskoffie gemaakt van een espresso die met heerlijke specerijen op smaak is gebracht.
Mexico heeft een rijk verleden. En dat zie je terug in haar keuken. Er zijn invloeden van de Maya, Azteken en zeker ook van de Spanjaarden, die het land in 1521 koloniseerden.
Mexicaanse koffie is een populair gerecht dat traditioneel gezien op smaak wordt gebracht met lekker veel kruiden. Zo krijgt het pit. En dat geldt zeker ook voor deze Mexicaanse ijskoffie met kaneel, kruidnagel, pimentbessen en anijs. Door de warme koffie in deze kruiden te laten afkoelen, krijgt hij een extra rijke smaak.
De Mexicanen zoeten hun koffie graag met (bruine of riet) suiker, maar dat heb ik achterwege gelaten. Het is ook niet echt nodig bij dit koele drankje.
It's a good taste!
Recept Mexicaanse ijskoffie
rocks
Heb je deze Mexicaanse ijskoffie gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlMexicaanse ijskoffie
Ingrediënten
- 750 ml espresso
- 2 pijpjes kaneel
- 4 kruidnagels
- 1 steranijs
- 2 pimentbessen
- 1 theelepel vanille-extract
- IJsblokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Zet de koffie, zodat hij goed sterk is en doe over in een maatbeker van tenminste 1 liter (dat schenkt later beter).
- Doe de kaneel, kruidnagels, steranijs en vanille extract erbij.
- Kneus de pimentbessen en voeg die ook aan de koffie toe.
- Zet de koffie in de koelkast en laat door en door koud worden (en de smaken van de kruiden goed inttrekken).
- Schep wat ijs in het glas en schenk de koffie erop.
- Serveer meteen
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Geef een reactie