Aardbeien Cheesecake Cupcakes: een heerlijke combinatie van een romige cheesecake met zoete frisse aardbeien. Niet in een grote taart, maar in kleine cupcake porties. Zo heeft iedereen een eigen gebakje waar je van kan genieten. En dat gebeurd zeker want deze Aardbeien cheesecake bites gaan altijd op!

Marmer Cheesecake Cupcakes met Aardbeien
Ken je de swirl cheesecake ook wel marmer cheesecake genoemd? Momenteel zie je het veel voorbijkomen, een cheesecake (of gewone cake zoals bij deze chocolade-vanille marmer cake) waar je twee vullingen door elkaar mengt.
De patronen die je daarmee maakt, noem je een swirl of marmer effect. Zo krijg je een cake die er geen twee keer hetzelfde uitziet en het is een leuke manier om meerdere smaken te combineren.
Vandaag een combinatie van een aardbeien en cheesecake. Maar de variaties zijn natuurlijk eindeloos, denk aan chocola cheesecake cupcakes, frambozen cheesecake, bosbessen cheesecake (je krijgt een idee ;-)).
En deze cheesecakes worden gemaakt in een cupcake vorm. Gewoon omdat een cupcake op een feestje superleuk staat en je het ook makkelijk uitserveert.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Aardbeien Cheesecake Cupcakes
Ingrediënten
- 75 gram Bastogne koeken
- 2 eetlepels roomboter, gesmolten
- 125 gram aardbeien
- 100 gram suiker
- 500 gram roomkaas, kamertemperatuur
- ⅛ theelepel zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 eieren, maat L
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Pak je cupcake bakblik en doe de papieren bakjes in het blik.
- Maal de koeken fijn in de keukenmachine en meng met de gesmolten boter.75 gram Bastogne koeken, 2 eetlepels roomboter
- Schep in elke papieren bakje ongeveer 1 eetlepel bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Bak 5 minuten in de oven.
- Doe de aardbeien in een keukenmachine en zet aan tot je een puree hebt. Druk de puree door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven.125 gram aardbeien
- In een tweede kom meng je de roomkaas met de suiker, het vanille-extract en het zout romig.100 gram suiker, 500 gram roomkaas, ⅛ theelepel zout, 1 theelepel vanille-extract
- Klop de eieren één voor één door het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen.4 eieren
- Verdeel de roomkaas over de cupcake vormpjes.
- Pak de aardbeienpuree en schep op de bovenzijde van de roomkaas 3 kleine druppels aardbeienpuree (ze hoeven niet per se even groot te zijn)
- Met een satéprikker draai je een rondje door de aardbeienpuree en roomkaas, waardoor je een swirl motief krijgt (zie foto).
- Zet de cupcakes in de oven en bak 22 minuten.
- Laat ze 30 minuten bij kamertemperatuur afkoelen en zet ze in de koeling om verder op te stijven (minimaal 4 uur).
- Haal ze net voor het serveren pas uit de bakplaat.
Opmerkingen
- Koelkast: Omdat deze cupcakes roomkaas bevatten bewaar je ze in een luchtdichte doos in de koelkast. Zo blijven ze tot drie dagen goed.
- Diepvries: Je kunt de aardbeien cheesecake cupcakes ook in vriezen. Verpak elke cupcake in plasticfolie en verpak in een doos of diepvrieszak. Zo blijven ze tot twee maanden goed. Ontdooi in de koelkast.
Geef een reactie