Vandaag een recept met een combinatie van een aardbeien cheesecake. De cheesecake wordt geserveerd in cupcake formaat (maar kan ook groter).
Ken je de swirl cheesecake? Mmm, geen idee waar ik het over heb. Momenteel zie je het veel voorbijkomen, een cheesecake (of gewone cake zoals bij deze chocolade vanille marmer cake) waar je twee vullingen door elkaar mengt met een prikker of het uiteinde van een mes. De patronen die je daarmee maakt, noem je een swirl. Zo krijg je een cake die er geen twee keer hetzelfde uitziet en het is een leuke manier om meerdere smaken te combineren. Vandaag een combinatie van een aardbeien cheesecake. Maar de variaties zijn natuurlijk eindeloos, denk aan chocola cheesecake, frambozen cheesecake, bosbessen cheesecake (je krijgt een idee ;-)). En in een cupcake vorm. Gewoon omdat een cupcake op een feestje superleuk staat en je het ook makkelijk uitserveert.
ÂIt's a good taste!
Â
Recept Swirl aardbeien cheesecake
cupcake
Heb je deze Swirl aardbeien cheesecake cupcakes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSwirl aardbeien cheesecake cupcakes
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 75 gram koffie koeken
- 2 eetlepels boter (gesmolten)
- 100 gram suiker
- 125 gram aardbeien (verse)
- 500 gram roomkaas (kamertemperatuur)
- snufje zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 eieren (maat L)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Pak je cupcake bakblik en doe de papieren bakjes in het blik.
- Maal de koffiekoeken fijn in de keukenmachine en meng met de gesmolten boter.
- Schep in elke papieren bakje ongeveer 1 eetlepel bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Bak 5 minuten in de oven.
- Doe de aardbeien in een keukenmachine en maal ze fijn.
- Druk de puree door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven.
- In een tweede kom meng je de roomkaas met de rest van de suiker, het vanille-extract en het zout romig.
- Klop de eieren één voor één door het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen.
- Verdeel de roomkaas over de cupcake vormpjes.
- Pak de aardbeienpuree en schep op de bovenzijde van de roomkaas 3 kleine druppels aardbeienpuree (ze hoeven niet persé even groot te zijn)
- Met een saté prikker draai je een rondje door de aardbeienpuree en roomkaas, waardoor je een swirl motief krijgt (zie foto).
- Zet de cupcakes in de oven en bak 22 minuten.
- Laat ze 30 minuten bij kamertemperatuur afkoelen en zet ze in de koeling om verder op te stijven (minimaal 4 uur).
- Haal ze net voor het serveren pas uit de bakplaat.
Geef een reactie