Ontdek het verrukkelijke recept voor Chocolade Cheesecake Cupcakes Intense en rijke chocolade gecombineerd met een vleugje romige cheesecake met chocolate chips. Eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid. Decadent, smeuïg en lekker! Maak snel en proef de heerlijke combinatie van smaken vandaag nog!

Hemelse Chocolade Cheesecake Cupcakes - Een recept om van te Smullen!
Stel je voor: een zachte beet van romige cheesecake gemengd met de intense smaak van rijke chocolade, verpakt in een cupcake jasje. Als chocoholic hoef je niet verder te zoeken.
De cupcakes combineren een intense chocolade smaak met een cheesecake vulling die gemengd is met chocolate chips. Wanneer je een hap neemt van deze zoete zaligheid kun je genieten van alle smaken die door elkaar mengen en een heerlijke structuur geven. Lekker bij een high tea, een bijzondere gelegenheid of als je iets wilt trakteren. Een recept dat je zeker nog veel en veel vaker gaat maken.
Wat heb je nodig voor Mini Cheesecakes met Chocola?
Om deze Chocolade Cheesecake Cupcakes te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

Ingrediënten Chocolade beslag
- Zelfrijzend bakmeel: Is bloem gemengd met bakpoeder. Je kunt dit ook vervangen door 160 gram bloem en ¾e theelepel bakpoeder te mengen.
- Zout: Zorgt voor een goede smaakbalans in de cupcakes.
- Suiker: Voor het zoeten van de cupcakes.
- Cacao: Voor een diepere chocolade smaak.
- Zonnebloemolie: Door het gebruik van olie in plaats van boter, worden de chocolade cheesecake cupcakes heerlijk smeuïg.
- Vanille-extract: Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang meedoen).
Ingrediënten Cheesecake vulling
- Roomkaas: Is een witte romige smeerbare kaassoort. Het heeft een milde smaak. Hier is naturel roomkaas gebruikt.
- Ei: Zorgt ervoor dat de vulling een volle smaak krijgt en bindt de vulling zodat die niet te veel uitloopt.
- Chocolate Chips: Kleine stukjes bakvaste chocola. Bakvast betekent dat je na het bakken nog harde stukjes chocola hebt. Ze zijn te krijgen bij de bakafdeling van de supermarkt en in bakwinkels.
- Suiker: Voor het zoeten van de cheesecake vulling.
Hoe maak je Cheesecake Cupcakes?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, zout, suiker en cacao. Schenk daar het water, zonnebloemolie en vanille-extract bij en roer goed door.
- In een tweede kom doe je de roomkaas, suiker, ei en zout en mix dat op hoge snelheid tot het een romig mengsel is. Schep de chocolate chips er met een spatel door.
- Zet papieren vormpjes in een cupcake bakplaat en vul elk bakje met drie eetlepels van het chocoladebeslag. Schep in het midden van het beslag een theelepel roomkaas mengsel.
- Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven bij 180 °C en bak de cupcakes 30 minuten tot ze gaar zijn. Haal uit de oven en laat vijf minuten staan. Haal ze uit de vorm en laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Fruitig: Voeg in plaats van chocolate chips frambozen saus toe voor een fruitig accent.
- Caramel twist: Drizzle zelfgemaakte gezouten karamelsaus over de cupcakes voor een extravagante twist.
- Nootachtig: Strooi voor het bakken een theelepel gehakte noten (pecannoten of walnoten) over de bovenzijde voor een extra knapperige textuur.
- Roomkaas: Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is. Dan mengt hij beter en krijg je een klonterige roomkaas vulling.
- Test met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. Steek na de baktijd een prikker in het midden van een cupcake. Deze moet er schoon uitkomen. Anders verleng je de baktijd met 3 minuten en test je weer.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Chocolade Cheesecake Cupcakes
Ingrediënten
Chocolade beslag
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ theelepel zout
- 160 gram suiker
- 2 eetlepels cacao
- 200 ml water
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille-extract
Cheesecake vulling
- 150 gram roomkaas
- 50 gram suiker
- 1 ei, maat L
- ⅛ theelepel zout
- 120 gram chocolate chips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
- Doe papieren bakvormpjes in de cupcake bakvorm.
Maak het chocoladebeslag
- Meng in een kom de droge ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, zout, suiker en cacao.160 gram zelfrijzend bakmeel, ½ theelepel zout, 160 gram suiker, 2 eetlepels cacao
- Schenk het water, zonnebloemolie en vanille-extract erbij en meng met de garde goed door.200 ml water, 80 ml zonnebloemolie, 1 theelepel vanille-extract
Roomkaasvulling
- Meng in een tweede kom met een mixer op hoge stand de roomkaas, suiker, ei en zout tot een romig mengsel.50 gram suiker, 1 ei, ⅛ theelepel zout, 150 gram roomkaas
- Doe de chocolate chips erbij en meng met een spatel door de vulling.120 gram chocolate chips
Maken cupcakes
- Doe in elk papieren cupcake bakje drie eetlepels chocolade beslag
- Schep in het midden een theelepel roomkaas mengsel
- Zet de cupcake pan in de oven en bak 30 minuten of tot de cupcakes gaar zijn.
Opmerkingen
- Fruitig: Voeg in plaats van chocolate chips frambozen saus toe voor een fruitig accent.
- Caramel twist: Drizzle zelfgemaakte gezouten karamelsaus over de cupcakes voor een extravagante twist.
- Nootachtig: Strooi voor het bakken een theelepel gehakte noten (pecannoten of walnoten) over de bovenzijde voor een extra knapperige textuur.
- Koelkast: Omdat deze cupcakes roomkaas bevatten bewaar je ze in een luchtdichte doos in de koelkast. Zo blijven ze tot drie dagen goed.
- Diepvries: Je kunt de chocolade cheesecake cupcakes ook in vriezen. Verpak elke cupcake in plasticfolie en verpak in een doos of diepvrieszak. Zo blijven ze tot twee maanden goed.
Geef een reactie