Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino is het ultieme bewijs dat een snel en simpel pastarecept, in zijn pure vorm onweerstaanbaar lekker is. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Alleen spaghetti, knoflook, rode peper en een goede olijfolie. En nog wat kleine dingen uit de voorraadkast. Binnen 15 minuten op tafel en je likt je vingers er letterlijk bij af.

Jump to:
Spaghetti Aglio e Olio
Dit snelle Italiaanse recept zet je binnen 15 minuten op tafel. Heerlijke pure smaken met 5 basis ingrediënten. Deze spaghetti met knoflook, olie en peper is onweerstaanbaar lekker.
Dit klassieke recept, populair rond Rome, is een recept dat de Italianen vaak eten als snel tussendoortje. En na het uitgaan is het echt een favoriet (is weer eens wat anders dan ons broodje ei 😉 ). Natuurlijk heeft het er allemaal mee te maken dat spaghetti aglio, olio e peperoncino zo supermakkelijk te maken is.
Puur is het Toverwoord
En als je wilt weten of je echt in een goed Italiaans restaurant eet, dan kun je het beste deze spaghetti bestellen. Het is één van de eenvoudigste pastagerechten en heel simpel te maken, maar als je het niet goed doet, dan kun je het ook helemaal verknallen.
Bijvoorbeeld de knoflook. Laat je die te bruin worden, dan wordt hij bitter. Of de hoeveelheid pepertjes. Pepertjes geven dit gerecht pit, maar te veel kan het gerecht letterlijk het stoom uit je oren laten komen. Maar als je dit recept gebruikt gaat het zeker goed komen!
Wat heb je nodig voor Pasta Aglio, Olio e Peperoncino?

- Spaghetti: Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Je kunt gedroogde of verse pasta gebruiken.
- Olijfolie: Dit recept valt en staat bij de olijfolie, omdat dit zoveel smaak geeft. Gebruik een goede extra vierge olijfolie.
- Knoflook: Snij de knoflook in dunne plakjes en bak hem licht aan. Laat het bij het bakken niet bruin worden, want dan wordt hij bitter.
- Rode peper: Verwijder de zaden van de rode peper en hak hem dan fijn. Met zaden wordt de pasta heter van smaak.
- Peterselie: Hoewel volledig optioneel, een aanrader omdat het een frisse smaak geeft aan dit recept. Ga je voor het klassieke recept, dan voeg je geen peterselie toe.
- Parmezaanse kaas: Strooi, als je dat lekker vindt na het serveren wat Parmezaanse kaas over de spaghetti. Volledig optioneel en er zullen tafelgenoten zijn, die het absoluut niet nodig vinden!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
Ingrediënten
- 250 gram spaghetti
- 2 theelepels zeezout
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 1 kleine rode peper, zonder zaden, fijngesneden
Garnering (optioneel)
- 10 takjes peterselie, fijngehakt
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen gaar in water waar je twee theelepels zout hebt toegevoegd.250 gram spaghetti, 2 theelepels zeezout
- Haal 1 soeplepel kookvocht uit de pan (bewaar die even apart) en giet de spaghetti af.
- Laat met de deksel op de pan staan.
- Verhit ondertussen de olijfolie tot hij heet is en bak de knoflook samen met de chilipeper, tot de knoflook net heel lichtbruin wordt aan de randen.100 ml olijfolie extra vierge, 4 tenen knoflook, 1 kleine rode peper
- Zet het vuur uit en voeg de soeplepel heet pasta kookvocht toe (op die manier stop je het kookproces meteen).
- Meng het knoflookmengsel en de peterselie (optioneel) door de spaghetti.10 takjes peterselie
- Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
- Serveer meteen met wat Parmezaanse kaas erbij.Parmezaanse kaas
Geef een reactie