Deze speculaas schuimpjes zien er prachtig uit en smaken heerlijk. Door de speculaaskruiden in 4 banen tegen de wand van de spuitzak te smeren krijg je een mooi streep effect in de schuimpjes. En de schuimpjes krijgen een subtiele speculaas smaak. Ze zijn heerlijk knapperig en net zoet genoeg.
Ik weet in ieder geval wat bij ons op de koekjes schaal ligt op 5 December!
De speculaas schuimpjes zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken. 3 minuten kloppen in de spuitzak en op de bakplaat. 2 uur op lage temperatuur in de oven en laten afkoelen naar kamertemperatuur.
It's a good taste!
Recept Speculaas
schuimpjes
Heb je deze speculaas schuimpjes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSpeculaas schuimpjes
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakpapier
- Spuitzak met tip
- Handmixer
- bakplaat
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 250 gram suiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een spuitzak met dikke spuitmond en kartelrand klaar.
- Doe de eieren in een kom die je goed schoon hebt gemaakt met heet water en wat afwasmiddel (goed afdrogen). Klop de eieren met een mixer tot ze stijf beginnen te worden.
- Voeg dan de suiker eetlepel voor eetlepel toe. Mix totdat de eiwitten stijf zijn. Wanneer je de kom op de kop houd, blijven de eiwitten in de kom.
- Meng in een kommetje de speculaaskruiden met het water en breng 4 lijntjes aan op de binnenkant van de spuitzak.
- Schep het eiwit voorzichtig in de spuitzak en maak mooie schuimtorentjes op het bakpapier.
- Zet de bakplaat 2 uur in de oven.
- Laat de schuimpjes afkoelen tot kamertemperatuur.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- Bakpapier of bakmat
- Mixer, staafmixer
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
Geef een reactie