Kruidnootjes Meringue zien er prachtig uit en smaken ook heerlijk. Want de feestdagen brengen niet alleen gezelligheid, maar ook lekkere geuren en smaken. Een koekje dat van Sinterklaas een feestje maakt: Kruidnootjes Meringue met Speculaaskruiden. Een lekker alternatief voor pepernoten!
Speculaas Meringues
Nu het bijna 5 december is, maak ik graag weer heerlijke Sinterklaas lekkernijen. Naast pepernoten, kruidnoten, banketstaaf (met appel) en gevulde speculaas koeken is dit een heerlijk alternatief.
Ze zijn makkelijk te maken, luchtig en hebben een heerlijke smaak. De speculaaskruiden, geven een warme, kruidige zoetheid toe aan de speculaas meringues.
Speculaas Schuim
Het allerbeste van dit recept is dat ze zo makkelijk te maken zijn. Drie minuten kloppen in de spuitzak op smaak brengen en op de bakplaat maak je mooie toeven. Na twee uur op lage temperatuur in de oven laat je de schuimpjes afkoelen naar kamertemperatuur.
Eenvoudig, feestelijk en lekker voor Sinterklaas: precies waar deze kruidnootjes meringue voor staan.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 250 gram suiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 °C of 90 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een spuitzak met dikke spuitmond en kartelrand klaar.
- Doe de eiwitten in een kom die je goed schoon hebt gemaakt met heet water en wat afwasmiddel (goed afdrogen). Klop het eiwit met een mixer tot ze stijf beginnen te worden.4 eiwitten
- Voeg dan de suiker eetlepel voor eetlepel toe. Mix totdat de eiwitten stijf zijn. (Wanneer je de kom op de kop houdt, blijven de eiwitten in de kom.)250 gram suiker
- Meng in een kommetje de speculaaskruiden met het water.1 eetlepel speculaaskruiden, 1 eetlepel water
- Breng 4 lijntjes aan op de binnenkant van de spuitzak.
- Schep het eiwit voorzichtig in de spuitzak en maak mooie schuimpjes op het bakpapier.
- Zet de bakplaat 2 uur in de oven.
- Laat de schuimpjes afkoelen tot kamertemperatuur.
Opmerkingen:
- Gebruikt om meringue te maken. Scheidt de dooier van het eiwit. Er mag geen spoortje eigeel in terecht komen, anders kun je het eiwit niet meer stijf kloppen.
- Zorg ervoor dat de kom en haken van de mixer vetvrij zijn voor het kloppen van de eiwitten. Was af met heet water en afwasmiddel en droog goed af voor je het gaat gebruiken. Anders worden de eiwitten niet stijf.
- Gebruik verse eieren bij kamertemperatuur. Deze kun je het beste stijfkloppen.
- Kamertemperatuur: Meringues kun je tot 3 weken bewaren bij kamertemperatuur. Wanneer je dat wilt, laat je ze eerst afkoelen en verpak je ze in een luchtdichte doos en leg je tussen de lagen meringues bakpapier. Je kunt meringues ook invriezen.
- Diepvries: Laat ze eerst afkoelen. Je verpakt ze op dezelfde manier als je dat doet wanneer je ze bij kamertemperatuur wilt bewaren. Op deze manier kun je meringues een week langer (1 maand) in de vriezer bewaren.
Geef een reactie