Pepernoten muffins, een lekkere aanvulling op het ontbijt, met een vleugje pepernoten smaak. Dit recept is lekker makkelijk te maken en geeft echt een Sinterklaas tintje aan het ontbijt.
Pepernoten, pepernoten, pepernoten, pepernoten. Lekker! Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen. In ieder geval 3 weken. Daarna ben ik ze ook wel weer een klein beetje zat. Maar dan duik ik weer vol overgave in de kerstkransjes en aanverwanten.
Ik experimenteer ook graag met pepernoten. En toen Opa Piet een bezoekje had gebracht aan dit huishouden en er dus veel te veel pepernoten waren gestrooid in de schoenen, kwam het idee op om er pepernoten muffins mee te gaan maken. Zo kunnen we ook gewoon ongegeneerd pepernoten eten bij ontbijt en lunch. Heerlijk toch.
Dit recept is lekker en simpel. Binnen 30 minuten staan ze op tafel en geuren ze nog heerlijk na.
Tips pepernoten
muffins
- Zijn er na de lunch of ontbijt nog over? Verpak ze dan luchtdicht en leg ze weg. Je kunt ze nog wel twee dagen eten.
- Heb je geen pepernoten, dan kun je ook 1 eetlepel speculaas of koekkruiden gebruiken.
- Smelt de boter om je beslag zo glad mogelijk te maken.
It's a good taste!
Recept Pepernoten
muffins

Pepernoten muffins
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- muffin/cupcake vorm
- rooster
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 25 gram maizena
- 60 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 snufje zout
- 50 gram pepernoten verkruimeld
- 1 ei
- 200 ml melk
- 75 gram boter gesmolten, afgekoeld naar kamertemperatuur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng in een kom de bloem met de maizena, bakpoeder, verkruimelde pepernoten, het zout en de suiker met een vork goed door.
- Meng in een tweede kom de melk met de gesmolten boter en het ei goed door.
- Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer met een pollepel goed door tot alles nat is. Er mogen nog klontjes in zitten.
- Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en zet de bakplaat in de oven.
- Bak 20 tot 25 minuten (of tot ze gaar zijn).
- Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
- Haal de muffins uit de vorm en eet meteen of laat ze op een rooster verder afkoelen.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Heb je deze pepernoten muffins gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Cupcake blik met papieren vormpjes
Geef een antwoord