Een recept voor een sandwich met gerookte makreel en komkommer. Een heerlijk gerechtje voor bij een high tea of lichte lunch. Lekker gezond met volkorenbrood en vis.
Wat altijd erg leuk is om te high tea-en (is dat eigenlijk wel een werkwoord, ik geloof het niet). Gezellig met een paar vriendinnen een middag kletsen onder het genot van een kopje thee en lekkers. Dat hoeft zeker niet alleen zoetigheid te zijn, al hoort bij een chocoholic natuurlijk altijd wel iets met chocola op het menu te staan, maar een heerlijke sandwich is ook top!
En ook vis komt aan bod
aarin probeer ik te variëren, vaak heb ik een vegetarische, vlees en vis variant. Voor een ieder wat wils. Vandaag toon ik de visvariant, die ook nog eens, heel gezond, met volkoren brood is gemaakt.
Voldoende vezels en omega's met een kopje thee en veel gelach. Kan een middag dan nog stuk?
- Gerookte makreel kan graat bevatten. Daarom trek je hem met je handen uit elkaar, zodat je goed kunt voelen of er per ongeluk toch een graatje inzit.
- Dee komkommer snij je met de kaasschaaf in dunne repen, die kun je over de hele snee verdelen en daardoor heb je overal een beetje komkommer.
- Rol de sneeën brood in plastic en een half uur in de koeling legt, worden ze iets harder, waardoor je mooie plakjes kunt snijden.
- Vervang de bieslook door dille als je dat lekker vindt.
- In plaats van gerookte makreel kun je ook forel filet gebruiken.
- Dit heerlijke recept hoef je niet alleen te bewaren voor een high tea, maar het is ook heerijk voor een brunch of als klein lunch gerecht.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Sandwich met gerookte makreel en komkommer
Ingrediënten
- 150 gram Gerookte makreel
- 6 sneeën brood, volkoren
- 1 theelepel mierikswortel
- 125 ml crème fraîche
- 1 komkommer
- 15 gram bieslook , grof gesneden
Instructies
- Meng de mierikswortel met de crème fraîche.
- Schil de komkommer en schaaf hem met de kaasschaaf in dunne reepjes.
- Snij de korstjes van de boterhammen.
- Smeer op elke snee een laag crème fraîche mix.
- Leg daar de komkommer op.
- Verdeel over 3 sneetjes de gerookte makreelfilet. Je hebt dan dus drie sneden met vis.
- Leg op elke snee met vis een snee zonder vis.
- Rol de dubbele boterhammen op en verpak ze strak in plasticfolie.
- Bewaar tenminste een half uur in de koeling, maar dit kan tot net voor gebruik.
- Haal de plasticfolie eraf en snijdt met een scherp mes mooie plakjes van de sandwich rol. Bestrooi de rolletjes met bieslook.
Opmerkingen:
- Gerookte makreel kan graat bevatten. Daarom trek je hem met je handen uit elkaar, zodat je goed kunt voelen of er per ongeluk toch een graatje inzit.
- Dee komkommer snij je met de kaasschaaf in dunne repen, die kun je over de hele snee verdelen en daardoor heb je overal een beetje komkommer.
- Rol de sneeën brood in plastic en een half uur in de koeling legt, worden ze iets harder, waardoor je mooie plakjes kunt snijden.
- Vervang de bieslook door dille als je dat lekker vindt.
- In plaats van gerookte makreel kun je ook forel filet gebruiken.
- Dit heerlijke recept hoef je niet alleen te bewaren voor een high tea, maar het is ook heerijk voor een brunch of als klein lunch gerecht.
Geef een reactie