Knapperig, kleverig en zoet: karamel praline bonbons. Een leuk recept om te maken, maar ook erg leuk om cadeau te krijgen! En je hebt maar 4 ingredienten nodig.
Wil je iets lekkers maken of geven? Deze karamel praline bonbons zijn echt een goed idee. Deze bonbons zijn zoet, hebben een lichte karamel smaak en zijn crunchy. Een heerlijke traktatie.
- Wanneer je een suikerthermometer gebruikt, verwarm je tot 130 graden Celsius.
- Let op met spatten, het toffeemengsel wordt erg heet. Giet altijd van je af.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Karamel praline bonbons
Knapperig, kleverig en zoet: karamel praline bonbons. Een leuk recept om te maken, maar ook erg leuk om cadeau te krijgen! En je hebt maar 4 ingredienten nodig.
Apparatuur
- bakvorm 15 x 15 cm
Ingrediënten
- 75 gram boter
- 350 gram suiker
- 150 mL slagroom
- 50 gram hazelnoten
Instructies
- Kook 100 gram suiker met 2 eetlepels water in een kleine kookpan totdat de suiker karameliseert.
- Wanneer de suikerstroop amberkleurig is roer je de hazelnoten erdoor.
- Breng weer aan de kook en giet op een bakplaat dat bedekt is met een bakpapier.
- Na ongeveer 15 minuten is het afgekoeld en kun je het verkruimelen door het in de keukenmachine te malen.
- Leg bakpapier in de bakvorm en bestrooi het bakpapier met de praline. Verdeel het goed over de bodem.
- Snij de boter in blokjes en doe in een pan.
- Voeg de suiker en slagroom toe en breng langzaam aan de kook.
- Wanneer het mengsel aan de kook is draai je het vuur laag en sudder je tussen de 10-15 minuten tot de karamel amberkleurig is.
- Giet de karamel in de bakvorm over de praline.
- Strijk het toffee mengsel glad met de bolle kant van de lepel of een pallet mes en laat 30 minuten afkoelen.
- Stort de toffee op een snijplank en haal aan de onderzijde het papier eraf.
- Snij met een mes de toffee in vierkantjes.
Opmerkingen
- Wanneer je een suikerthermometer gebruikt, verwarm je tot 130 graden Celsius.
- Let op met spatten, het toffeemengsel wordt erg heet. Giet altijd van je af.
Voedingswaarde
Calories: 109kcalCarbohydrates: 15gProtein: 1gFat: 6gSaturated Fat: 3gCholesterol: 15mgSodium: 24mgFiber: 1gSugar: 14gVitamin A: 163IUVitamin C: 1mgIron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten hoe je het vindt!
Geef een reactie