Een recept voor scones met sinaasappel. Lichtzoet en binnen 20 minuten klaar. Eenvoudig te maken. Lekker voor een high tea of brunch.
Scones kopen geeft vaak niet de lekkerste broodjes, maar dat is ook helemaal niet nodig, want je maakt ze heel eenvoudig zelf. Binnen 20 minuten staan de scones op tafel. Klinkt dat niet heel eenvoudig? En dat is het zeker ook. En voor een leuke winterse variatie deze keer scones met sinaasappel.
Scones zijn lekker bij een high tea of brunch. En deze variant is heerlijk zoet door de sinaasappel. Serveer er een hele lekkere sinaasappel confiture met gember bij. Alhoewel ze al heerlijk zijn met enkel een lik roomboter zijn ze al lekker.
In dit recept worden gekonfijte sinaasappels gebruikt. Kun je die niet aankomen of maak je ze liever zelf, dan vindt je hier een leuke link.
Eén tip: scones zijn het allerlekkerst als ze net uit de oven komen!
Recept: scones met sinaasappel

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 eetlepel gekonfijte sinaasappelschil
- 140 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- ⅛ theelepel zout
- 2 eetlepels roomboter, geraspt en bevroren
- 1 eetlepel krenten
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel suiker
- 120 ml melk, koud
- 1 eetlepel melk
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
Instructies
- Snij de gekonfijte sinaasappelschil in kleine blokjes1 eetlepel gekonfijte sinaasappelschil
- Verwarm de oven voor naar 240 °C.
- Zeef de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder en zout) drie keer. Zo krijg je een luchtiger deeg.140 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, ⅛ theelepel zout
- Wrijf de bevroren boter erdoorheen totdat je een soort van grove broodkruimels krijgt.2 eetlepels roomboter
- Roer de krenten en sinaasappel, vanille en suiker er goed door.1 eetlepel krenten, 1 theelepel vanille-extract, 1 eetlepel suiker
- Voeg alle melk in een keer toe en meng met een houten lepel tot je een plakkend deeg krijgt. Hoe natter het deeg, hoe luchtiger zullen de scones worden!120 ml melk
- Leg het deeg op een licht bebloemde ondergrond en strooi ook wat bloem op de bovenkant.
- Om het gelaagd effect te krijgen van een scone, vouw je het deeg 4 tot 5 keer.
- Druk het deeg in een rechthoek van ongeveer 15 bij 10 cm (2 cm dik).
- Pak een koekjesuitsteker van 5 cm en druk een scone uit het deeg (niet de uitsteker draaien, want dan ben je de laagjes kwijt) en leg de scones voorzichtig op een bakplaat (niet aandrukken).
- Maak van het restant deeg nog een vierkant van 2 cm dik waar je nog 2 scones uitsteekt.
- Bestrijk met melk en strooi de suiker over de bovenkant1 eetlepel melk, 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- Bak de scones gedurende 10 minuten in de oven.







Geef een reactie