Een recept voor scones met sinaasappel. Lichtzoet en binnen 20 minuten klaar. Eenvoudig te maken. Lekker voor een high tea of brunch.
Scones kopen geeft vaak niet de lekkerste broodjes, maar dat is ook helemaal niet nodig, want je maakt ze heel eenvoudig zelf. Binnen 20 minuten staan de scones op tafel. Klinkt dat niet heel eenvoudig? En dat is het zeker ook. En voor een leuke winterse variatie deze keer scones met sinaasappel.
Scones zijn lekker bij een high tea of brunch. En deze variant is heerlijk zoet door de sinaasappel. Serveer er een hele lekkere sinaasappel confiture met gember bij. Alhoewel ze al heerlijk zijn met enkel een lik roomboter zijn ze al lekker.
In dit recept worden gekonfijte sinaasappels gebruikt. Kun je die niet aankomen of maak je ze liever zelf, dan vindt je hier een leuke link.
Eén tip: scones zijn het allerlekkerst als ze net uit de oven komen!
Recept: scones met sinaasappel
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- zeef
- Ronde uitsteker 5 cm doorsnede
- Kwastje
Ingrediënten
- 1 eetlepel sinaasappelschil gekonfijt
- 140 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 2 eetlepels boter bevroren geraspte
- 120 ml melk koud
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel krenten
- 1 eetlepel melk
- 1 eetlepel kristalsuiker fijne variant om te bestrooien
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de geconfijte sinaasappel schil in kleine blokjes
- Verwarm de oven voor naar 240°C.
- Zeef de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder en zout) drie keer. Zo krijg je een luchtiger deeg. Wrijf de bevroren boter erdoorheen totdat je een soort van grove broodkruimels krijgt.
- Roer de krenten en sinaasappel er goed door.
- Voeg alle melk in een keer toe en meng met een houten lepel tot je een plakkend deeg krijgt. Hoe natter het deeg, hoe luchtiger zullen de scones worden!
- Leg het deeg op een licht bebloemde ondergrond en strooi ook wat bloem op de bovenkant.
- Om het gelaagd effect te krijgen van een scone, vouw je het deeg 4 tot 5 keer.
- Druk het deeg in een rechthoek van ongeveer 15 bij 10 cm ( 2 cm dik).
- Pak een koekjesuitsteker van 5 cm en druk een scone uit het deeg (niet de uitsteker draaien, want dan ben je de laagjes kwijt en leg de scones voorzichtig op een bakplaat (niet aandrukken).
- Maak van het restant deeg nog een vierkant van 2 cm dik waar je nog 2 scones uitsteekt
- Bestrijk met melk en strooi de suiker over de bovenkant
- Bak de scones gedurende 10 minuten in de oven.
Geef een reactie