Limoen muffins, heerlijk fris en licht zoet. Ik ben zo iemand die van lekker en makkelijk houdt. En met dit recept ben je maar een half uurtje weg van een heerlijke frisse, smeuïge muffin met een gouden kleur. En je zult genieten van elk hapje dat je neemt!
Limoen Muffins
Door het heerlijke weer in de afgelopen dagen, heb ik zin in een verfrissend tussendoortje. Deze limoen muffins voldoen daar perfect aan. Een lichtzure smaak van de limoen is een heerlijke combinatie met het zoete van de muffin. En door de portie grootte ook precies genoeg als snack.
Door yoghurt met olie te combineren, wordt de muffin smeuïg en zeker niet droog. De limoen geeft een frisse smaak, de donkere basterdsuiker, geeft een lichte karamel smaak. Deze ga ik zeker nog eens vaker maken!
Jump to:
Wat heb je nodig om zelf Cupcakes met Limoen te bakken?
Om deze limoen muffins te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Bloem - Gewone tarwebloem is prima te gebruiken.
- Bakpoeder - Dit is het rijsmiddel en zorgen ervoor dat de cake luchtig wordt.
- Limoensap - Geeft een heerlijke frisse smaak aan de muffins. Gebruik vers limoensap.
- Eieren - Zorgen voor een volle smaak van de limoen muffins en binden het beslag.
- Bruine suiker - Zoet de muffins. Daarbij geeft het een vleugje karamelsmaak aan de cakejes en zorgt het ervoor dat de muffins vochtiger blijven (en dus niet droog smaken).
- Zout - Balanceert de smaak in de cupcakes.
- Honing - Geeft een licht kruidig zoetje.
- Yoghurt - Vervangt een deel van de boter, maar zorgt ervoor dat je beslag toch dik blijft. Je kunt het eventueel door zure room of Griekse yoghurt vervangen.
- Zonnebloemolie - Door het gebruik van olie in plaats van boter, worden de limoen muffins heerlijk smeuïg.
Hoe maak je Yoghurt Muffins met Limoen
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe bloem, bakpoeder, limoenrasp, zout en basterdsuiker in een kom en roer door elkaar.
- In een tweede kom meng je de yoghurt, eieren, honing, melk en limoensap.
- Schenk het yoghurtmengsel bij de bloem mix en roer met een spatel door. /er mogen nog wat kleine klontjes inzitten.
- Schep het beslag in de papieren vormpjes en bak 20 tot 25 minuten bij 200 °C. Haal de muffins uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Variaties en Tips
- Voeg chocolate chips of rozijnen toe aan het beslag voor meer smaak.
- Ook lekker! Maak een limoen glaze door 2 eetlepels limoensap te mengen met 125 gram poedersuiker. Schenk die over de muffins voor een rijkere limoensmaak.
- Roer niet te veel, het beslag moet net gemengd zijn. Roer je te veel dan worden de limoen muffins vast.
- Check of de muffins gaar zijn. Druk met je vinger in het midden. Veert het terug dan is de cake klaar. Ook kun je in het midden een satéprikker steken. Wanneer deze schoon eruit komt, is de muffin klaar.
Meer muffin inspiratie?
Deze heerlijke koffie muffins zijn lekker voor het ontbijt. Of kies voor deze speculaasmuffins met een krokante kruimeltopping, die je snel en makkelijk maakt. En zou jij deze monkey bread muffins kunnen weerstaan denk je?
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- 12 papieren cupcake vormpjes
Ingrediënten
- 1 limoen rasp en sap
- 300 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- ⅛ theelepel zout
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 4 eetlepels honing
- 2 eieren maat M
- 80 ml yoghurt
- 120 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C.
- Doe de papieren vormpjes in het bakblik.
- Doe de bloem in een schaal en voeg het bakpoeder, limoenrasp, zout en basterdsuiker toe. Roer goed door elkaar.1 limoen, 300 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, ⅛ theelepel zout, 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- Meng in een tweede kom de yoghurt, eieren, honing, melk en limoensap.4 eetlepels honing, 2 eieren, 80 ml yoghurt, 120 ml melk, 100 ml zonnebloemolie
- Giet dit bij de eerste kom en meng met de spatel alles goed door. Het geeft niet als er wat kleine klontjes inzitten.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet ze 20 tot 25 minuten in de oven.
- Haal de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Opmerkingen:
- Voeg chocolate chips of rozijnen toe aan het beslag voor meer smaak.
- Maak een limoen glaze door 2 eetlepels limoensap te mengen met 125 gram poedersuiker. Schenk die over de muffins voor een rijkere limoensmaak.
- Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de muffins bewegen, zijn ze nog niet klaar.
- Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terug veert, is de cupcake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
- Prik een tandenstoker in het midden van een muffin. Als deze er schoon en droog uit komt, zijn de cakes gaar.
- Koelkast - Wikkel de muffins in plastic folie of bewaar ze drie dagen in een luchtdichte trommel.
- Diepvries - Je kunt de cakejes invriezen. Wikkel ze eerst in aluminiumfolie en doe alles in een zak of luchtdichte verpakking. Zo kun je ze maximaal twee maanden bewaren.
Geef een reactie