Koud guur weer tijdens de winter is geen probleem meer. Je kijkt er zelfs naar uit, dan kun je dit recept warme witte chocolademelk maken. Laat de witte kerst maar komen!
Winter en kersttijd, dat vraagt om een speciaal drankje. Vandaag: warme witte chocolademelk met slagroom. Wist je trouwens dat witte chocola eigenlijk geen chocola is. Het bevat geen cacao, maar is gemaakt van cacaoboter. Maar what's in a name toch?
Warme chocolademelk
Vroeger, toen het leek of we elke winter konden schaatsen, dronken we altijd heerlijke warme chocolademelk (en erwtensoep, maar dat is weer een ander verhaal).
Op een sportveld hier in de buurt werd er water gespoten op het veld en na een aantal vriesdagen, kon er geschaatst worden. Na school gingen we daar meteen naartoe (en natuurlijk op woensdagmiddagen en zaterdagen). En tussendoor een beetje opwarmen met een bekertje heerlijke warme chocolademelk. En nog steeds wanneer ik een kopje chocolademelk drink, herinner ik me dat zo goed (en krijg ik meteen zin in schaatsen).

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 200 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 35 gram witte chocolade, in kleine stukjes
- 50 ml slagroom, opkloppen met 2 theelepels poedersuiker
- 1 theelepel cacaopoeder, garnering
Instructies
- Verwarm de melk met het vanille-extract, tot je stoom boven het pannetje ziet.200 ml melk, 1 theelepel vanille-extract
- Doe de chocolade in een kopje en voeg de hete melk toe. Roer goed.35 gram witte chocolade
- Garneer met een toef slagroom en strooi er wat cacao over.50 ml slagroom, 1 theelepel cacaopoeder
Geef een reactie