Koud guur weer tijdens de winter is geen probleem meer. Je kijkt er zelfs naar uit, dan kun je dit recept warme witte chocolade melk maken. Laat de witte kerst maar komen!
Winter en kersttijd, dat vraagt om een speciaal drankje. Vandaag: warme witte chocolademelk met slagroom. Wist je trouwens dat witte chocola eigenlijk geen chocola is. Het bevat geen cacao, maar is gemaakt van cacao boter. Maar what's in a name toch?
Warme chocolademelk
Vroeger, toen het leek of we elke winter konden schaatsen, dronken we altijd heerlijke warme chocolademelk (en erwtensoep, maar dat is weer een ander verhaal).
Op een sportveld hier in de buurt werd er water gespoten op het veld en na een aantal vriesdagen, kon er geschaatst worden. Na school gingen we daar meteen naar toe (en natuurlijk op woensdagmiddagen en zaterdagen). En tussendoor een beetje opwarmen met een bekertje heerlijke warme chocolademelk. En nog steeds wanneer ik een kopje chocolademelk drink, herinner ik me dat zo goed (en krijg ik meteen zin in schaatsen).
- Je kunt de witte chocolade vervangen door pure of melk chocola. Gebruik dezelfde hoeveelheid en volg het recept.
- Het kwaliteitsverschil in chocolade is goed merkbaar aan de smaak. Van goedkope chocolade heb je vaak meer nodig en het is ook wat vetter.
- Maak je dit recept voor volwassenen en wil je het oppompen? Voeg dan een scheutje Kahlua of rum toe.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Warme witte chocolademelk
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
200 mL melk
1 theelepel vanille-extract
35 gram witte chocolade
50 ml slagroom opkloppen met 2 theelepels poedersuiker
1 theelepel cacao garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breek of snij de chocolade in stukjes.
- Klop de slagroom met suiker stijf.
- Verwarm de melk met het vanille-extract, tot je stoom boven het pannetje ziet.
- Doe de chocolade in een kopje en voeg de hete melk toe.
- Roer goed.
- Garneer met een toef slagroom en strooi er wat cacao over.
Opmerkingen:
- Je kunt de witte chocolade vervangen door pure of melk chocola. Gebruik dezelfde hoeveelheid en volg het recept.
- Het kwaliteitsverschil in chocolade is goed merkbaar aan de smaak. Van goedkope chocolade heb je vaak meer nodig en het is ook wat vetter.
- Maak je dit recept voor volwassenen en wil je het oppompen? Voeg dan een scheutje Kahlua of rum toe.
Geef een antwoord