Een lekker budget recept en nog gezond ook! Penne met gerookte makreel en tomaten tapenade.
Volgens het voedingscentrum is het gezond om vis te eten. Vis bevat namelijk allemaal stoffen die de bloeddruk kunnen verlagen en hart- en vaatziekten voorkomen. En vis bevat vitamines en mineralen. En je hoeft het maar één keer per week te eten om het gewenste effect te krijgen.
Kijk dat lees ik dan graag terug wanneer ik een superlekker recept heb gemaakt. Dat het dan ook nog gezond is geweest. En omdat wij gevarieerd proberen te eten, staat vis dan ook minimaal 1 x in de week op ons menu.
Maar vis is niet echt budget vriendelijk. Maar toch kun je best een recept maken dat betaalbaar is en toch lekker. Bijvoorbeeld door vis uit blik te nemen. Zoals bijvoorbeeld gerookte makreelfilet. Deze filet heeft door het roken net wat meer smaak als tonijn of zalm en is daarom superlekker in combinatie met pasta.
Hoe maak je het lekker?
Misschien vraag je jezelf af hoe je een recept ontwikkelt. Vaak begin ik met een basis: eet ik vis, vlees of juist vegetarisch. En ga ik voor een pasta, rijstgerecht of een ander bijgerecht.
In dit geval viel de keuze op gerookte makreel (wat een heerlijke ziltige smaak heeft) in combinatie met pasta. Dan vind ik het vaak lekker om het wat smeuïger te maken en daar komt de tomaten tapenade om de hoek kijken. De rucola geeft dit recept een pepertje (en zo heb je mooi je zout en peper al in je gerecht verwerkt) en natuurlijk vitamines. Om deze nog wat meer aan te vullen heerlijke cherry tomaten om er door te verwerken (en die combineren dan natuurlijk ook weer heerlijk met de tomaten tapenade). En omdat ik altijd graag een bite in mijn recept wil hebben en de rucola ook een nootachtige smaak heeft voeg ik nog wat pijnboompitten toe.
Dan komt het grote moment, op papier lijkt dit allemaal heel lekker, maar wat wijst de praktijk uit. Na de eerste proefronde mocht er van mij nog wel een zuurtje bij en daar kwamen de kappertjes om de hoek kijken. Maar verder klopte het recept helemaal en vonden wij het erg lekker. Nu ben ik natuurlijk benieuwd wat jij er van vindt.
Recept Penne met gerookte makreel en tomaten tapenade
📖 Recipe
RECEPTKAART
Penne met gerookte makreel en tomaten tapenade
Ingrediënten
- 400 gram Penne
- 180 gram Gerookte makreel , vers is heerlijk, maar ik koos voor blik
- 4 eetlepels rode tomaten tapenade
- 250 gram cherry tomaten , in vieren gesneden
- 2 eetlepels kappertjes
- 150 gram rucola
- 1.5 eetlepel pijnboompitjes
Instructies
- Kook de pasta al dente volgens de verpakking en laat uitlekken
- Laat de makreel uitlekken en verdeel in kleine stukjes
- Meng de pasta met de tapenade, gerookte makreel, cherrytomaten en kappertjes.
- Meng als laatste de rucola erdoor.
- Schep op het bord en verdeel de pijnboompitjes over de pasta.
Geef een reactie