Deze paaseitjes cake is gevuld met heerlijke chocolade-eitjes. Een makkelijk recept met dat heerlijke Paas gevoel. Simpel te maken en leuk om als Paascake te serveren bij een kopje thee of koffie.

Paaseitjes Cake
En ik bak ondertussen graag iets lekkers voor Pasen rond theetijd. Voor de kinderen is dat niet echt nodig, die eten zich helemaal lam aan chocolade paaseieren (nu ja als ze de kans krijgen), maar wij als volwassenen hebben daar niet zo'n trek in.
En voor ons maak ik dan ook iets zoets, bijvoorbeeld deze paaseitjes cake. Lekker feestelijk met Pasen. Een romige vanille cake waar je aan het beslag chocola toevoegt. Je kunt deze natuurlijk maken met enkel witte chocolade-eieren of juist de melk of pure variant.
Maar het kijkt toch veel leuker als je al die smaken mengt in de paascake. En dat is mijn tip: lust je alle drie de soorten meng er lustig op los en gebruik ze allemaal door elkaar heen.
Een goed gevulde paas tafel
En niet alleen deze cake is favoriet tijdens de Paasdagen. Ik zorg ook altijd dat ik een Paas tulband cake maak en heerlijke paas cupcakes voor de kids. En ik serveer deze heerlijke zoetigheden niet alleen tijdens de thee. Ook 's ochtends bij de brunch kun je al wat baksels terugvinden. Zo maken we er heerlijke dagen van.
Wat heb je nodig voor Paascake
Voor de bereiding van deze paaseitjes cake heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):

- Bloem, boter, suiker en eieren - De ingrediënten die je altijd gebruikt bij het bakken van een cake. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, dan wordt je cake nog smeuïger.
- Bakpoeder - Om de cake meer luchtigheid te geven. Je kunt de bloem en bakpoeder ook vervangen door 200 gram zelfrijzend bakmeel.
- Vanille-extract - Dit geeft de cake een vleugje vanille smaak. Heb je geen vanille-extract? Vervang het dan door twee theelepels vanillesuiker.
- Zout - Het klinkt misschien vreemd, maar je doet er een snufje zout bij om de smaak van de cake nog zoeter te maken.
- Chocolade paaseitjes - Je hebt ongeveer 14 paaseitjes nodig voor deze cake. En kies dan voor de smaak die je het lekkerste vindt. Puur, melk, wit, of juist met hazelnoot. Een zachte vulling is niet aan te raden. En wat we het allerlekkerste vinden is om de smaken te mengen, zodat elk plakje verrassend en anders is.
Hoe maak je een Paas Chocolade Cake
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Stap 1 - Vet de vorm in en klop de boter en suiker luchtig.

- Verwarm de oven voor op 180 °C. Smeer met een kwastje boter over de hele bakvorm. Zorg ervoor dat je de naadjes en hoeken ook goed invet.
- Doe twee eetlepels bloem in de vorm en verdeel de bloem over het cake blik. Hou het blik vervolgens ondersteboven en klop een paar keer goed hard op de achterkant. Zo gaat het teveel aan bloem eruit.
- Doe boter in een kom. Zorg dat hij op kamertemperatuur is, dan mixt hij beter.
- Voeg de suiker toe en mix 3 minuten op hoge snelheid.
Stap 2 - Voeg de vloeistoffen toe aan het beslag

- Doe de eieren één voor één in het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.
- Meng ook het vanille-extract door het beslag. Mix nu nog één minuut op hoge stand.
Stap 3 - Voeg de vaste ingrediënten toe en mix

- Hang een zeef boven het beslag en doe daar bloem en zout in.
- Schep ook het bakpoeder erbij.
- Zeef de vaste ingrediënten op het beslag (hierdoor voorkom je klontjes).
- Mix het beslag met een mixer op lage stand totdat de bloem net door het beslag is gemengd.
Stap 4 - Voeg de eitjes aan het beslag toe en bak de cake

- Schep de chocolade-eitjes bij het beslag.
- Mix met een spatel erdoorheen.
- Doe het beslag in een cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 50 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer je de prikker in het midden van de cake steekt en hij komt er droog en schoon uit, dan is je cake gaar. Plaats de cake op een rooster.
- Laat 5 minuten staan. Haal de cake dan uit het blik. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Paaseitjes cake
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 200 gram roomboter , kamertemperatuur, ongezouten
- 200 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 eieren , maat M
- 200 gram bloem
- ⅛ theelepel zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 14 chocolade eieren, varieer naar hartelust, maar zorg dat je het folietje voor toevoegen eraf haalt.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ° C.
- Smeer het cakeblik in met boter en bestuif de vorm met bloem. Zorg dat je de overtollige bloem uit de cakevorm schudt.
- Doe de boter en suiker in een kom en mix op hoge stand gedurende 3 minuten, zodat het lichtgeel en luchtig wordt.200 gram roomboter, 200 gram suiker
- Voeg het vanille-extract en de eieren één voor één toe, terwijl je blijft mixen op hoge stand. Mix nu nog één minuut.4 eieren, 1 theelepel vanille-extract
- Zet de mixer uit en zeef de bloem, zout en bakpoeder boven de kom.200 gram bloem, ⅛ theelepel zout, 2 theelepels bakpoeder
- Mix alles op lage stand door tot de bloem net in het beslag is gemengd.
- Meng dan met een spatel de chocolade-eitjes door het beslag.14 chocolade eieren
- Schenk alles in de bakvorm en zet deze in de oven.
- Bak 50 minuten en controleer of de cake gaar is met een satéprikker.
- Laat de cake 5 minuten rusten en verwijder dan de bakvorm.
- Zet de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.
Opmerkingen
- Bloem en bakpoeder - Je kunt bloem en bakpoeder ook vervangen door 200 gram zelfrijzend bakmeel.
- Kamertemperatuur - Pak de cake in aluminiumfolie en bewaar hem drie dagen bij kamertemperatuur.
- Diepvries - Je kunt de cake ook invriezen. Eerst aluminiumfolie om de cake en vervolgens stop je alles in een plastic zak. De cake blijft drie dagen goed.
- Niet - Cake is niet lekker uit de koelkast dus bewaar hem daar niet.
Uit deze cake kun je 10 plakjes snijden. De voedingswaarden zijn per plakje cake.
Voedingswaarde
Vind je deze paaseitjes cake een goed idee? Dan heb ik hier nog een paar heerlijke recepten!
Bessie says
Ga het gauw maken
Andréa says
Leuk te horen!