Lekker bakken voor Pasen. En deze Tulband voor Pasen is een SUPER leuke en lekkere cake om te serveren bij de koffie en thee. In de tulband zijn chocolade-eitjes verstopt en wie vind het nu niet leuk om die in een plakje terug te vinden. De cake is smeuïg en luchtig. Een heerlijke traktatie die makkelijk te maken is.
Paaseieren zoeken
Wanneer de kinderen klein zijn was dat een feestje op zich. En elk jaar is het weer een verrassing wat het weer ging doen. Want Pasen kan heel vroeg en ook rijkelijk laat vallen.
Zo hebben we wel eens in de stromende regen Paaseieren verstopt. Kleddernat kwamen we weer binnen. En zo kan ik me ook nog een keer herinneren dat we met kennissen paaseieren verstopt hadden voor de kinderen.
Superlekker weer
Het was heerlijk weer en wij zaten op het terras terwijl de kinderen zouden gaan zoeken. Ze waren natuurlijk niet te makkelijk neergelegd, want dan zouden ze wel erg vlug terug zijn. De paashaas had dat, een uurtje voordat alle kids er waren, dan ook vakkundig gedaan.
Maar als je op het terras in het zonnetje kunt zitten, zoals op die dag, dan heeft dat ook een gevolg voor de verstopte paaseieren. De kids kwamen terug met een mandje met chocolade fondue in plaats van herkenbare eieren. En overal zat chocola. Op handen, snoetjes en kleren. Maar wat hadden we een heerlijke dag. We hebben het er nu nog wel eens over.
Dat is leuk: eitjes zoeken in een cake!
Paas-ei tulband
En omdat je, of je nu op het terras zit of lekker bij de verwarming aan het opdrogen bent, iets lekkers lust bij de koffie is dit simpele maar erg lekkere recept een uitkomst.
Een tulband waarin je chocolade eitjes hebt verstopt. Doordat ze in de oven zijn geweest zijn ze heerlijk zacht en daarom breek je je tanden er niet meer op.
Samen met de romige vanille cake een echte verwennerij. In het recept heb ik melkchocolade eitjes gebruikt, maar je kunt hier ook heerlijk in variëren.
Denk aan karamel-zeezout, pure chocola of hazelnoot. Ik ben benieuwd welke vulling jij gaat gebruiken!
Wat heb je nodig voor een Paastulband
Voor de bereiding van deze chocolade-eitjes tulband heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Bloem, boter, suiker en eieren - De ingrediënten die je altijd gebruikt bij het bakken van een cake. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, dan wordt je paastulband nog smeuïger.
- Bakpoeder - Om de cake meer luchtigheid te geven. Je kunt de bloem en bakpoeder ook vervangen door 150 gram zelfrijzend bakmeel.
- Vanille extract - Om de cake een vleugje vanille smaak te geven. Heb je geen vanille extract? Vervang het dan door twee theelepels vanille suiker
- Chocolade paaseitjes - Je hebt ongeveer 14 paaseitjes nodig voor deze cake. En kies dan voor de smaak paaseitjes die jij het lekkerste vindt. Puur, melk, wit, met hazelnoot. Een zachte vulling is niet te gebruiken. En wat wij het allerlekkerste vinden is om de smaken te mengen, zodat elk plakje verrassend is.
Hoe maak je een Paas Tulband met Chocola
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Stap 1 - Bereid je tulband vorm voor
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Smeer de tulband in met boter. Zorg er voor dat je alle hoekjes goed invet, dan komt de cake later makkelijker los.
- Schep twee eetlepels bloem in de vorm en draai rond, zodat alles met een laagje bloem is bedekt. Hou de vorm dan op de kop en klop het teveel aan bloem eruit.
Stap 2 - Mix de vloeibare ingrediënten
- Doe boter en suiker in een kom en mix op hoge snelheid gedurende drie minuten.
- Voeg de eieren toe en mix mee. Voeg het tweede ei pas toe wanneer het eerste volledig is opgenomen.
- Voeg ook het vanille-extract toe.
- Mix het beslag één minuut op hoge snelheid.
Stap 3 - Zeef de droge ingrediënten
- Doe de bloem in een zeef.
- Voeg ook het bakpoeder toe.
- Zeef de droge ingrediënten boven het beslag. Zo krijg je geen klontjes.
- Mix op lage snelheid door het beslag tot alles net gemixt is.
Stap 4: Doe het beslag in de vorm en bak de cake
- Verdeel het beslag over de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Verdeel de chocolade-eitjes over het beslag.
- Bak de cake gedurende 50 minuten in de oven.
- Haal hem uit de oven en laat vijf minuten staan. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen naar kamertemperatuur op een rek. Genieten.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Bestuiven vorm
- 2 eetlepels boter kamertemperatuur
- 2 eetlepels bloem
Paas ei tulband
- 150 gram boter ongezouten, kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- ⅛ theelepel zout
- 3 eieren maat M
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 8 paas eitjes zonder folie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Smeer de tulband vorm in met boter en bestuif hem dan met bloem. Dat doe je door een eetlepel bloem in de vorm te scheppen en deze dan rond te draaien en te kloppen, zodat de bloem overal zit. Vervolgens schud je het restant bloem uit de vorm.2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem
Beslag maken
- Mix de boter met de suiker en het zout, ongeveer drie minuten op gemiddelde snelheid.150 gram boter, 150 gram suiker, ⅛ theelepel zout
- Meng de eieren er één voor één door heen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.3 eieren
- Voeg ook het vanille-extract toe. Mix nog één minuut.1 theelepel vanille-extract
- Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix alles door tot het net gemengd is.150 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder
- Schep het beslag in de tulband vorm en strijk de bovenkant glad.
- Verdeel de paaseitjes over het beslag.8 paas eitjes
Bakken
- Zet de tulband in de oven en bak gedurende 60 minuten.
- Haal uit de oven en laat vijf minuten op een rooster licht afkoelen.
- Haal de cake vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen.
- TIP Voor nog meer paas sfeer vul je de binnenkant na het bakken en afkoelen van de cake met chocolade-eitjes.
Opmerkingen:
- Bloem en bakpoeder - Je kunt bloem en bakpoeder ook vervangen door 150 gram zelfrijzend bakmeel.
Check of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt deze er droog uit, dan kun je de cake uit de oven halen. 5. - Oven
Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 160 °C. Bij een heteluchtoven is 140 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte. 6. - Bewaren
- Kamertemperatuur - Pak de cake in aluminiumfolie en bewaar hem drie dagen bij kamertemperatuur.
- Diepvries - Je kunt de cake ook invriezen. Eerst aluminiumfolie om de cake en vervolgens stop je alles in een plastic zak. De cake blijft drie dagen goed.
- Niet - Cake is niet lekker uit de koelkast dus bewaar hem daar niet.
Geef een reactie