Proef de betovering van de Aziatische keuken met deze Oosterse sperziebonen. Het is een heerlijk gerecht met sperziebonen die je roerbakt in een smaakvolle saus.
Het is een eenvoudig bijgerecht, dat binnen 10 minuten op tafel staat. Laat je verrassen door de glanzende, perfect gebakken bonen en geniet van de heerlijke Aziatische smaken!

Oosterse Roerbak Boontjes met Ketjap en Gember
Nou zijn mijn kinderen niet uit zichzelf allemaal grote groenteliefhebbers. Vroeger vergde dat wat onderhandelingsvaardigheden, maar tegenwoordig proberen ze meer. Maar dan toch hebben ze hun favorieten en dingen die ze echt niet lekker vinden.
Nou houden we hier erg van de Aziatische keuken. Dus toen ik deze roerbak boontjes op tafel zette was er na enige terughoudenheid toch één van de kids die de groente ging proberen. En toen hij een tweede lepel ging opscheppen wisten de andere twee dat dit wel goed zat. Ik moest nog snel zijn, anders had ik zelf niets meer gehad. Het kan erger...
Gesmoorde Sperzieboontjes
De smaken van dit gerecht komen uit de Aziatische keuken: sojasaus, sesam, knoflook en gember. De boontjes worden kort geroerbakt en vervolgens in de smaakvolle saus gesmoord. Al met al een bereiding van minder dan 10 minuten.
En dan heb je een heerlijk bijgerecht op tafel, lekker om te serveren, bijvoorbeeld bij Babi Ketjap, Kip drumsticks in Sojasaus gebakken, zoetzuur varkensvlees (Koe lo Yuk). Samen met rijst of noodles een heerlijke maaltijd.
Dit recept is ideaal voor drukke avonden, want heel snel op tafel, en goedgekeurd door de kids! Dit recept moet ik dus wel met jullie delen.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Oosterse Sperziebonen
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 500 gram sperziebonen, gewassen en uiteinde eraf gesneden.
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 theelepel zoete chilisaus
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels zwart sesamzaad
Instructies
- Verwarm de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.2 eetlepels zonnebloemolie
- Voeg de sperziebonen toe aan de pan en bak ze tot ze lichtjes bruin worden, ongeveer 5 minuten.500 gram sperziebonen
- Ondertussen meng je in een kom, meng de sojasaus, honing, fijngehakte knoflook, geraspte gember, chilisaus en sesamolie.4 eetlepels Japanse sojasaus, 1 eetlepel honing, 2 teentjes knoflook, 2 cm verse gember, 1 theelepel zoete chilisaus, 1 theelepel sesamolie
- Voeg dit mengsel toe aan de gebakken sperziebonen in de pan en bak dit nog 2 minuten mee tot de boontjes allemaal bedekt met saus en gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en bestrooi de sperziebonen met zwart sesamzaad.2 theelepels zwart sesamzaad
- Serveer de boontjes meteen.
Opmerkingen
- Gebruik verse sperziebonen, maar heb je die niet, dan kun je ook prima sperziebonen uit de diepvries gebruiken. Verleng de baktijd dan met 3 minuten.
- In plaats van sperziebonen is dit ook heel lekker met sugar snaps, broccoli roosjes of paksoi.
- Koelkast: Bewaar ze tot 2 dagen luchtdicht verpakt in de koelkast.
- Diepvries: De sperziebonen kun je in een diepvrieszak of doos tot 2 maanden bewaren in de diepvries. De structuur van de bonen zal wel iets veranderen.
- Opwarmen: Doe de sperziebonen met de saus en twee eetlepel extra water in een pan en verwarm tot ze goed heet zijn.
Geef een reactie