Dit recept voor bier uiensoep is heerlijk bij de lunch of als voorgerecht. Het bier geeft een zachte zoete smaak met een licht bittertje aan deze soep, wat heerlijk combineert met de uien.
Vandaag gaan we van start met de bier week waarbij een paar heerlijke recepten met als bestandsdeel bier voorbij komen. Want het is tenslotte nog Oktober en dat staat hier bij onze Oosterburen toch vooral bekend als de Oktober Bierfeste, een fenomeen dat ook hier in de omgeving al is komen overwaaien.
Nu hou ik persoonlijk niet van bier. Als drankje dan, maar gezien het vele aantal liefhebbers ben ik in de minderheid. Waar ik wel van hou is het koken met bier. Want koken met bier kan een bepaalde smaak of luchtigheid aan een gerecht geven, waardoor het echt een toevoeging wordt. Vandaar de keuze voor een weekje koken met bier. Ik heb in ieder geval al heerlijke gerechten ontdekt en ik hoop dat dat ook voor jou gaat gelden. Heb je trouwens nog tips voor een leuk weekidee. Laat het dan weten, want ik ben altijd op zoek naar inspiratie.
Omdat...
- het bier een smaakmaker is, maar niet al te veel moet overheersen kies je een licht biertje en vooral niet te bitter. Mocht het toch wat te bitter uitvallen, voeg dan eventueel wat suiker toe.
- je de ui even aan bakt, komen de zoete smaken goed tot hun recht.
- je bloem toevoegt bindt je de soep lic
Recept bier uiensoep
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlBier uiensoep
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
1 rode ui
1 sjalotje
1 gele ui
1 teentje knoflook uitgeperst
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
peterselie vers, fijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de rode ui, sjalotje en gele ui in ringen.
- Smelt de boter op laag vuur.
- Bak de uien glazig in 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak deze 30 seconde mee.
- Schep de bloem erbij en roerbak het geheel, terwijl je blijft roeren met een houten lepel, nog eens twee minuten.
- Schenk dan de bouillon en het bier erbij, terwijl je mengt en breng alles aan de kook.
- Laat 20 minuten doorkoken.
- Zet de grill van de oven aan.
- Snij het stokbrood in plakjes.
- Rasp de kaas.
- Hak de peterselie fijn.
- Schep de soep in de soepkom en leg het stokbrood in de soep.
- Bedek met geraspte kaas en laat smelten onder de grill.
- Bestrooi het geheel met peterselie en serveer meteen.
Geef een reactie