Hierbij het recept voor makkelijke Aziatische kippensoep met kokosmelk. Een verwarmend en verkoelend recept in één pan. Lekker snel klaar (binnen 25 minuten op tafel) en heerlijke van smaak.
Bij warm weer hoort een verkoelende soep. En deze Aziatische kippensoep is verwarmend en verkoelend tegelijk. En het is een recept waar je niet te lang voor in de keuken hoeft te staan. Dat is ook wel zo fijn, want dan kun je nog heerlijk van de avond genieten.
Je maakt de soep net zo pittig als je zelf wilt, door het toevoegen van extra peper. Met kinderen, die van minder heet eten houden, adviseer ik ¼ tot ½ rode peper, ontdaan van zaden. Voor volwassen ½ tot een hele rode peper zonder zaden en hou je van heel pittig dan doe je de zaden van de peper bij de soep (je bent gewaarschuwd).

Jump to:
Hoe krijg ik nog meer smaak?
Deze kippensoep heeft al heel veel smaak, maar misschien wil je toch nog wat extra's? Je kunt naar smaak zout en peper toevoegen, maar denk ook eens aan knoflook, komijn of uienpoeder. Heerlijke kruiden die heel goed passen bij deze soep. Of een extra heet pepertje voor wat extra pit.
Meer vitamines in de soep?
Deze soep kun je ook prima als maaltijdsoep eten, wanneer je taugé, sugar snaps en paksoi toevoegt.
In dat geval kook je de sugarsnaps 2 minuten mee. De paksoi snij je in kleine reepjes en de taugé was je. De laatste twee groenten doe je in je soep kom en je schenkt de soep erop. De groenten blijven zo fris en knapperig.
Hoe maak je een vegetarische Aziatische soep?
Soms wil je een dagje zonder vlees of krijg je een vegetarische gast te eten. En deze soep kun je prima vegetarisch eten.
Vervang in dat geval het kippenvlees door reepjes shiitakes. En in plaats van kippenbouillon gebruik je een groenten bouillon. Vervang de vissaus door een gelijke hoeveelheid zoute soja saus. Op deze manier geniet je van een heerlijke vegetarisch (zelf vegan) soep.
Ingrediënten voor een makkelijke Aziatische kippensoep
Om dit simpele recept te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

Hoe maak je deze simpele kippensoep?
Je vind het recept dat je kunt printen in makkelijke stappen terug onderaan dit blog.

Stap 1: Doe de kippenbouillon, kokosmelk, vissaus en gemberpoeder in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag.

Stap 2: Snij de kip in kleine blokjes en doe die bij de soep. Sudder de soep 15 minuten.

Stap 3: Breek de Mungo vermicelli boven de pan en meng dat samen met het pepertje door de soep. Laat alles 3 minuten meekoken.

Stap 4: Halveer de citroen en pers die boven de pan uit. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
Vind je deze soep lekker, kijk dan ook eens naar deze recepten.
- Soeppan - Deze soeppan is groot genoeg voor het maken van al je soepen. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen en kan zelfs in de oven. De pan heeft ook de mogelijkheid om makkelijk af te gieten, mocht dat nodig zijn, door zijn schenktuit. En hij kan in de vaatwasser. En door het glazen deksel kun je de soep goed in de gaten houden. Ik gebruik de pan bij het maken van de uiensoep.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige proffesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Makkelijke Aziatische kippensoep met kokosmelk
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
1 liter kippenbouillon
1 theelepel gemberpoeder
1 kipfilet
½ citroen sap
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Hak de peper fijn. Voeg ¼ peper toe voor een klein beetje pit en wil je een pittiger recept ga dan voor een hele peper.
- Snij de kip in kleine stukken.
- Weeg / meet alle ingredienten af.
Makkelijke Aziatische kippensoep met kokosmelk
- Verwarm de kippenbouillon met de kokosmelk, vissaus en gemberpoeder in een pan tot het kookt. Zet het vuur dan laag.
- Doe de kipblokjes bij de soep en sudder 15 minuten.
- Voeg de peper toe en breek je de Mungo vermicelli boven de soep,. Meng alles goed door en laat 3 minuten meekoken.
- Pers de citroen boven de soep uit. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
Geef een antwoord