Ontdek de heerlijke smaken van de Oosterse keuken met onze verrukkelijke Oosterse kippensoep met kokosmelk! Deze smaakvolle soep combineert malse stukjes kip met romige kokosmelk en een harmonieus samenspel van specerijen.
Of je nu op zoek bent naar een opkikker tijdens een koude winterdag of verkoeling zoekt in de zomer, deze Aziatische kippensoep met kokosmelk is een absolute must-try. Dus pak je soeppan en laat je verwennen met een culinaire reis naar het Verre Oosten recht in je eigen keuken!
Betoverende smaken uit het Verre Oosten: Aziatische Kippensoep met Kokosmelk
Bij warm weer hoort een verkoelende soep. En deze Aziatische kippensoep is verwarmend en verkoelend tegelijk. En het is een recept waar je niet te lang voor in de keuken hoeft te staan. Dat is ook wel zo fijn, want dan kun je nog heerlijk van de avond genieten.
Je maakt de soep net zo pittig als je zelf wilt, door het toevoegen van extra peper. Met kinderen, die van minder heet eten houden, adviseer ik ¼ tot ½ rode peper, ontdaan van zaden. Voor volwassen ½ tot een hele rode peper zonder zaden en hou je van heel pittig dan doe je de zaden van de peper bij de soep (je bent gewaarschuwd).
Ingrediënten voor een Romige Kippensoep met Gember
Om deze Aziatische Kippensoep met Kokosmelk te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Kippenbouillon: Geeft de soep veel smaak. Het allerlekkerste is zelf kippenbouillon maken, maar je kunt ook een blokje gebruiken.
- Kokosmelk: Geeft een licht zoete, romige en volle smaak aan de soep.
- Vissaus: Zorgt voor een licht zoutje.
- Gemberpoeder: Kruidig, zoet, fris en pittig. Een ingrediënt wat je vaak in de Oosterse keuken tegenkomt.
- Kipfilet: Gebruik blokjes kipfilet of kiphaasjes voor dit recept.
- Mungo Vermicelli: Glasnoedels, dunne en een beetje doorzichtige noodles, gemaakt van mungbonen. Het is gewoon in de supermarkt te koop.
- Rode peper: Geeft pit aan de soep.
- Citroen: De frisse tegenhanger voor het pittige van de soep.
Hoe maak je deze Oosterse Kippensoep met Kokos?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe de kippenbouillon, kokosmelk, vissaus en gemberpoeder in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag.
- Snij de kip in kleine blokjes en doe die bij de soep. Sudder de soep 15 minuten.
- Breek de Mungo vermicelli boven de pan en meng dat samen met het pepertje door de soep. Laat alles 3 minuten meekoken.
- Halveer de citroen en pers die boven de pan uit. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
Top Tip
Te zout of te pittig?
- Zout: Verdun met water of laat een geschilde aardappel 10 minuten meekoken.
- Spicy: Mocht de soep te veel pit hebben voeg dan 1 eetlepel suiker toe.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- ¼ - 1 rode peper
- 1 liter kippenbouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels vissaus
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
- 75 gram Mungo vermicelli
- 1 eetlepel citroensap
- zout en peper naar smaak.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Hak de peper fijn. Voeg ¼ peper toe voor een klein beetje pit en wil je een pittiger recept ga dan voor een hele peper.¼ - 1 rode peper
- Verwarm de kippenbouillon met de kokosmelk, vissaus en gemberpoeder in een pan tot het kookt. Zet het vuur dan laag.1 liter kippenbouillon, 200 ml kokosmelk, 2 eetlepels vissaus, 1 theelepel gemalen gember
- Doe de kipblokjes bij de soep en sudder 15 minuten.1 kipfilet
- Voeg de peper toe en breek je de Mungo vermicelli boven de soep. Meng alles goed door en laat 3 minuten meekoken.75 gram Mungo vermicelli
- Pers de citroen boven de soep uit. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.1 eetlepel citroensap, zout en peper
Opmerkingen:
- Meer Smaak: Deze kippensoep heeft al heel veel smaak, maar misschien wil je toch nog wat extra's? Je kunt naar smaak zout en peper toevoegen, maar denk ook eens aan knoflook, komijn of uienpoeder. Heerlijke kruiden die heel goed passen bij deze soep. Of een extra heet pepertje voor wat extra pit.
- Extra Vitamines: Deze soep kun je ook prima als maaltijdsoep eten, wanneer je taugé, sugarsnaps en paksoi toevoegt. In dat geval kook je de sugarsnaps twee minuten mee. De paksoi snij je in kleine reepjes en de taugé was je. De laatste twee groenten doe je in je soep kom en je schenkt de soep erop. De groenten blijven zo fris en knapperig.
- Vegetarische soep: Soms wil je een dagje zonder vlees of krijg je een vegetarische gast te eten. En deze soep kun je prima vegetarisch eten. Vervang in dat geval het kippenvlees door reepjes shiitakes. En in plaats van kippenbouillon gebruik je een groenten bouillon. Vervang de vissaus door een gelijke hoeveelheid zoute sojasaus. Op deze manier geniet je van een heerlijke vegetarisch (zelf vegan) soep.
-
- Mocht de soep te zout zijn verdun dan met water of laat een geschilde aardappel 10 minuten meekoken.
-
- Mocht de soep te veel pit hebben voeg dan 1 eetlepel suiker toe.
- Koelkast: Laat afkoelen en bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koeling.
- Diepvries: Schenk in een diepvriesdoos, blijf een ½ cm uit de rand want de soep zet uit bij het invriezen. Vries in en bewaar tot 2 maanden in de diepvries. Laat op de dag zelf (of de avond vooraf) ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Verwarm de soep op gemiddeld vuur tot hij warm is, maar nog niet kookt.
Geef een reactie