Een spicy tomaten prei soep die stevig bewaakt wordt door slissende slangen. Durf jij nog je soep op te eten?
Een heerlijk voorgerecht of lunch voor Halloween! Een beetje pittig met knapperige prei en gehaktballetjes. Daarbij broodstengels in de vorm van slangen die er zeer gevaarlijk uitzien.
Sissende slangen
broodstengels
En hoewel het allemaal reuze moeilijk lijkt, is niets minder waar. De slangen maak je van hartig taartdeeg dat je kant en klaar koopt en oprolt. Een puntje aan de onderzijde (voor de staart) en aan de andere kant een bolle zijde waar je een inkeping in maakt. Insmeren met ei en bestrooien met sesamzaad, maanzaad of andere topping naar keuze. Even in de oven en dan kan het gegeten worden.
Tomaten prei
soep
Ook de tomaten prei soep is in een mum van tijd gereed. Lekker zelfgemaakt van tomaten, ui en kruiden. Gehaktballetjes erin, hoewel dat natuurlijk volledig optioneel is, dat vinden ze hier superlekker. In de soepkoppen scheppen en garneren met hele fijngesneden prei. Daardoor blijft de prei heel knapperig en dat is superlekker.
It's a good taste!
Recept tomaten prei soep met
sissende slangen
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.

Tomaten prei soep met slissende slangen
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
- Kwastje
- Soeppan
Ingrediënten
Broodstengels
3 eetlepels sesamzaad maanzaad of andere topping
Tomaten prei soep
1 ui gesnipperd
1 theelepel tijm
1 eetlepel suiker
1 liter runderbouillon
100 gram rundergehakt
50 gram prei fijngesneden
Instructies
Broodstengels
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pak een plakjes hartig taartdeeg en maak daar rolletje van. Tussen je handpalmen rol je dat langzaam uit tot een lange sliert. Duw een zijde in een punt. Maak de andere zijde boller.
- In de bolle zijde maak je met een scherp mes een inkeping van ongeveer 1 cm. Duw daar een tandenstoker in.
- Leg de slang op het bakpapier en herhaal dit voor alle plakjes hartig deeg.
- Met een kwastje bestrijk je elke slang met losgeklopt ei.
- Strooi sesamzaad (of een andere topping) op de slang.
- Steek 2 kruidnagels in het deeg op de plek van de ogen.
- Bak 20 minuten af in de oven.
- Schil het bietje en snij in dunne reepjes. Haal na het bakken de tandenstoker uit de bek van de slang. Stop daar een bietenreepje in.
Tomaten prei soep
- Doe wat olijfolie in de pan en bak de ui 3 minuten aan tot hij glazig is.
- Voeg de tijm en het gedroogde chilipepertje toe en roerbak dit 1 minuut. Verkruimel daarbij het pepertje.
- Doe de tomatenblokjes, passata, suiker en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Rol ondertussen van het gehakt kleine balletjes.
- Zet het vuur laag en voeg de gehaktballetjes toe.
- Laat 15 minuten sudderen.
Opdienen
- Schenk de tomatensoep in een kommetje. Schep daar twee eetlepels verse prei op.
- Leg een slangen broodstengel op het kopje. Serveer meteen.
Geef een antwoord