Deze rozemarijn pompoen diner broodjes hebben een hele lekkere, zachte smaak. Ze smaken heerlijk met een pompoensoep of als een brood voorgerechtje met kruidenboter. Geweldig voor Thanksgiving of Kerstdiner.
Ik ben dol op broodjes en eet meestal te veel. Maar als ze besmeert zijn met boter, zijn ze onweerstaanbaar voor mij. Deze zelfgemaakte rozemarijnpompoen-broodjes hebben zo'n geweldige smaak, dat ik denk dat ze niet eens de Thanksgiving-tafel (of Kerst tafel) halen :-). De pompoen geeft de broodjes een zacht zoete smaak die ontzettend mooi combineert met de rozemarijn.
Omdat…
- je het deeg een goede start geven, gebruik je lauw water (niet heet) bij het starten van het gistmengsel.
- je wilt dat het deeg goed rijst, doe je eerst een licht natte handdoek op de kom en die bedek je met plastic folie.
- je de bovenkant van de broodjes na het bakken insmeert met boter, blijven ze zacht aan de buitenkant.
Recept Rozemarijn pompoen broodjes

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
Broodjes
- 400 gram bloem
- 2 theelepels instant gist
- 60 ml water, lauw
- 200 gram melk, ongeveer 37 ℃
- 1 eetlepel roomboter, ongezouten kamertemperatuur
- 1 theelepel zout
- 50 gram pompoen, geraspt
- 2 theelepels Gedroogde rozemarijn
Na het bakken
- 1 eetlepel roomboter
Instructies
- Doe de bloem, gist, water, melk en boter in een kom en begin met kneden.400 gram bloem, 2 theelepels instant gist, 60 ml water, 200 gram melk, 1 eetlepel roomboter
- Voeg na ongeveer 5 minuten het zout toe en kneed verder.1 theelepel zout
- Wanneer het deeg verandert naar een zacht en elastisch gevoel (na ongeveer 15 minuten totale kneedtijd), voeg je de pompoen en rozemarijn toe en kneed je verder tot het deeg goed is gemengd.50 gram pompoen, 2 theelepels Gedroogde rozemarijn
- Bestrijk een kom met wat olie en doe het deeg erin.
- Draai het deeg een keertje om.
- Dek af met een vochtige handdoek en vervolgens wat plasticfolie.
- Laat het ongeveer 1 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
- Leg bakpapier op de bakplaat.
- Verdeel het deeg in 12 kleine balletjes.
- Vorm een broodje van elke bal en plaats deze op het bakpapier.
- Laat de broodjes nogmaals rijzen (zo'n 45 minuten) onder een vochtige handdoek en plasticfolie.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 ℃.
- Bak de broodjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Na het bakken
- Haal de broodjes uit de oven en bestrijk de bovenkant met boter.1 eetlepel roomboter
- Laat de broodjes afkoelen tot kamertemperatuur (of serveer ze nog net een beetje warm)
Geef een reactie