Deze rozemarijn pompoen diner broodjes hebben een hele lekkere, zachte smaak. Ze smaken heerlijk met een pompoensoep of als een brood voorgerechtje met kruidenboter. Geweldig voor Thanksgiving of Kerstdiner.
Ik ben dol op broodjes en eet meestal te veel. Maar als ze besmeert zijn met boter, zijn ze onweerstaanbaar voor mij. Deze zelfgemaakte rozemarijnpompoen-broodjes hebben zo'n geweldige smaak, dat ik denk dat ze niet eens de Thanksgiving-tafel (of Kerst tafel) halen :-). De pompoen geeft de broodjes een zacht zoete smaak die ontzettend mooi combineert met de rozemarijn.
Omdat…
- je het deeg een goede start geven, gebruik je lauw water (niet heet) bij het starten van het gistmengsel.
- je wilt dat het deeg goed rijst, doe je eerst een licht natte handdoek op de kom en die bedek je met plastic folie.
- je de bovenkant van de broodjes na het bakken insmeert met boter, blijven ze zacht aan de buitenkant.
Recept Rozemarijn pompoen broodjes
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Mixer met deeghaken of keukenmachine met deeghaken
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
- boterkwastje
Ingrediënten
Broodjes
- 400 gram bloem
- 2 theelepels gist droog
- 60 ml water lauw
- 200 gram melk 37 graden Celsius
- 1 eetlepel boter ongezouten kamertemperatuur
- 1 theelepel zout
- 50 gram pompoen geraspt
- 2 theelepels rozemarijn
Na het bakken
- 1 eetlepel boter
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de bloem, gist, water, melk en boter in een kom en begin met kneden.
- Voeg na ongeveer 5 minuten het zout toe en kneed verder.
- Wanneer het deeg verandert naar een zacht en elastisch gevoel (na ongeveer 15 minuten totale kneedtijd), voeg je de pompoen en rozemarijn toe en kneed je verder tot het deeg goed is gemengd.
- Bestrijk een kom met wat olie en doe het deeg erin.
- Draai het deeg een keertje om.
- Dek af met een vochtige handdoek en vervolgens wat plastic folie.
- Laat het ongeveer 1 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
- Leg bakpapier op de bakplaat.
- Verdeel het deeg in 12 kleine balletjes.
- Vorm een broodje van elke bal en plaats deze op het bakpapier.
- Laat de broodjes nogmaals rijzen (zo'n 45 minuten) onder een vochtige handdoek en plastic folie.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bak de broodjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Na het bakken
- Haal de broodjes uit de oven en smeer er wat boter bovenop.
- Laat de broodjes afkoelen tot kamertemperatuur (of serveer ze nog net een beetje warm)
Geef een reactie