Ontdek deze romige, ietwat zoete verse geroosterde pompoensoep. Perfect voor de herfst, lekker als lunch of als maaltijdsoep. Eenvoudig zelf te maken en boordevol smaak. Geniet van warmte en comfort in je eigen soepkom.
Het lekkerste Soep Recept met Geroosterde Pompoen
Het is weer pompoenen tijd en ik vind deze groenten er prachtig uitzien. Toch vind ik het lastig om er mee te koken (al vindt je inmiddels best al wat pompoen recepten op deze site). Maar dit is echt een heerlijke soep, vol van smaak en lekker dik. En zonder melkproducten! Ik at deze soep met lekkere rozemarijn pompoenbroodjes, nog warm uit de oven, met wat knoflookboter. Echt onweerstaanbaar lekker!
Doordat ik pompoen niet een uitgesproken smaak vindt hebben, wordt het gauw te flauw. Je kunt dat in dit recept eenvoudig verhelpen door je bouillon goed op smaak te brengen met zout en peper (als je dat al niet gedaan had) en de pompoen te roosteren. Door het roosteren wordt de pompoen zacht en zoet en krijgt de soep een diepe rijke smaak. En door het toevoegen van de bieslookolie voeg je nog een extra smaaktint toe aan deze soep.
Pompoensoep zonder Room
Vaak wordt aan pompoensoep slagroom of melk toegevoegd, maar deze maaltijdsoep is al dik en romig zonder melkproducten. Dit is een echt vullende soep. De Maple Syrup en nootmuskaat geven een herfst tint aan de soep. En de zelfgemaakte bieslookolie is een mooie tegenhanger van het zoetje in de soep.
Ik ga deze herfst in ieder geval volop genieten van heerlijke pompoen recepten. Maar eerst geniet ik van deze heerlijke kom pompoensoep. Echt comfortfood!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Bieslookolie
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 5 stengels bieslook
Geroosterde pompoensoep
- 1 pompoen ongeveer 400 gram vruchtvlees
- 2 eetlepels boter plantaardig
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 stengels bleekselderij in kleine blokjes gesneden
- 1 liter groentebouillon goed op smaak gebracht met zout en peper
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat
- 3 eetlepels maple syrup
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bieslookolie
- Doe in de keukenmachine met mes, de olijfolie met de bieslook en pulseer tot je een mooie groene olie hebt. Zet even opzij.3 eetlepels olijfolie extra vierge, 5 stengels bieslook
Geroosterde pompoensoep
- Snij de pompoen in tweeën, haal de zaden eruit en prik de buitenzijde in met een vork.1 pompoen
- Leg op een bakplaat en plaats die in de oven die je aanzet op 180 °C of 160 °C. Laat anderhalf uur bakken (tot het vruchtvlees zacht is).
- Schraap het vruchtvlees uit de schil en zet terzijde.
- Doe wat boter in de pan en fruit het uitje met de knoflook aan.2 eetlepels boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook
- Schenk de bouillon erbij en voeg de selderij, nootmuskaat en pompoen toe.2 stengels bleekselderij, 1 liter groentebouillon, ½ theelepel gemalen nootmuskaat
- Laat aan de kook komen, zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Schenk de maple siroop erbij.3 eetlepels maple syrup
Serveren
- Schenk de soep in een kom en voeg, naar smaak, de bieslookolie toe.
Opmerkingen:
- Omdat je de buitenzijde van de pompoen inprikt met de vork, gaart hij in zijn geheel sneller.
- Voeg plantaardige boter toe aan de soep een romig accent.
- Wanneer je de pompoen in de oven stooft is het vruchtvlees makkelijker te verwijderen van het vel.
- Kamertemperatuur: Bewaar de bieslookolie maximaal 2 dagen bij kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking.
- Koelkast: Bewaar de pompoensoep, luchtdicht verpakt tot maximaal 2 dagen.
- Diepvries: Vries de soep in een diepvriesdoos. Het blijft tot maximaal 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast
- Opwarmen: Verwarm de soep op gemiddeld vuur tot hij goed heet is. Voeg naderhand de basilicumolie toe.
Geef een reactie