Deze romige, ietwat zoete pompoensoep is een heerlijk lunchgerecht of entree in de herfst en winter, maar natuurlijk ook bij het Thanksgiving menu.
Het is weer pompoenen tijd en ik vind deze groenten er prachtig uitzien. Toch vind ik het lastig om er mee te koken (al vindt je inmiddels best al wat pompoen recepten op deze site).
Doordat ik pompoen niet een uitgesproken smaak vindt hebben, wordt het gauw te flauw. Je kunt dat in dit recept eenvoudig verhelpen door je bouillon goed op smaak te brengen met zout en peper (als je dat al niet gedaan had). Door het toevoegen van de bieslookolijfolie voeg je nog een extra pikante smaaktint toe aan deze soep.
- Omdat je de buitenzijde van de pompoen inprikt met de vork, gaart hij in zijn geheel sneller.
- Voeg boter toe aan de soep een romig accent.
- Wanneer je de pompoen in de oven stooft is het vruchtvlees makkelijker te verwijderen van het vel.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Pompoensoep
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
1 pompoen ongeveer 400 gram vruchtvlees
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook uitgeperst
½ theelepel nootmuskaat
3 eetlepels maple syrup
3 eetlepels olijfolie
5 stengels bieslook
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de pompoen in tweeën, haal de zaden eruit en prik de buitenzijde in met een vork.
- Leg op een bakplaat en plaats die in de oven die je aanzet op 180 graden Celsius. Laat anderhalf uur bakken (tot het vruchtvlees zacht is).
- Schraap het vluchtvlees uit de schil en zet terzijde.
- Doe wat boter in de pan en fruit het uitje met de knoflook aan.
- Schenk de bouillon erbij en voeg de selderij, nootmuskaat en pompoen toe.
- Laat aan de kook komen, zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Schenk de maple siroop erbij.
- Doe in de keukenmachine met mes, de olijfolie met de bieslook en maal fijn.
- Schenk de soep in een kom en voeg, naar smaak, de bieslookolie toe.
Opmerkingen:
- Omdat je de buitenzijde van de pompoen inprikt met de vork, gaart hij in zijn geheel sneller.
- Voeg boter toe aan de soep een romig accent.
- Wanneer je de pompoen in de oven stooft is het vruchtvlees makkelijker te verwijderen van het vel.
Geef een antwoord