Deze makkelijke omelet met garnalen is de oplossing als je een keer iets anders wilt. Probeer dan eens dit lekkere recept dat binnen enkele minuten op tafel staat. Deze omelet is niet alleen heerlijk, maar door ham en rucola toe te voegen, is het een lekkere warme lunch of lichte avondmaaltijd. Een eenvoudig recept waar je van geniet op elk moment van de dag.
Makkelijke Omelet met Garnalen
Ik hou er van om te experimenteren met ingrediënten en iets heel anders op tafel te zetten. En zo is dit heerlijke recept voor een garnalen omelet ontstaan. En dit is al heel snel een van mijn favoriete warme lunch gerechten geworden. Het is simpel en snel, perfect voor als je geen uren de tijd hebt om te koken.
Een heerlijke combinatie van ei met een vulling van garnalen, ham en rucola.
Deze makkelijke omelet met garnalen staat binnen 15 minuten op tafel. Probeer het zelf!
En ben je dol op omelet? Probeer dan ook het recept voor Foe Yong Hai met Garnalen of deze heerlijke omelet met Gerookte Zalm!
Wat heb je nodig voor Omelet met Garnalen, Ham en Rucola?
Om deze Makkelijke Omelet met Garnalen te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Eieren: De basis van de omelet. Door ze licht te klutsen, wordt de omelet luchtiger.
- Garnalen: Gepelde Hollandse garnalen, zijn al gekookt en dus meteen eetbaar. Ze zijn romig, stevig en een beetje zoet.
- Hamblokjes: Gemaakt van gezouten en gekookte ham. De blokjes zijn eetbaar, zonder dat je het vlees hoeft te koken. In dit recept wordt de ham kort aangebakken, zodat hij wat krokanter wordt.
- Olijfolie: Om de eieren in te bakken. Je kunt ook een andere plantaardige olie gebruiken.
- Rucola: Heerlijk peperig en het zorgt voor een bite. Rucola is een sla soort en het nadeel daarvan is dat het snel verlept. Daarom voeg je de groente pas op het laatste moment toe. Daardoor blijft hij heerlijk knapperig.
- Bosui: Of lente-ui. Geeft een frisse smaak aan de vulling, met een beetje pit.
- Ketjap Manis: Een Indonesische zoete sojasaus wordt in dit recept gebruikt. Heb je geen Ketjap Manis in huis, maar wel lichte sojasaus, natriumarme sojasaus of donkere sojasaus? Voeg twee eetlepels honing en een eetlepel extra bruine suiker toe aan de toegevoegde sojasaus.
Hoe maak je dit Warme Lunch Recept: Gevulde Omelet met Garnalen en Groenten?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Klop de eieren lichtjes los met de ketjap.
- Verwarm de olijfolie in de pan en bak de hamblokjes licht aan. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapier.
- Doe olijfolie in de pan en zet het vuur laag. Schenk de eieren in de pan en laat een minuutje stollen. Maak dan de randen van het ei los met een houten spatel. Laat vervolgens nog een minuut op laag vuur staan totdat de eieren net gestold zijn.
- Laat de omelet op een bord glijden. Bestrooi een helft met rucola, garnalen, fijngesneden bosuitjes en hamblokjes. Klap het ei dubbel en serveer meteen.
Serveer dit met een heerlijke zelfgebakken focaccia of een rucola salade met aardbeien.
Vervangingen en Variaties
- Hamblokjes: Kun je ook vervangen door gerookte kipreepjes of uitgebakken spekjes.
- Kaas: Voeg wat geraspte kaas toe aan de omelet. Bestrooi de helft van de omelet met de kaas, wanneer je hem bakt in de pan. Lekkere kaassoorten: Cheddar, geraspte, belegen kaas, mozzarella en Geitenkaas.
- Garnalen: Kun je ook vervangen door tonijn of kip.
- Groenten: Wil je extra groente? Dat kan prima door deze vulling. Denk aan ui, prei, paprika, spinazie, tomaten, courgette of champignons. Snij in kleine plakjes of blokjes en fruit die 3 minuten samen met de hamblokjes. Haal uit de pan en voeg toe aan de vulling.
- In plaats van omelet: Dit recept is ook heerlijk als roerei met garnalen. Voeg dan de ketjap, ham en garnalen toe en bak die mee met het ei. De rucola meng je door het ei als het klaar is. Garneer met bosui!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 gram hamblokjes
- 2 eieren maat L
- 1 eetlepel ketjap manis
- 100 gram Hollandse garnalen
- 50 gram rucola
- ½ bosuitje in reepjes gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak de hamblokjes licht aan.1 eetlepel olijfolie, 40 gram hamblokjes
- Haal de blokjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
- Klop de eieren los met de ketjap.2 eieren, 1 eetlepel ketjap manis
- Schenk de eieren in de pan zorg dat het vuur laag staat.
- Laat het 1 tot 2 minuten lichtjes stollen en maak dan de randen voorzichtig los van de pan met een houten spatel.
- Laat vervolgens nog een minuut op laag vuur staan tot de eieren net gestold zijn.
- Laat de omelet op een bord glijden.
- Strooi de rucola, garnalen, bosuitjes en hamblokjes op 1 helft van het ei.100 gram Hollandse garnalen, 50 gram rucola, ½ bosuitje
- Klap het ei dubbel en serveer meteen
Opmerkingen:
- Hamblokjes - Kun je ook vervangen door gerookte kip blokjes of uitgebakken spekjes.
- Garnalen - Kun je ook vervangen door tonijn of kip.
- Kaas - Voeg wat geraspte kaas toe aan de omelet. Bestrooi de helft van de omelet met de kaas, wanneer je hem bakt in de pan. Lekkere kaassoorten: Cheddar, geraspte belegen kaas, mozzarella en Geitenkaas.
- Groenten - Wil je extra groente? Dat kan prima door deze vulling. Denk aan ui, paprika, spinazie, tomaten, courgette of champignons. Snij in kleine plakjes of blokjes en fruit die 3 minuten samen met de hamblokjes. Haal uit de pan en voeg toe aan de vulling.
Een omelet kun je niet bewaren. Eet hem dus meteen op. 5. De weergegeven voedingswaarde is per omelet inclusief vulling.
Geef een reactie