Drakenfruit, sappig en lichtzoet, laat zich heerlijk verleiden tot een lekkere drakenfruit smoothie. Samen met granaatappel, frambozen en banaan een vitaminebooster ten top. En wat een mooie kleur toch!
Steeds vaker en meer kun je exotisch fruit tegenkomen in de supermarkt. Bijzonder, want een paar jaar geleden kwam je niet verder dan een appel, banaan en peer (bij wijze van spreke dan). Maar tegenwoordig is een avocado al niet meer weg te denken uit het gewone supermarkt assortiment. En heb je ook al de cactusvijg, kumquat en carambola ontdekt. Stuk voor stuk heerlijke vruchten die steeds beter te verkrijgen zijn.
Pitahaya, de dure naam van drakenfruit, die ik heb gebruikt heeft een felle rozerode geschulpte buitenkant en van binnen wit vruchtvlees met zwarte pitjes. Als je hem opensnijdt wordt ik al spontaan verliefd, dit moet een heerlijk stukje fruit zijn, al die kleuren die gewoon van dit fruit afspatten. De smaak is lichtzoet en het vruchtvlees is vast en sappig.
Tips en tricks
- heb je drakenfruit gekocht, maar kun je (of wil je) het niet meteen gebruiken, dan bewaar je het fruit bij 6-8 graden in de koelkast
- in dit recept gebruik je frambozen, die bewaar je het beste door ze uit het doosje te halen en in één laag op een bordje te leggen. Ook frambozen bewaar je in de koeling.
- en dan de granaatappel. Die kun je in het geheel kopen en dan bewaar je hem in de koeling, zolang hij niet aangesneden is. Na het aansnijden bewaar je de granaatappelpitjes in een stenen of glazen potje (geen kunststof, want de kleuren trekken overal in) in de koeling of in de diepvries (je kunt ze 3 maanden in de diepvries bewaren). Maar wat ik meestal doe is de granaatappelpitjes los kopen. Een granaatappel bewerken geeft nogal een troep. Ik gebruik wat ik nodig heb en de rest bewaar ik inderdaad in de diepvries voor later gebruik.
- bananen bewaar je gewoon op de fruitschaal. Nooit in de koeling want dan wordt de schil bruin en dat ziet er gewoon niet zo mooi uit toch?
- Griekse yoghurt zorgt voor de romige smaak van deze smoothie. Wil je een slankere variant, dan gebruik je magere yoghurt. Door de smoothie iets langer te mixen, wordt hij luchtiger en lijkt hij ook heel romig.
It's a good taste!
Recept Drakenfruit
smoothie
Heb je deze drakenfruit smoothie gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlDrakenfruit smoothie
Ingrediënten
- 1 stuks drakenfruit
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 5 frambozen
- 1 banaan
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel honing (optioneel)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Schil het drakenfruit en snij in stukjes (bewaar eventueel een plakje dat je kunt halveren en op de rand van het glas als aankleding kunt steken)
- Doe het drakenfruit, granaatappelpitjes, frambozen, banaan (in stukjes gesneden), yoghurt en eventueel de honing in een blender en blend alles 60 seconden.
- Schenk in twee glazen en versier (als je een plakje achter hebt gehouden) de rand van het glas met het drakenfruit.
Berry says
Wat een heerlijk recept is dit zeg! Ik heb hem van de week geprobeerd te maken voor mijn vrouw en het beviel haar enorm!
Dank daarvoor.
Aangezien ik toch al op de exotische tour was heb ik er zelf nog wat zuurzak gekocht. Die heb ik via Fruit uit Zuid besteld, geweldig gezonde vrucht!
Nogmaals veel dank voor het delen van dit fantastisch recept!
Andréa says
Geen dank. Blij dat het zo goed in de smaak is gevallen!