Drakenfruit, sappig en lichtzoet, laat zich heerlijk verleiden tot een lekkere drakenfruit smoothie. Samen met granaatappel, frambozen en banaan een vitaminebooster ten top. En wat een mooie kleur toch!
Voor die dagen waarop je gewoon snakt naar iets verfrissends en exotisch. Maak deze smoothie! Een tropische vakantie in je glas, echt lekker!
Dragonfruit Smoothie
Steeds vaker en meer kun je exotisch fruit tegenkomen in de supermarkt. Bijzonder, want een paar jaar geleden kwam je niet verder dan een appel, banaan en peer (bij wijze van spreken dan). Maar tegenwoordig is een avocado al niet meer weg te denken uit het gewone supermarkt assortiment. En heb je ook al de cactusvijg, kumquat en carambola ontdekt? Stuk voor stuk heerlijke vruchten die steeds beter te verkrijgen zijn.
Pitahaya, de dure naam van drakenfruit, die ik heb gebruikt, heeft een felle rozerode of gele geschulpte buitenkant en van binnen wit of roze vruchtvlees met zwarte pitjes. Als je hem opensnijdt, word ik al spontaan verliefd, dit moet een heerlijk stukje fruit zijn, al die kleuren die gewoon van dit fruit afspatten. En dat is ook zo waar: de smaak is lichtzoet en het vruchtvlees is stevig en sappig.
Dragon Fruit Smoothie
Deze smoothie gemaakt van drakenfruit geeft naast vitamines ook een heerlijke frisse zoete smaak. Samen met granaatappelpitjes, frambozen, banaan en Griekse yoghurt is deze smoothie romig en vullend en geeft je genoeg energie om de dag goed op te starten.
En het goede nieuws. Het maken van deze smoothie is supermakkelijk. Binnen vijf minuten maak je dit drankje vers en kun je genieten. Dus laten we snel de blender pakken!
Top Tips
- Bewaren van Drakenfruit: Als je drakenfruit hebt gekocht, maar het niet meteen wilt gebruiken, bewaar het dan in de koelkast bij een temperatuur tussen 6-8 graden Celsius. Zo blijft het fruit lekker vers en sappig.
- Bewaren van Frambozen: Haal frambozen uit het doosje en leg ze in één laag op een bordje in de koelkast. Op deze manier blijven ze langer vers en behouden ze hun smaak.
- Bewaren van Granaatappelpitjes: Bewaar een onaangesneden granaatappel in de koelkast. Na het aansnijden kun je de granaatappelpitjes in een stenen of glazen potje in de koelkast bewaren, of zelfs invriezen voor later gebruik. Tip: In de supermarkt zijn bakjes met granaatappelpitjes te koop. Dat scheelt een hoop troep in de keuken.
- Bananen Bewaren: Bewaar bananen gewoon op de fruitschaal en niet in de koelkast, anders kan de schil bruin worden.
- Gebruik van Griekse Yoghurt: Griekse yoghurt zorgt voor een romige textuur in de smoothie. Als je liever een slankere variant wilt, kun je magere yoghurt gebruiken. Door de smoothie wat langer te mixen, wordt hij luchtiger en lijkt hij ook romiger.
- Variaties: Voeg een scheutje vers geperst sinaasappelsap toe voor een extra frisse smaak. Voor een tropische twist kun je wat stukjes ananas toevoegen aan de smoothie. Ook kun je experimenteren met verschillende soorten bessen, zoals blauwe bessen of aardbeien, om de smaak te variëren.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 stuks drakenfruit
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 5 Frambozen
- 1 banaan
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel honing optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schil het drakenfruit en snij in stukjes (bewaar eventueel een plakje dat je kunt halveren en op de rand van het glas als aankleding kunt steken)1 stuks drakenfruit
- Doe het drakenfruit, granaatappelpitjes, frambozen, banaan (in stukjes gesneden), yoghurt en eventueel de honing in een blender en blend alles 60 seconden.2 eetlepels granaatappelpitjes, 5 Frambozen, 1 banaan, 150 gram Griekse yoghurt, 1 eetlepel honing
- Schenk in twee glazen en versier (als je een plakje achter hebt gehouden) de rand van het glas met het drakenfruit.
Opmerkingen:
- Fris: Voeg sinaasappelsap toe voor een vleugje citrus.
- Tropisch: Voeg blokjes ananas toe aan de smoothie.
- Griekse yoghurt: Je kunt ook magere yoghurt gebruiken. Of gebruik sojayoghurt voor een lactosevrije smoothie.
- Honing: Een klein beetje honing wordt toegevoegd om de zoete smaak van de aardbeien nog beter te accentueren. Je kunt de honing vervangen door stevia of Maple syrup.
- Drakenfruit: Bewaar het dan in de koelkast bij een temperatuur tussen 6-8 graden Celsius. Zo blijft het fruit lekker vers en sappig.
- Frambozen: Haal frambozen uit het doosje en leg ze in één laag op een bordje in de koelkast.
- Granaatappelpitjes: Bewaar een onaangesneden granaatappel in de koelkast. Na het aansnijden kun je de granaatappelpitjes in een stenen of glazen potje in de koelkast bewaren, of zelfs invriezen voor later gebruik. Tip: In de supermarkt zijn bakjes met granaatappelpitjes te koop. Dat scheelt een hoop troep in de keuken.
- Bananen: Bewaar bananen gewoon op de fruitschaal en niet in de koelkast, anders kan de schil bruin worden.
Deze smoothie zou je kunnen bewaren, maar liever niet. De romigheid wordt minder en ook de vitamines gaan achteruit als je het langer laat staan. Maak hem dus het liefst vers. Mocht je nu toch te veel hebben gemaakt, giet de smoothie dan in een ijsblokjes vorm en bewaar in de diepvries tot gebruik. Je hoeft hem niet eens helemaal te laten ontdooien. Deze smoothie is als slush heerlijk.
Berry says
Wat een heerlijk recept is dit zeg! Ik heb hem van de week geprobeerd te maken voor mijn vrouw en het beviel haar enorm!
Dank daarvoor.
Aangezien ik toch al op de exotische tour was heb ik er zelf nog wat zuurzak gekocht. Die heb ik via Fruit uit Zuid besteld, geweldig gezonde vrucht!
Nogmaals veel dank voor het delen van dit fantastisch recept!
Andréa says
Geen dank. Blij dat het zo goed in de smaak is gevallen!