Muesli cake, net zo lekker, net wat gezonder. Met muesli, volkorenmeel, walnoten en krenten en dat is pas echt heerlijk.
Cake is lekker en je hebt er veel variaties van. Hele ongezonde, met een glazuur laag en romige vulling tot het andere spectrum suikervrije cakes. Deze muesli cake is zeker niet suikervrij, maar toch wel gezonder dan de gemiddelde cake. Je maakt hem met muesli, volkorenmeel en je voegt ook nog wat walnoten en krenten toe.
Daarmee krijg je een smeuïge cake, die lekker is bij de thee en koffie.
It's a good taste!
Recept Muesli cake met krenten en
walnoten
Heb je deze muesli cake met krenten en walnoten gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!

Muesli cake
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 75 gram krenten
- 75 gram walnoten
- 200 gram boter kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- snufje zout
- 4 eieren maat L
- 150 gram volkoren meel
- 50 gram muesli
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Beboter een cakeblik en bestuif met bloem.
- Klop het overtollige bloem uit het bakblik.
- Breng wat water aan de kook en giet dat over de krenten die je in een vuurvaste schaal hebt gedaan.
- Laat 10 minuten staan en giet dan het water af en laat de krenten goed uitlekken.
- Hak de walnoten fijn en rooster ze op laag vuur in een droge pan ongeveer 3 minuten tot ze nootachtig ruiken.
- Doe de boter en suiker in een kom en meng met de mixer ongeveer 3 minuten tot het mengsel lichtgeel en luchtig is.
- Voeg het snufje zout en de eieren één voor één toe, terwijl je blijft mixen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
- Zet de mixer snelheid omlaag en meng de bloem erdoor.
- Meng met een spatel de muesli door het beslag.
- Giet het cake beslag in de bakvorm en zet in de oven.
- Bak de cake gedurende 1 uur tot hij gaar is.
- Laat 5 minuten staan en los dan de cake op een rooster.
- Laat hem verder afkoelen.
Geef een antwoord