Wil je knapperige granola maken die altijd lukt? Dit recept is simpel en lekker en veel gezonder dan granola uit de supermarkt. Met maar een paar ingrediënten – havermout, noten, dadels en een vleugje kaneel – maak je in een handomdraai een smaakvolle granola.
De zoete dadels, krokante noten en pure chocola maken elke hap een feestje. En het mooiste? Jij kiest zelf wat erin gaat!

Zelf muesli maken met dadels, noten en pure chocolade
Granola bestaat al heel lang. In de 19e eeuw werd het in Amerika als ontbijt gegeten. Nu is het over de hele wereld populair. En dat is logisch! Je kunt het eten met yoghurt, melk of gewoon zo als tussendoortje.
Deze chocolade-noten granola is extra lekker, omdat de chocola een beetje smelt door de warme granola. Zo krijg je een heerlijke chewy én knapperige bite.
Wil je wat variatie? Probeer dan ook eens cruesli of havermout met speculaas muesli.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 30 gram walnoten
- 30 gram pistachenoten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 1 theelepel gemalen kaneel
- ½ theelepel zeezout
- 50 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
- 15 gedroogde dadels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 °C of 130 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de havermout, walnoten, pistachenoten, zonnebloemolie, kokos, kaneel en zeezout.150 gram havermout, 30 gram walnoten, 30 gram pistachenoten, 3 eetlepels zonnebloemolie, 3 eetlepels geraspte kokos, 1 theelepel gemalen kaneel, ½ theelepel zeezout
- Spreid het mengsel uit op de bakplaat.
- Bak 10 minuten, schep alles even om en bak nog 10 minuten.
- Pureer de dadels in een blender of hak ze fijn. Meng de dadelpuree en de stukjes chocolade door de warme granola.50 gram pure chocolade, 15 gedroogde dadels
- Bak nog 10 minuten in de oven.
- Laat de granola afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
Opmerkingen
- Op kamertemperatuur: In een luchtdichte pot blijft hij 2 weken knapperig.
- Niet in de koelkast: Daar wordt hij vochtig.
- Niet invriezen: Dan verliest hij zijn knapperigheid.
Geef een reactie