Een heerlijke zelfgemaakte chocolade muesli met walnoten, pistachenoten, een vleugje kaneel, dadels en chocola. Een recept voor een lekkere start van de dag.
Een stevig ontbijtje daar kom je de dag wel mee door. En zeker met deze knapperige chocolade muesli ga je de ochtend zeker doorkomen. Voeg nog wat verse druiven, frambozen of een appeltje toe voor wat extra vitamines (die gedroogd fruit je niet geven).
Deze chocolade muesli is heerlijk in yoghurt of in de melk. Maar ook als tussendoortje is het zeker een aanrader. Een handjevol muesli rond een uur of vier geeft weer wat energie. Of besmeer een stukje appel met wat notenpasta en doop dat in de muesli. Lekker veel smaak en net weer wat anders.
Deze muesli is goed te bewaren in een lucht dicht afgesloten pot bij kamertemperatuur. Bewaar hem zeker niet in de koelkast, want daar wordt hij vochtig van. En als je zorgt dat de pot luchtdicht afgesloten is, blijft hij bij kamertemperatuur zeker 2 weken goed. Als je hem tenminste zo lang kunt bewaren. Een heerlijk variant op de "gewone" muesli  of speculaas muesli.
Recept chocolade muesli
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlChocolade muesli
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
30 gram walnoten
30 gram pistachenoten
3 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel kaneel
½ theelepel zeezout
15 dadels
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor naar 150 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet klaar.
- Meng in een grote kom alle ingrediënten (behalve de dadels en chocolade).
- Spreid de muesli uit over de bakplaat en bak 10 minuten.
- Roer alles goed door en bak nogmaals 10 minuten.
- Pureer de dadels in een blender en meng dat, samen met de chocolade, door het warme mengsel
- Bak nogmaals 10 minuten.
- Laat de chocolade muesli afkoelen op de bakplaat.
- Bewaar in een droge afgesloten pot.
Geef een reactie