Geniet van een heerlijke portie zelfgemaakte pure chocolade noten granola. Een heerlijke zelfgemaakte chocolade muesli met walnoten, pistachenoten, een vleugje kaneel, dadels en chocola. Een recept voor een lekkere start van de dag, het perfecte ontbijt voor chocoladeliefhebbers. Probeer het nu zelf!
Knapperige Zelfgemaakte Chocolade Noten Granola Recept
Een stevig ontbijtje daar kom je de dag wel mee door. En zeker met deze knapperige chocolade muesli ga je de ochtend zeker doorkomen. Voeg nog wat verse druiven, frambozen of een appeltje toe voor wat extra vitamines (die gedroogd fruit je niet geven).
Deze chocolade muesli is heerlijk in yoghurt of in de melk. Maar ook als tussendoortje is het zeker een aanrader. Een handjevol muesli rond een uur of vier geeft weer wat energie. Of besmeer een stukje appel met wat notenpasta en doop dat in de muesli. Lekker veel smaak en net weer wat anders.
Deze muesli is goed te bewaren in een lucht dicht afgesloten pot bij kamertemperatuur. Bewaar hem zeker niet in de koelkast, want daar wordt hij vochtig van. En als je zorgt dat de pot luchtdicht afgesloten is, blijft hij bij kamertemperatuur zeker 2 weken goed. Als je hem tenminste zo lang kunt bewaren. Een heerlijke variant zoals cruesli of havermout met speculaas muesli.
Wat heb je nodig voor Granola met Chocola en Noten?
Om deze Pure Chocolade Noten Granola te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Havermout: Een volkoren graansoort gemaakt van geknipte en geplette haverkorrels. Vaak worden ze voorgestoomd om de bereidingstijd te verkorten.
- Pistachenoten: Gebruik gepelde pistachenoten. De noten zijn licht groen van kleur en smaken licht zoet.
- Kokos: Het vruchtvlees heeft een zachte, nootachtige en zoete smaak.
- Zeezout: Zorgt voor een goede smaakbalans
- Dadels: Zijn de vruchten van de dadelpalm. Heel zoet van smaak en zacht vruchtvlees. In het midden zit een pit die je niet kunt eten. Koop dadels zonder pit, of verwijder ze van tevoren.
- Walnoten: Geven een nootachtige smaak aan de muesli. Rooster ze licht voor nog meer smaak. Je kunt de walnoten ook vervangen door amandel of pecannoten.
- Zonnebloemolie: een neutrale smaak olie, om te bakken.
- Kaneel: Heeft een zoete houtachtige smaak met een vleugje citroen. We gebruiken het hier gemalen.
- Chocola: Voor deze granola gebruik je pure chocola. Gebruik een goede chocola, want de goedkopere variant bevat te veel vetten.
Hoe maak je Chocolade Muesli?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Meng in een grote kom de havermout, pistachenoten, kokos, zeezout, walnoten, zonnebloemolie en kaneel.
- Bekleedt een bakplaat met bakpapier. Spreidt de garnaal uit over de bakplaat en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150 °C. Roer alles goed door en bak nogmaals 10 minuten.
- Pureer de dadels in een blender. Meng de gemalen dadels met chocola door de warme granola.
- Bak alles nogmaals 10 minuten. Laat de chocolade muesli afkoelen op de bakplaat.
Bewaar de chocolade muesli in een droge afgesloten pot.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Voeg gedroogd fruit zoals cranberry’s of rozijnen toe voor een fruitige variaties.
- Pure chocola: Kun je ook vervangen door melkchocola of witte chocola (heerlijk romig).
- Zorg ervoor dat de granola zo vlak mogelijk wordt uitgespreid, dan bakt hij gelijkmatig.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Pure Chocolade Noten Granola
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 30 gram walnoten
- 30 gram pistachenoten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 1 theelepel gemalen kaneel
- ½ theelepel zeezout
- 50 gram Pure chocola, puur, in stukjes gehakt
- 15 dadels
Instructies
- Verwarm de oven voor naar 150 °C of 130 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet klaar.
- Meng in een grote kom havermout, walnoten, pistachenoten, zonnebloemolie, kokos, kaneel, zeezout.150 gram havermout, 30 gram walnoten, 30 gram pistachenoten, 3 eetlepels zonnebloemolie, 3 eetlepels geraspte kokos, 1 theelepel gemalen kaneel, ½ theelepel zeezout
- Spreid de muesli uit over de bakplaat en bak 10 minuten.
- Roer alles goed door en bak nogmaals 10 minuten.
- Pureer de dadels in een blender en meng dat, samen met de chocolade, door het warme mengsel.50 gram Pure chocola, 15 dadels
- Bak nogmaals 10 minuten.
- Laat de chocolade muesli afkoelen op de bakplaat.
- Bewaar in een droge afgesloten pot.
Opmerkingen:
- Bewaar de Pure chocolade noten granola in een luchtdichte pot of bak op een koele droge, donkere plaats.
- Diepvries: Dit is niet goed in de diepvries te bewaren. De knapperigheid verdwijnt dan.
Geef een reactie