Een heerlijke blauwe bessen cake met een vanille roomkaas frosting. Zoet, smeuïg en lekker fruitig. Een lekkere lente cake.
Blauwe bessen cake is heerlijk. Lekker fris, heerlijk zoet en smeuïg, ja dat gaat er altijd in als cake (uhm koek). Maar weet je hoe je een blauwe bessen cake nog iets beter maakt? Door hem te bestrijken met frosting. Een heerlijke vanille frosting, waarmee je de cake helemaal afmaakt. Een lekkere lente cake krijg je dan: blauwe bessen cake met frosting.
Let wel op dat je de cake helemaal laat afkoelen, voordat je de frosting erop smeert. Anders druipt de frosting van de cake af en dan krijg je een heel ander soort gerecht. Maar dan heb je echt een heerlijke traktatie.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Blauwe bessen cake met roomkaas frosting
Ingrediënten
Cake
- 300 gram boter, kamertemperatuur
- 300 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eieren , maat M
- 375 gram bloem
- ½ theelepel zuiveringszout
- 250 gram blauwe bessen
- 1 ½ theelepel bakpoeder
Frosting
- 250 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 125 gram roomboter , ongezouten, kamertemperatuur
- 200 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
Instructies
Cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Beboter een bakblik en bestuif met bloem. Klop het teveel aan bloem uit het bakblik.
- Klop met de mixer de boter en suiker in twee minuten luchtig.
- Schenk, terwijl je blijft mixen het vanille-extract toe.
- Doe ook de eieren 1 voor 1 erbij (de volgende pas toevoegen als de eerste is opgenomen).
- Doe ⅓ van het bloem en het zuiverinszout in de kom en meng, op de laagste stand, door het beslag.
- Zeef de bloem door het beslag, terwijl je blijft mixen op lage stand.
- Meng de blauwe bessen met een spatel door het beslag en giet in het cakeblik van 26 cm.
- Zet het blik in de oven en vak de cake in 60 minuten gaar.
- Laat 5 minuten staan en los de cake op een rooster.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Frosting
- Klop de boter en de roomkaas luchtig, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de helft van het poedersuiker toe en blijf mixen.
- Schep dan lepel voor lepel de rest van de poedersuiker toe en blijf mixen.
- Als laatste roer je het vanille-extract erdoor.
- Mix nog 4 minuten op lage stand, zodat je frosting goed luchtig wordt.
- Breng met een spatel aan op de bovenkant van je cake.
Geef een reactie