Een heerlijke blauwe bessen cake met een vanille roomkaas frosting. Zoet, smeuïg en lekker fruitig. Een lekkere lente cake.
Blauwe bessen cake is heerlijk. Lekker fris, heerlijk zoet en smeuïg, ja dat gaat er altijd in als cake (uhm koek). Maar weet je hoe je een blauwe bessen cake nog iets beter maakt? Door hem te bestrijken met frosting. Een heerlijke vanille frosting, waarmee je de cake helemaal afmaakt. Een lekkere lente cake krijg je dan: blauwe bessen cake met frosting.
Let wel op dat je de cake helemaal laat afkoelen, voordat je de frosting erop smeert. Anders druipt de frosting van de cake af en dan krijg je een heel ander soort gerecht. Maar dan heb je echt een heerlijke traktatie.
It's a good taste!
Recept Blauwe bessen cake met
frosting
Heb je deze blauwe bessen cake met frosting gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Blauwe bessen cake met roomkaas frosting
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Cake
300 gram boter kamertemperatuur
300 gram suiker
1 theelepel vanille-extract
3 eieren maat M
375 gram bloem
250 gram blauwe bessen
1 ½ theelepel bakpoeder
Frosting
250 gram roomkaas kamertemperatuur
125 gram roomboter ongezouten, kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Beboter een bakblik en bestuif met bloem. Klop het teveel aan bloem uit het bakblik.
- Klop met de mixer de boter en suiker in twee minuten luchtig.
- Schenk, terwijl je blijft mixen het vanille-extract toe.
- Doe ook de eieren 1 voor 1 erbij (de volgende pas toevoegen als de eerste is opgenomen).
- Doe ⅓ van het bloem en het zuiverinszout in de kom en meng, op de laagste stand, door het beslag.
- Zeef de bloem door het beslag, terwijl je blijft mixen op lage stand.
- Meng de blauwe bessen met een spatel door het beslag en giet in het cakeblik van 26 cm.
- Zet het blik in de oven en vak de cake in 60 minuten gaar.
- Laat 5 minuten staan en los de cake op een rooster.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Frosting
- Klop de boter en de roomkaas luchtig, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de helft van het poedersuiker toe en blijf mixen.
- Schep dan lepel voor lepel de rest van de poedersuiker toe en blijf mixen.
- Als laatste roer je het vanille-extract erdoor.
- Mix nog 4 minuten op lage stand, zodat je frosting goed luchtig wordt.
- Breng met een spatel aan op de bovenkant van je cake.
Geef een antwoord