Een recept voor kruidkoek met walnoten en rozijnen zonder boter of ander vet. Lekker van smaak en een heerlijke traktatie.
Kruidkoek kom je vaker tegen (zie bijvoorbeeld deze drie recepten), maar het is zo lekker dat daarin genoeg gevarieerd kan worden. Dit is een vetvrije variant gevuld met walnoot en rozijnen. Met een heerlijke kruidkoek smaak, een crunchy walnoot en de sappige krenten. Snijdt hier een lekkere dikke plak af. Je kunt hem met een lekkere laag boter besmeren (maar dan is hij niet meer vetvrij). Heerlijk bij de koffie.
Recept Kruidkoek met walnoten en rozijnen
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kruidkoek met walnoten en rozijnen
Een recept voor kruidkoek met walnoten en rozijnen zonder boter of ander vet. Lekker van smaak en een heerlijke traktatie.
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels walnoten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 theelepels koekkruiden
- ½ theelepel zout
- 250 gram bruine suiker
- 1 theelepel azijn
- 200 ml melk
- 3 eetlepels krenten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Bekleed de bodem van een cake vorm met bakpapier.
- Hak de walnoten grof.
- Meng in een kom de droge ingrediënten: het zelfrijzend bakmeel, kruiden, zout en suiker. Roer alles goed door met een vork.
- Vervolgens roer je de azijn en melk erdoor en mix je alles op lage stand goed door tot het gemengd is.
- Voeg de krenten en walnoten toe en meng die met een spatel door het beslag.
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake 1 uur in de oven.
- Laat de kruidkoek 5 minuten staan en haal hem dan uit de bakvorm.
- Laat hem afkoelen op een rooster.
Opmerkingen
Voedingswaarde
Calories: 254kcalCarbohydrates: 55gProtein: 5gFat: 2gSaturated Fat: 1gCholesterol: 3mgSodium: 45mgFiber: 1gSugar: 32gVitamin A: 41IUVitamin C: 1mgIron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten hoe je het vindt!
Geef een reactie