Deze goedgevulde, chocolade brownies hebben drie lekkere lagen die zo lekker zijn. Zelfgemaakte fudgy brownies met een vulling van marshmallow, pecannoten en chocolate chips en een krokante bruine suiker meringue. Eén van de lekkerste brownie recepten die ik ken!

Zelf Marshmallow Brownies met Pecannoten Maken
Heerlijk fudgy brownies, met een rijke chocoladesmaak. Met het basisrecept voor chocolade brownies heb je altijd een goede basis. En dan kun je er heerlijk mee variëren. Bijvoorbeeld een frambozen brownie cake, een brownie met karamel of brownies met cheesecake.
En dit is ook weer zo'n onweerstaanbaar lekkere variatie: Marshmallow Brownies, een heerlijke fudgy chocolade brownie met daarop een laag chocola, pecannoten en brownies en daaroverheen een meringue laag. Dat zijn niet alleen drie heerlijke smaaklagen, maar ook de textuur van de zijdezachte brownie, de kleverige nootachtige vulling en een krokante topping is onweerstaanbaar lekker. Probeer het zelf!
Wat heb je nodig voor brownies met meringue, marshmallows en pecannoten
Voor de bereiding van marshmallow brownies uit de oven heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):

- Bakpoeder - Zorgt voor het rijzen van de brownie waardoor hij luchtig wordt.
- Chocola en cacao - Voor de rijke chocolade smaak. In dit recept gebruik je twee soorten chocola om een extra intense chocolade smaak te krijgen. Een reep van meer dan 70 % cacao en chocola met meer dan 50 % cacao. Ook de cacao draagt bij aan de intense chocolade smaak.
- Boter - Gebruik roomboter, ongezouten.
- Vanille-extract - Geeft een vleugje vanille wat het nog lekkerder maakt. Heb je geen vanille-extract in huis? Gebruik dan 1 theelepel vanille suiker.
- Suikers - In dit recept gebruik je drie verschillende soorten suiker, elk met hun eigen smaak. Dat maakt dit zo’n heerlijke lekkernij! Gewone kristalsuiker, bruine suiker (met een intense diepe smaak) en stroop (voor een karamel smaak). Je kunt hierin variëren door het gebruik van lichtbruine basterdsuiker, Maple syrup of honing.
- Pecannoten - Gebruik het voor de vulling. De heerlijke nootachtige smaak combineert goed met de marshmallows en chocola. Je kunt het ook vervangen door walnoten of amandelen.
- Marshmallows - Gebruik minimarshmallows of snij de grotere marshmallows kleiner. Daardoor kun je de marshmallows goed verdelen over de fudge. Door het bakken in de oven zullen de marshmallows gaan smelten en worden ze heerlijk kleverig.
Hoe maak je s'mores brownies?
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.

- Brownie beslag maken - Wil je het maken van de brownies zien in een foto-overzicht dan vind je dat bij het recept fudgy brownies in vier makkelijke stappen.
- Vulling - Verdeel fijngehakte chocola, pecannoten en marshmallows over het browniebeslag.
- Meringue aanbrengen - Verdeel de meringue over de vulling en strijk glad met de achterkant van een lepel.
- Bakken en afkoelen - Bak de marshmallow brownie tot hij gaar is en laat afkoelen naar kamertemperatuur.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Marshmallow Brownies met Pecannoten
Apparatuur
Ingrediënten
Brownies
- 75 gram chocola , > 70 % cacao, in grove stukken gebroken
- 50 gram chocola , > 50 % cacao, in grove stukken gebroken
- 60 gram boter , ongezouten
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel stroop
- 150 gram suiker
- 75 gram bruine suiker
- 2 eieren , maat L
- 100 gram bloem
- 20 gram cacao
- 1 theelepel bakpoeder
- ⅛ theelepel zout
Vulling
- 50 gram pecannoten, fijngehakt
- 50 gram chocola , > 50 % cacao , fijngehakt
- 50 gram marshmallows, mini of grote in acht stukken gesneden
Meringue
- 2 eiwitten, maat L
- 200 gram bruine suiker
Instructies
Brownies
- Verwarm de oven voor op 190 °C. En leg een bakpapier onderin de bakvorm.
- Zet een pan met water op (ongeveer een laag van 2 cm) en breng aan de kook. Hang boven het water een hitte bestendige kom, waar je de chocola en boter smelt.75 gram chocola, 50 gram chocola, 60 gram boter
- Wanneer de chocola gesmolten is, voeg je het vanille-extract en stroop toe aan het chocolademengsel en meng met de spatel ongeveer 30 seconden goed door.1 theelepel vanille extract, 1 eetlepel stroop
- Zet het gas uit en zet de kom op het werkblad.
- Doe beide soorten suiker en de eieren in een tweede kom en meng met de mixer enkele seconden, totdat alles net gemengd is.150 gram suiker, 75 gram bruine suiker, 2 eieren
- Voeg, beetje bij beetje, ongeveer de helft van het ei-mengsel aan de chocolade toe, terwijl je rustig, maar continue roert met de spatel.
- Meng de rest van het eimengsel 3 minuten op hoge stand met de mixer. Het eimengsel is lekker dik en het volume is verdubbeld.
- Pak een spatel en vouw het eimengsel voorzichtig door de chocolade.
- Wanneer het ei-mengsel is opgenomen voeg je de bloem, cacao, bakpoeder en het zout toe aan de kom.100 gram bloem, 20 gram cacao, 1 theelepel bakpoeder, ⅛ theelepel zout
- Meng alles met een spatel door tot het gemengd is.
- Giet het beslag in de brownie bakvorm.
Vulling
- Verdeel de pecannoten, chocola en marshmallows over het browniebeslag.50 gram pecannoten, 50 gram chocola, 50 gram marshmallows
Meringue
- Meng de eiwitten in een vetvrije kom tot ze stijf zijn.2 eiwitten
- Verdeel de bruine suiker over de meringue en meng die voorzichtig met een spatel erdoor.200 gram bruine suiker
- Verdeel dit over de vulling. Strijk met de achterkant van een lepel glad.
Bakken
- Bak gedurende 35 minuten de meringue bovenzijde is dan goudbruin van kleur.
- Check met een prikker of de brownie gaar is. Er mag een dunne laag chocola op de prikker zitten.
- Laat afkoelen in de vorm, voordat je deze opdient.
Opmerkingen
- Kamertemperatuur - Bewaar de brownies in een luchtdichte doos (of verpak ze in plastic folie). Zo kun je ze tot 3 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
- Diepvries - Wil je ze langer bewaren vries ze dan in! Verpak de brownies per stuk in plastic folie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 2 maanden in de diepvries bewaren.
Geef een reactie