Een frambozen brownie cake is een romige brownie met een volle chocolade smaak, met een topping van verse frambozen. Een klein gebakje waar je heel blij van wordt. Een makkelijk recept!
Maar vandaag heb ik een jarige. Onze kleinste wordt 7 (en dan ben je niet echt klein meer). En omdat ik een heerlijk recept mocht maken voor de foodblog swap, besloot ik op het blog van Katrin naar een lekker stukje taart of cake te gaan zoeken.
Dat is aan de ene kant niet moeilijk want haar blog heeft een geweldig goede zoekfunctie en alles is eenvoudig in categorieën opgesplitst. Dat lijkt een appeltje eitje, maar er staan natuurlijk weer veel te veel lekkere recepten op.
Chocola en frambozen een top combinatie
Uiteindelijk werd mijn oog getrokken naar deze frambozen browniecake. Met chocolade natuurlijk want tja heel raar, maar daar valt mijn blik altijd het eerste op.
Zo gezegd zo gedaan en naast dat deze keer superlekker is (de kleverige brownie die met de licht zoetzure framboos in één hap in je mond smelt), is hij ook heel eenvoudig te maken. Zeker een cake die ik vaker ga maken.
- Zeef de bloem, cacao en bakpoeder en maak je brownie nog luchtiger.
- Smelt de boter en chocola au bain-Marie, zodat hij niet aanbrandt. Dit doe je door een vuurvaste schaal boven een pan met een klein laagje kokend water te hangen (de schaal mag het water niet raken). De schaal wordt warm en daardoor smelten de boter en de chocola. Deze methode gebruik je bij ingrediënten die je langzaam wilt verwarmen en waarvan je niet wilt dat ze aanbranden.
- Omdat dit een brownie is mag de binnenkant nog wat vochtig zijn. Dat hoort zelfs. De controle op gaarheid met een saté prikker werkt dus niet.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Frambozen brownie cake
Apparatuur
Ingrediënten
- 175 gram pure chocola , in kleine stukjes
- 175 gram boter , in kleine blokjes
- 170 gram bloem
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels cacao
- 3 eieren, maat L
- 125 gram suiker
- 250 gram frambozen, vers of diepvries
Instructies
- Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Zet een pan met een klein beetje water op het vuur en hang daar een vuurvaste kom in, die het water niet raakt. Breng het water aan de kook.
- Doe de chocola en boter in de kom en laat langzaam smelten.
- Ondertussen doe je de eieren en de suiker in een schaal en mix je ongeveer 5 minuten tot een luchtige massa.
- Zeef de bloem, cacao, zout en bakpoeder boven de eieren en spatel ze voorzichtig maar snel door de eieren.
- Schenk dan het chocolademengsel er voorzichtig bij en meng ook die met een spatel door het beslag.
- Giet het beslag in de springvorm.
- Strijk de bovenkant van de cake met een paletmes of de bolle zijde van een lepel glad.
- Verdeel de frambozen over de bovenkant.
- Schuif de cake in de oven en bak 35 minuten tot hij gaar is.
- Laat op een rooster afkoelen, voor je de cake uit de vorm haalt.
- Bestrooi, als je dat wilt, met wat poedersuiker
Opmerkingen
- Wil je deze frambozen brownie cake maken? Bestel dan alle ingrediënten eenvoudig met één druk op de knop:
- Zeef de bloem, cacao en bakpoeder en maak je brownie nog luchtiger.
- Smelt de boter en chocola au bain-Marie, zodat hij niet aanbrandt. Dit doe je door een vuurvaste schaal boven een pan met een klein laagje kokend water te hangen (de schaal mag het water niet raken). De schaal wordt warm en daardoor smelten de boter en de chocola. Deze methode gebruik je bij ingrediënten die je langzaam wilt verwarmen en waarvan je niet wilt dat ze aanbranden.
- Omdat dit een brownie is mag de binnenkant nog wat vochtig zijn. Dat hoort zelfs. De controle op gaarheid met een saté prikker werkt dus niet.
Lois says
Is het nou 25 of 35 minuten bakken?! Hij staat hier net in de oven, ben benieuwd 🙂
Andréa says
Het is 35 minuten De tekst in de beschrijving is de juiste. Bedankt voor het opmerken, ik ga het aanpassen. (En hoe smaakte het?) Fijne avond, Andréa