Chocolade Brownies met witte chocola zijn mijn favoriete lekkernij voor een luie zondagmiddag, en zijn perfect voor elk feestje. Ze zijn makkelijk te maken, vol van smaak en de stukjes witte chocola zorgen voor een verrassende twist. Als je van fudgy brownies houdt, dan is dit recept echt iets voor jou.
De brownies hebben de perfecte balans tussen de intense smaak van de pure chocola en de romige stukjes witte chocola. In elke hap proef je die heerlijke combinatie van een zachte brownie en romige chocola.
Smeuïge brownies met een vleugje witte chocola – Simpel te maken
Brownies zijn perfect als je iets meer wilt dan een koekje, maar niet te lang in de keuken wilt staan. Bij ons thuis zijn de fudgy brownies, de brownies met karamel en frambozenbrownies favoriet. Maar we wilden een keer iets anders proberen. En dat werden deze chocolade brownies met witte chocola.
Je moet deze brownies echt eens maken! Ze zijn heel makkelijk, en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon al in huis. En terwijl ze in de oven staan, vult je keuken zich met de heerlijke geur van versgebakken brownies.
Het geheim van deze brownie zit in de combinatie van pure en witte chocola. De diepe smaak van de pure chocola met de romige, zachte witte chocola. Wie kan daar nu nee tegen zeggen? Wij in ieder geval niet. Kortom, dit recept moet je opslaan bij je favorieten. Probeer ze zelf en ontdek hoe lekker ze zijn!
Ingrediënten voor Heerlijke brownies met pure en witte chocola – Snel en makkelijk recept
- Pure chocola: Kies chocola met een hoog cacaogehalte (meer dan 70 %), voor een intense smaak. Gebruik geen melkchocola dan wordt de brownie te zoet.
- Boter: Maakt de brownie lekker romig
- Stroop, kristalsuiker en bruine suiker: Deze mix zorgt voor een mooie balans tussen zoet en een vleugje karamel.
- Eieren: Zorgt voor de binding van het beslag.
- Bloem: Gebruik tarwebloem. Zeef de bloem boven het beslag dat voorkomt klontjes.
- Cacaopoeder: Voor extra chocoladesmaak en een mooie diepbruine kleur.
- Bakpoeder: Helpt de brownie rijzen, zodat hij niet te compact wordt.
- Zout: Een snufje zout maakt de zoetheid van de brownie perfect.
- Witte chocola: Geeft een romige verrassing in elke hap.
Hoe maak je Brownies met pure chocola en witte chocoladestukjes?
- Smelt de pure chocola en boter au bain-marie. Voeg de stroop toe en roer goed door. Zet de kom apart.
- Doe de suikers en eieren in een kom en mix tot het net gemengd is. Voeg de helft van het eimengsel toe aan de gesmolten chocola en roer rustig door. Klop de andere helft van het eimengsel op hoge snelheid tot het volume verdubbeld is.
- Schenk het chocolademengsel bij het opgeklopte eimengsel en meng rustig met een garde. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven het beslag en spatel het voorzichtig door elkaar. Voeg de stukjes witte chocola toe en roer ze door het beslag.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 125 gram pure chocolade >70% cacao, in stukjes
- 60 gram boter ongezouten
- 1 eetlepel schenkstroop
- 150 gram suiker
- 75 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 eieren maat L
- 100 gram bloem
- 20 gram cacao
- 1 theelepel bakpoeder
- ⅛ theelepel zout
- 100 gram witte chocolade grof gehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Zet de oven aan op 180 °C of 170 °C
- Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
Brownie beslag
- Doe de pure chocola en boter in een hittebestendige kom.125 gram pure chocolade, 60 gram boter
- Zet de kom op een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en laat de chocola en boter smelten. Roer af en toe.
- Als alles goed gesmolten is, voeg je de eetlepel stroop toe.1 eetlepel schenkstroop
- Meng het goed door met een spatel en haal de kom van de hittebron.
- Doe de kristalsuiker, bruine suiker en eieren in een aparte kom.150 gram suiker, 75 gram donkerbruine basterdsuiker, 2 eieren
- Mix dit kort, net genoeg zodat alles goed gemengd is.
- Voeg eerst de helft van het eimengsel beetje bij beetje toe aan de gesmolten chocola, terwijl je rustig blijft roeren met de spatel.
- Mix daarna de rest van het eimengsel 3 minuten op hoge snelheid met een mixer, tot het dikker is en het volume verdubbeld is.
- Vouw het eimengsel voorzichtig door het chocolademengsel met een spatel.
- Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout boven het beslag en meng alles goed door met de spatel.100 gram bloem, 20 gram cacao, 1 theelepel bakpoeder, ⅛ theelepel zout
- Doe de grof gehakte witte chocola erbij en meng nog een keer goed.100 gram witte chocolade
- Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bakken
- Zet de brownie in de oven en bak ongeveer 25 minuten*.
- De bovenkant moet iets donkerder zijn en de brownie is licht gerezen.
- Controleer met een prikker of hij gaar is. Als er nog een dun laagje chocola aan de prikker zit, is hij perfect.
Afkoelen en serveren:
- Laat de brownie in de vorm afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.
Opmerkingen:
- Heel smeuïg: Bak de brownies 23 minuten. De chocola in het midden is dan nog gesmolten.
- Fudgy: Bak 25 minuten. De brownies hebben een krokante bovenlaag en zijn smeuïg van binnen.
- Cake-achtig: Bak 27 minuten. De brownie is meer cake en de chocola is stevig. Test met een prikker of hij gaar is.
- Kamertemperatuur: Bewaar de brownies in een luchtdichte doos of in plasticfolie. Ze blijven tot 3 dagen goed.
- Diepvries: Wil je ze langer bewaren, vries ze dan in. Wikkel de brownie in plasticfolie en bewaar in een diepvriesdoos. In de vriezer blijven ze 2 maanden goed.
Geef een reactie