Deze pepernoten brownies zijn heerlijk zacht met een romige chocolade vulling en een lichte pepernotensmaak. Lekker voor het heerlijke avondje!
Bijna Sinterklaas en natuurlijk maken wij dan ook de heerlijkste Sinterklaas recepten. En nu eerst dit heerlijke pepernoten brownie recept. Door het brownie beslag meng je stukjes pepernoot. Deze smelten in de oven en geven de brownie een heerlijke pepernoten smaak. Daar worden mijn kleintjes in ieder geval heel blij van!
- In dit recept gebruik je gemalen pepernoten, maar je zou ook gemalen chocolade pepernoten of speculaas kunnen gebruiken.
- Wanneer je de brownie uit de oven haalt, lijkt het of hij nog te zacht is. Geeft niets, hij hard uit wanneer hij enige tijd bij kamertemperatuur staat.
- Brownies bewaar je bij kamertemperatuur (en niet in de koelkast want dan verandert de structuur en wordt hij minder lekker).
- Bewaar ze dus bij kamertemperatuur in een luchtdicht afgesloten doos/bakje. Zo blijven ze een week goed.
- Je kunt de brownies ook invriezen in een luchtdicht afgesloten doos (of zakje). Zo kun je de brownies tot 3 maanden in de diepvries bewaren. TIP: snij ze in kleine blokjes dan kun je ze per portie ontdooien (en kan de rest nog even bewaard blijven).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
- 60 gram roomboter ongezouten
- 125 gram pure chocolade in kleine stukjes gehakt
- 4 eieren maat L
- ¼ theelepel zout
- 50 gram kruidnoten verkruimeld
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 20 gram cacao
- 1 theelepel vanille extract
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Leg een bakpapier op de bodem van de vorm.
- Doe de boter samen met de chocola in een pan en laat op heel laag vuur smelten.
- Mix in een kom de eieren en suiker met het zout luchtig en schuimig.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en roer wederom goed door met een spatel.
- Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en cacao toe en meng dat door het beslag met een spatel.
- Schep de kruidnoten erbij en meng ze er goed doorheen.
- Giet het beslag in de brownie vorm en zet die in de oven.
- Laat 25 minuten bakken.
- Haal de brownies uit de oven en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwijder de vorm en snij ze in vierkante blokken.
Opmerkingen:
- In dit recept gebruik je gemalen pepernoten, maar je zou ook gemalen chocolade pepernoten of speculaas kunnen gebruiken.
- Wanneer je de brownie uit de oven haalt, lijkt het of hij nog te zacht is. Geeft niets, hij hard uit wanneer hij enige tijd bij kamertemperatuur staat.
Geef een reactie