In dit brownies recept is de brownie gecombineerd met een cheesecake topping. Twee toppers gecombineerd in 1 gerecht. Wat een heerlijke combinatie van romige cheesecake met een chocolade bite.
Dit heerlijke brownies recept is makkelijk te maken en het goede uit twee werelden. Want als je vandaag niet kunt kiezen of je een cheesecake of een brownie wilt maken, dan maak je het nu allemaal in één heerlijk recept. Dat is twee keer genieten!
- Gebruik pure chocolade in plaats van melk chocolade, anders vindt je het gerecht wellicht erg zoet.
- Je laat de brownie helemaal afkoelen, voordat je hem aansnijdt, anders is hij veel te vochtig en plakt hij aan je mes.
- Deze brownies zijn zeker 1 dag te voren te bereiden, bewaar ze in de koelkast, in een afgesloten bak, tot gebruik.
- In de koeling zijn ze 2 dagen houdbaar in een afgesloten bak;
- Brownies kun je invriezen. Bewaar ze maximaal 2 weken in de diepvries en laat voor gebruik ontdooien.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Brownies recept met cheesecake
Apparatuur
Ingrediënten
Chocolade brownie
- 225 gram boter, ongezouten
- 225 gram chocolate chips
- 75 gram cacao
- 200 gram suiker
- 200 gram bruine suiker
- 2 eieren, maat L, kamertemperatuur
- 1 eigeel, maat L
- 1 eetlepel koffie
- 1 theelepel vanille extract
- 125 gram bloem
- 1 theelepel zout
Cheesecake topping
- 500 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- ⅛ theelepel zout
- 2 eieren, maat L
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Brownies
- Zet een pan met water op het vuur en hang daar een vuurvaste. kom in die het water niet raakt. Breng het water aan de kook (au bain-Marie).
- Doe 200 chocolade chips en boter in de kom en laat langzaam smelten.
- Roer goed door en schep de cacao en zout erdoor.
- Mix op lage stand tot het goed gemengd is.
- Voeg dan beide suikers toe en mix 1 minuut op gemiddelde snelheid.
- Voeg dan één voor één de eieren toe (het volgende ei pas toevoegen als het eerste er volledig doorheen is gemengd) en het eigeel, terwijl je blijft mixen.
- Schenk het vanille-extract en de koffie erbij en mix nog 1 minuut.
- Zet de mixer laag en voeg de bloem toe. Meng tot alles net gemengd is en zet dan de mixer uit.
- Schep de rest van de chocolate chips met een spatel door het beslag.
- Doe het beslag in een brownie vorm en strijk de bovenkant glad.
Cheesecake topping
- Doe de roomkaas in een kom en mix 4 minuten op hoge snelheid, zodat hij goed romig is.
- Voeg de suiker, zout en vanille extract toe en meng alles 2 minuten.
- Dan voeg je de eieren één voor één toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig gemengd is.
- Mix nog 1 minuut op gemiddelde snelheid.
- Schep de cheesecake topping op de brownie basis.
- Optioneel: Met de punt van je mes kun je nu nog mooie vormen maken door beide lagen heen. De lagen mengen hier licht, waardoor je mooie vormen krijgt op de bovenkant.
- Bak 10 minuten bij 175 graden Celsius en verlaag dan de temperatuur naar 160 graden Celsius. Bak nog 35 minuten.
- Haal de brownie uit de oven en laat licht afkoelen. Snij in 12 heerlijke blokjes.
Opmerkingen
- Gebruik pure chocolade in plaats van melk chocolade, anders vindt je het gerecht wellicht erg zoet.
- Je laat de brownie helemaal afkoelen, voordat je hem aansnijdt, anders is hij veel te vochtig en plakt hij aan je mes.
Geef een reactie