Lekker voor ontbijt of traktatie, Halloween donuts. Ze zijn snel en simpel te maken, smaken lekker en zien er super eng uit. Perfect voor Halloween dus!
Heb je nog inspiratie nodig voor een Halloween ontbijt, lunch, brunch of traktatie dan zijn deze donuts een tip. Ik kocht de donuts kant en klaar (ik heb helaas nog geen donutmaker in huis), en knapte ze op tot ze er zo uitzagen. En dat is eigenlijk een fluitje van een cent.
Versierselen
kopen
En misschien vraag je je nu af hoe ik aan al die versierselen kom? Nou eigenlijk overal en nergens. Ik duik namelijk elke supermarkt en kookwinkel in die ik tegenkom. En dan blijft er altijd wel wat aan mijn vingers hangen. En als ik dan recepten aan het uitwerken ben dan duik ik mijn kast in. Deze keer had ik legio donuts kunnen maken, maar deze oog donuts pasten precies in het thema.
Het was nog niet zo eenvoudig om alles in elkaar te zetten. De ogen waren net wat te klein voor het gat in het midden van de donut. Dus heb ik deze opgevuld met rode frosting, die ik ook nog heb laten doorlopen op de wit geglazuurde donut. Letterlijk rood doorlopen ogen. Ik vond het nadien toch nog wat saai dus heb er nog wat schedels en botten tegen aan gegooid (letterlijk). En toen kon het mijn goedkeuring wegdragen.
It's a good taste!
Recept Halloween
donuts
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Halloween donuts
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- Plastic folie
- Spuitzak tip 2
Ingrediënten
Rode Frosting
120 ml melk
100 gram roomboter kamertemperatuur
100 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
Glazuur
200 gram poedersuiker
2 eetlepels water
1 theelepel citroensap
Halloween Donuts
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Rode Frosting
- Schenk de melk in een steelpannetje en voeg de bloem hieraan toe.
- Meng alles goed door tot je een glad beslag hebt.
- Breng op gemiddeld vuur aan de kook terwijl je blijft roeren want het brand supersnel aan.
- Kook 5 minuten of tot het beslag zo dik is dat wanneer je een satéprikker in het beslag steekt deze rechtop blijft staan.
- Zet het vuur uit, dek af met plastic folie en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- In een tweede kom meng je met een mixer de roomboter, poedersuiker en vanille extract, tot alles luchtig en goed gemengd is (ongeveer 2 minuten).
- Voeg dan lepel voor lepel het beslag toe en mix nog eens 5 minuten.
- Meng de kleurstof door de frosting tot de gewenste intensiteit en dek de schaal af met plastic folie.
- Zet 15 minuten in de koeling.
- Check de dikte van de frosting. Wanneer hij te dun is voeg je nog wat extra poedersuiker toe. Bewaar tot gebruik in de koeling.
Glazuur
- Doe de poedersuiker in een kom en voeg het water en het citroensap toe.
- Mix totdat er een glad papje is ontstaan. Wanneer hij nog te korrelig is, voeg je wat extra water toe. Is het glazuur te dun dan mix je er nog wat poedersuiker doorheen.
Halloween donuts
- Doe de frosting in een spuitzak en het glazuur in een schaaltje.
- Dip de donuts in het glazuur en laat 5 minuten drogen.
- Vul met de frosting het midden op en trek wat bloedlijntjes over het glazuur.
- Druk het oog in het midden en strooi de suikerversiersels erover.
Voedingswaarde
Geef een antwoord