Slanke chocolade mousse wie droomt daar nou niet van? En deze heerlijke mousse is romig, decadent en.... lekker slank. Een recept dat in de smaak gaat vallen!
Slanke chocolade mousse, wie droomt daar nu niet van. Ik zou het wel prettig vinden. Niet voor altijd, maar zo voor Januari een keer een guilty pleasure zonder dat het meteen een aanslag is op mijn weegschaal. Dat zou toch wel prettig zijn.
En dat kan nu. In plaats van de slagroom wordt in dit recept ricotta gebruikt. En eiwit zorgt voor de luchtigheid. Heerlijke mousse die bijna niet onderdoet voor de echte.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 250 gram ricotta
- 2 eetlepels cacao
- 2 eiwitten maat L
- 100 gram suiker
- ⅛ theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng de ricotta met de cacao tot een egaal mengsel.
- Hang een kom boven een pan met water. Doe de suiker, het zout en de eiwitten in de kom en zet het vuur aan (middel).
- Terwijl het water langzaam verwarmt ga je het mengsel kloppen met de garde, totdat de suiker is opgelost.
- Haal de kom dan meteen van het vuur en pak de mixer. Mix de eiwitten verder tot de eiwitten stijfgeslagen zijn.
- Schep twee eetlepels eiwit bij de ricotta en meng het goed door met een spatel (om het mengsel aan elkaar te laten wennen).
- Voeg vervolgens de rest van het eiwit toe en roer dat voorzichtig door de ricotta.
- Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit de bakjes vol. Je kunt natuurlijk met een lepel ook de mousse verdelen over de bakjes.
- Zet tenminste 2 uur in de koeling zodat alles goed opstijft.
Geef een reactie