Dit recept voor skottelbraai Oosterse varkenshaasspiesjes met een frisse wortel komkommersalade is een makkelijk en snel te bereiden gerecht. De varkenshaas krijgt door de simpele marinade lekker mals en smaakvol.
De wortel komkommersalade is kleurrijk en goed op smaak gebracht. Dit is een ideaal recept voor een BBQ-feestje of de camping. Dit recept kan prima gemaakt worden op de BBQ.
Spies van Varkenshaas met een Salade
Een nieuw recept met een vakantie twist. En ik heb gebruikgemaakt van de skottelbraai, want dat is een uitkomst op de camping of achtertuin. Maar dit gerecht is ook prima te maken op de barbecue. Zeker met de zomerse temperaturen die onze kant weer op komen een erg lekker recept om te maken! (zelfs al ben je niet op vakantie.)
Ik heb het recept voor de salade overigens in tweeën gedeeld. Een helft heb ik zonder dressing gemaakt en de andere helft met. De dressing is voor kinderen soms net het accent waardoor ze het iets minder lekker vinden (maar dat kan voor elk kind natuurlijk anders zijn). De meeste kinderen zijn echter dol op worteltjes en komkommer, dus de vitamientjes vliegen erin!
Top Tip
Snijd het vlees in blokjes van dezelfde grootte. Zo zullen ze ook tegelijkertijd gaar zijn en dat maakt de spies veel lekkerder.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Gemarineerde Varkenshaasspiesjes
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel suiker
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 500 gram varkenshaasjes in blokjes van 2 x 2 cm
Wortel komkommer Salade
- 3 eetlepels azijn
- 2 theelepels suiker
- 3 winterwortels
- 1 eetlepel zeezout
- 1 komkommer
- 4 blaadjes ijsbergsla
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding Marinade:
- Meng voor de marinade voor de varkenshaas de sojasaus, azijn, suiker en olie tot een papje.3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker, 3 eetlepels zonnebloemolie
- Doe de varkenshaas bij de marinade en zorg ervoor dat alle stukjes vlees met de marinade bedekt zijn.500 gram varkenshaasjes
- Laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
- Rijg het vlees aan spiesen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Voorbereiding Salade
- Voor de dressing verwarm je in een pannetje op laag vuur de azijn met suiker terwijl je roert, tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.3 eetlepels azijn, 2 theelepels suiker
- Schrap de wortels. Snij de onder- en bovenzijde van de wortel. Snij de wortel in julienne reepjes (reepjes met als lengte en dikte de omvang van een lucifer). Doe de wortel in een vergiet en strooi het zout erover. Meng goed en laat 10 minuten staan.3 winterwortels, 1 eetlepel zeezout
- Spoel na 10 minuten de wortel af met water en droog goed af.
- Schil ondertussen de komkommer. Snij ook de komkommer in julienne reepjes en doe die in een kom.1 komkommer
- Meng de wortel met de komkommer.
- Doe de dressing bij het komkommer/wortel mengsel. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiding
- Zorg ervoor dat de skottelbraai met het rooster of de BBQ gereed staat.
- Leg de spiesen hierop en grill de spiesen tot de varkenshaas net nog een beetje rosé is (ongeveer 4 minuten per kant)
- Leg ondertussen op elk bord een blaadje ijsbergsla, met de holle kant naar boven. Schep de salade hierin.4 blaadjes ijsbergsla
- Leg de spies op het bord erbij en serveer met brood.
Opmerkingen:
Wil je dit bewaren koel het dan snel af en bewaar de salade en het vlees apart van elkaar.
- Koelkast: In een luchtdicht afgesloten bakje tot 2 dagen houdbaar.
- Diepvries: De salade kun je niet invriezen. De Oosterse varkenshaasspiesjes verpak je in een diepvrieszak of doos en zijn zo tot 2 maanden houdbaar.
- Opwarmen: Grill het vlees tot het warm is of haal het vlees van de stokjes en bak ze, met wat olie, op in de pan tot ze heet zijn.
Geef een reactie