Zelfgemaakte Aardappelsalade met Mayonaise en andere heerlijke ingrediënten, wordt het nog beter? De rijke, zoete, romige salade is op na elke barbecue en zomerpicknick. Met een zoetzure dressing met een romige textuur, knapperige groenten en kruiden, is dit het beste aardappelsalade recept dat ik ken.

Amish Aardappelsalade met Mayonaise
Ik ben dol op Amish-recepten. Ze zijn altijd eenvoudig, met basis ingrediënten. En omdat de recepten traditioneel zijn en al heel lang bestaan, zijn de smaken geoptimaliseerd (en heerlijk). Denk niet aan magere recepten of trends; dat is geen Amish-stijl. In plaats daarvan maken ze comfort food (en ze zijn er echt goed in).
Neem deze Aardappelsalade met Mayonaise. Vergeleken met een klassieke aardappelsalade is hij zoeter.
De aardappelen worden gekookt, gekoeld en gemengd met geweldige toevoegingen zoals hardgekookte eieren, wortelen, bleekselderij en uien. Dit geeft een zachte en knapperige bite.
En dan wordt het gemengd met de dressing. Die is gemaakt van mayonaise, suiker, azijn, mosterd en paprika. De suiker en azijn geven het een zoetzure smaak, wat een geweldige combinatie is. En de mosterd een heerlijk pitje.
Het is een zoete mayonaise dressing die een goede aardappelsalade opwaardeert tot een van mijn favoriete recepten voor aardappelsalades.
Ik wed na het bereiden van deze Amish-aardappelsalade; dit je nieuwe go-to-recept wordt!
Wat heb je nodig voor een frisse romige aardappelsalade?
Om deze aardappelsalade met Mayonaise te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:

- Mayonaise - Maakt een rijke en romige dressing.
- Mosterd - Gebruik gladde gele mosterd. Het geeft de dressing een beetje pit.
- Azijn - om een zuurtje aan je dressing te geven. De Amish gebruiken witte natuurazijn, maar je kunt ook appelciderazijn of wittewijnazijn gebruiken.
- Suiker - Zoet de dressing, wat lekker is in combinatie met mosterd en azijn.
- Gerookte paprika - De rokerige smaak van het paprikapoeder maakt dit gerecht helemaal af.
- Eieren - Hardgekookte eieren. Pel en snij in grove stukken.
- Wortel - Was en schil de wortel. Rasp grof. Ik hou niet van hele harde stukken in mijn aardappelsalade, dus daarom rasp ik en snij ik ze niet.
- Bleekselderij - Fijngehakt, in fijne stukjes gesneden. Anders kan de selderij overweldigend van smaak zijn.
- Ui - Licht zoet, knapperig en pittig. Dit geeft elke salade net dat beetje meer.
Hoe maak je de perfecte koude salade van aardappel?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Begin met het schillen en koken van de aardappelen en eieren in een grote pan met voldoende water (en een energiebesparende tip: doe de eieren bij de aardappelen).
- Laat de aardappelen afkoelen op een bakplaat.
- Meng aardappelen, geraspte wortelen, in blokjes gesneden bleekselderij en hardgekookte eieren.
- Bereid de dressing in een kleine kom met mayonaise, mosterd, azijn, gerookt paprikapoeder, suiker en zout. Meng door het aardappelmengsel. Laat het minimaal 1 uur afkoelen.
Ik serveer deze heerlijke Aardappelsalade met Mayonaise graag bij mijn BBQ met Argentijnse Biefstuk met Chimichurri, Groentespiesen van de BBQ en een Italiaanse Caprese Hamburger.
Garneer met gehakte peterselie.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Aardappelsalade met Mayonaise (Amish)
Apparatuur
Ingrediënten
Aardappelsalade
- 750 gram aardappelen, kruimig
- 2 eieren, maat L
- 1 wortel, geschild en grof geraspt
- 1 stengel bleekselderij, in fijne blokjes gesneden
- 2 middelgrote uien, fijn gesneden
Dressing ingrediënten
- 125 ml mayonaise
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels suiker
- ½ theelepel gerookte paprika
- ½ theelepel zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes die ongeveer even groot zijn (zo zijn ze tegelijkertijd gaar).750 gram aardappelen
- Doe ze in een pan en voeg de twee eieren toe. Schenk voldoende koud water erbij, zodat alles onderstaat en breng aan de kook.2 eieren
- Draai het vuur laag en laat het 13 minuten koken. Haal de eieren eruit en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snij ze in grove stukken.
- Kook de aardappelen verder tot ze gaar zijn. Dat kun je controleren door met een vork in een aardappel te prikken. Als je daarbij geen weerstand voelt, zijn de aardappelen gaar.
- Giet de hete aardappelen af en verdeel ze over een bakplaat, zodat ze aan de lucht kunnen drogen en afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de afgekoelde aardappelen, eieren, wortel, bleekselderij en uien in een grote kom. Meng voorzichtig; je wilt geen puree maken.1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 2 middelgrote uien
- Meng de mayonaise, azijn, mosterd, suiker, paprikapoeder en zout in een middelgrote kom. Voeg toe aan de grote kom en meng voorzichtig, zodat alles bedekt is.125 ml mayonaise, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels suiker, ½ theelepel gerookte paprika, ½ theelepel zout
- Dek de kom af met plastic folie en laat hem minimaal een uur in de koelkast afkoelen (maar je kunt hem langer bewaren).
Opmerkingen
- Koelkast - In de koelkast kun je de aardappelsalade afgedekt met plastic folie (of in een luchtdichte doos) maximaal drie dagen bewaren. Ik wed dat je de salade na een dag nog lekkerder zult vinden, omdat daardoor de smaken beter intrekken.
- Diepvries - Bewaar het niet in de vriezer; hierdoor worden de aardappelen papperig als ze ontdooid zijn.
Geef een reactie