Geniet van deze heerlijke Kip Wraphapjes met Kruidenkaas, komkommer en knapperige salade. Een makkelijk en snel gerecht, en een lekker fris hapje voor een feestje, bij de picknick of een lekkere lunch.
Romige kruidenkaas, ziltige kip, frisse komkommer en salade. Deze feestelijke wraps zijn de perfecte keuze voor elk moment!
Heerlijke Kip-Wraphapjes met Kruidenkaas - Snel en Makkelijk Recept
Wrap hapjes zijn voor mij de ultieme hapjes om te serveren bij een feestje of picknick. Ze zijn goed voor te bereiden, makkelijk en snel klaar en altijd lekker.
Ik heb inmiddels al de lekkerste wrap hapjes op mijn site staan: denk aan wraps met zalm en heksenkaas, wraps gevuld met tonijnsalade of elegante carpaccio wraps.
Maar deze kip wrap hapjes mochten niet ontbreken. Ze zijn lekker, fris en budgetvriendelijk om te maken.
Ik zou zeggen probeer ze zelf!
Wat heb je nodig voor Wrap Hapjes met Kipfilet, Kruidenkaas en Komkommer?
Om deze Kip-Wraphapjes met Kruidenkaas te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Tortilla wraps: In dit recept zijn tarwe wraps gebruikt. Ga je voor gezond dan kun je ook volkoren wraps nemen. Wil je minder koolhydraten gebruiken? Gebruik dan wortel, paprika of bieten wraps.
- Kipfilet: Plakjes kipfilet van de vleeswarenafdeling. Geeft een heerlijke smaak en is een beetje ziltig.
- Kruidenroomkaas: Een romige smeerbare kaas die op smaak is gebracht met kruiden (en vaak ook knoflook). De meest bekende kruidenroomkaas is Boursin.
- Komkommer: Geschaafd in dunne plakken en niet in blokjes gesneden. Dat is namelijk niet zo handig voor deze wraps. Door de dunne plakken verdeelt de komkommer veel beter.
- Gemengde sla: Deze sla is een goede keuze voor wraps omdat het knapperig is langer vers blijft. Je kunt het eventueel ook vervangen door rucola, wat een lichte pepersmaak geeft.
Hoe maak je Wraphapjes met Kip?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Verwarm een tortilla wrap een paar seconden in een warme koekenpan, zodat hij goed te rollen is. Bestrijk een zijde met de kruidenroomkaas.
- Beleg dat met dunne plakjes kipfilet. Laat ze een beetje overlappen.
- Schil de komkommer en schaaf, met een kaasschaaf of dunschiller, lange slierten van de komkommer. Niet bij de zaden (dan wordt de wrap te nat). Leg plakken komkommer op de kipfilet. Verdeel daar gemengde sla overheen.
- Rol de wrap strak op en verpak in plasticfolie. Laat minimaal een uur op smaak komen in de koelkast.
Serveren: verwijder het plasticfolie en snij in dunne plakjes. Serveer met prikkers.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Ook lekker: voeg wat dungesneden gegrilde paprika toe aan de wrap. Of dunne plakjes avocado.
- In plaats van gewone kipfilet, kun je ook gerookte kipfilet gebruiken. De rokerige smaak is heerlijk gecombineerd met de rest van de ingrediënten.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps
- 4 eetlepels kruidenroomkaas
- 8 plakjes kipfilet vleeswaren
- 1 komkommer geschild en in dunne plakjes geschaafd
- 50 gram gemengde salade
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de tortilla wraps vijf seconde in een hete koekenpan en haal ze daarna weer uit de pan.2 tortilla wraps
- Leg de wrap voor je neer en bestrijk met de helft van de kruidenroomkaas.4 eetlepels kruidenroomkaas
- Verdeel de helft van de kipfilet over de roomkaas. De plakjes mogen licht overlappen.8 plakjes kipfilet
- Leg op de kipfilet komkommerslierten en daarop verdeel je de gemengde sla.1 komkommer, 50 gram gemengde salade
- Rol strak op en verpak in plasticfolie.
- Herhaal dit voor de andere wrap.
- Laat minimaal een uur op smaak komen in de koelkast.
- Voor het serveren verwijder je de folie en snij je de wraps in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Serveer met prikkers.
Opmerkingen:
- Voeg wat dungesneden gegrilde paprika toe aan de wrap. Of dunne plakjes avocado.
- In plaats van gewone kipfilet, kun je ook gerookte kipfilet gebruiken. De rokerige smaak is heerlijk gecombineerd met de rest van de ingrediënten.
- Koelkast: Bewaar de kip wraphapjes met kruidenkaas in de koelkast tot je ze gaat serveren. Wikkel ze in plasticfolie of als je ze al hebt gesneden bewaar je ze in een luchtdichte bak. Zo blijven ze tot 2 dagen goed.
- Diepvries: Deze wrap rolletjes kun je niet invriezen omdat de komkommer en de sla dan van structuur veranderen en dat is niet lekker.
Geef een reactie