Ik ben dol op hapjes en wrap hapjes staan bovenaan mijn favorieten lijstje. En deze Caprese wrap hapjes staan in dat lijstje. Ze zijn makkelijk te maken, en perfect voor een feestje, picknick of als lunch.

Caprese wrap hapjes recept: Een heerlijke en makkelijke snack
Deze Caprese wrap hapjes zijn geïnspireerd op één van de meest bekende Italiaanse salades: de Caprese Salade. De kleuren wit, rood en groen zijn zeker vertegenwoordigd in deze wrap hapjes (de kleuren van de Italiaanse vlag, zoals ook bij de originele salade).
Dat geeft een heerlijke combinatie van mozzarella, zongedroogde tomaatjes, pesto en basilicum. Door deze ingrediënten in een wrap te rollen, krijg je een lekker vegetarisch hapje met een sublieme smaak dat er ook nog eens mooi uitziet.
Weet je waarom wraps zo hoog op mijn lijstje van lekkere hapjes staan? Je kunt ze namelijk heel goed aanpassen naar je eigen smaak of naar wat je in huis hebt. Bij dit recept kun je bijvoorbeeld balsamicoazijn eroverheen drizzelen, Extra ijsbergsla toevoegen (om alles nog knapperiger te maken), of kiezen voor een tomatentapenade in plaats van groene pesto.
Je hebt hartstikke veel mogelijkheden en dat maakt dat ik graag wraps serveer.
Wat heb je nodig voor Caprese Wrap Rolletjes?
Om deze Caprese Wrap Hapjes te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. En deze ingrediënten zijn allemaal goed verkrijgbaar in de supermarkt (wel zo fijn). De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Pesto: heeft een aromatische en romige smaak, die wordt bepaald door de kaas en basilicum. De basisingrediënten zijn olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, Parmezaanse kaas en Pijnboompitten. Je kunt de pesto kant-en-klaar kopen, of je maakt het makkelijk zelf.
- Mozzarella: Heeft een romige smaak. De allerlekkerste en enige echte Mozzarella is de buffel mozzarella. Echt een aanrader dus. Maar kun je deze niet aankomen dan kun je ook de Mozzarella van koemelk gebruiken.
- Zongedroogde tomaten: Voor een heerlijke bite in deze Caprese wrap hapjes. Nog lekkerder dan zongedroogde tomaten zijn semi-zongedroogde tomaten of salade tomaatjes (daar kan ik wel een bakje van op).
- Basilicum: Een groen zacht kruid, met een kruidige smaak met een zoet aroma en een klein pepertje.
- Tortilla wraps: In dit recept zijn tarwe wraps gebruikt. Ga je voor gezond dan kun je ook volkoren wraps nemen. Wil je minder koolhydraten gebruiken? Gebruik dan wortel, paprika of bieten wraps.
Hoe maak je Caprese Wraps?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Verwarm de wraps kort en leg voor je neer. Bestrijk met pesto.
- Verdeel dungesneden mozzarella over het midden van de wrap.
- Leg daarnaast de (semi) zongedroogde tomaatjes. Op de Mozzarella verdeel je basilicumblaadjes.
- Rol de wrap nu strak op en verpak in plasticfolie. Leg minimaal een uur in de koelkast om op smaak te komen.
Serveren: Snij de wraps in dunne rolletjes en geef er prikkers bij. Lekker op een hapjesplank met gegrilde perzik met Serranoham, dadels met kaas en bacon en Tarte soleil met Boursin. Garneer met wat fijngesneden basilicum.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Zongedroogde tomaten: Kun je prima vervangen door dungesneden plakjes verse tomaten, cherry tomaten of zelfs geroosterde paprika.
- Extra smaak: Drizzle wat balsamico crème over het midden van de wrap.
- Extra groente: Gegrilde courgette, aubergine of avocado kun je toevoegen. Of dungesneden ijsbergsla, lekker fris.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Caprese Wrap Hapjes
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps
- 2 eetlepels groene pesto
- 125 gram mozzarella, in dunne plakjes gesneden
- 8 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
- 5 gram basilicum vers, alleen de blaadjes, fijngesneden
Instructies
- Verwarm de tortilla kort in een droge koekenpan.2 tortilla wraps
- Bestrijk een zijde met een eetlepel pesto.2 eetlepels groene pesto
- Verdeel de helft van de mozzarella over het midden van de wrap.125 gram mozzarella
- Leg aan beide zijden zongedroogde tomaatjes.8 zongedroogde tomaatjes
- Bestrooi met wat basilicumblaadjes.5 gram basilicum vers
- Rol de tortillawrap strak op en verpak in plasticfolie. Laat een uur in de koeling op smaak komen.
- Voor het serveren verwijder je de folie en snij je de wrap in dunne reepjes. Serveer met wat prikkers.
Opmerkingen
- Nog lekkerder dan zongedroogde tomaten zijn semi-zongedroogde tomaten of salade tomaatjes.
- Kun je prima vervangen door dungesneden plakjes verse tomaten, cherry tomaten of zelfs geroosterde paprika.
- Extra smaak: Drizzle wat balsamico crème over het midden van de wrap.
- Extra groente: Gegrilde courgette, aubergine of avocado kun je toevoegen. Of dungesneden ijsbergsla, lekker fris.
- Koelkast: Bewaar de Caprese wrap hapjes in de koelkast tot je ze gaat serveren. Wikkel ze in plasticfolie of als je ze al hebt gesneden bewaar je ze in een luchtdichte bak. Zo blijven ze tot 2 dagen goed.
- Diepvries: Deze wrap rolletjes kun je niet invriezen omdat de kaas en de tomaten dan van structuur veranderen en dat is niet lekker.
Geef een reactie