Kip gehaktbrood uit de oven, een slanke variant van mijn normale overheerlijke gehaktbrood. Maar zeker niet minder lekker. Met feta als extra smaakmaker.
Gehaktbrood, daar heb ik een heerlijk recept van op de site. Met rundergehakt in dit geval. Maar wat ook erg lekker is, is om kip gehaktbrood te maken. Dat past dan weer net wat beter bij het lente en zomer seizoen. Voor mijn gevoel dan. Je kunt dan heerlijke smaakmakers als oregano en feta toevoegen voor een heel lekker smaakje en een leuk Grieks tintje.
It's a good taste!
Kip gehaktbrood in de
oven
Heb je deze kip gehaktbrood uit de oven gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 800 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 2 stengels selderij in smalle blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei maat L
- 4 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels feta verkruimeld
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel zout
- ¼ theelepel peper
- 16 plakjes katenspek
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snij de kipfilet in smalle blokjes en doe ze in de kom van je keukenmachine met snijmes.
- Hak de kipfilet fijn, tot je een soort gehakt overhoud.
- Doe dat in een kom.
- Verhit een koekenpan met de olie op het vuur en voeg het uitje en de selderij toe.
- Bak dat 3 minuten tot het uitje glazig is en pers dan de knoflook boven de pan uit.
- Roerbak de knoflook 1 minuut mee en doe het mengsel dan bij de kom met kipgehakt.
- Voeg ook het ei, paneermeel, feta, oregano, zout en peper bij het kipgehakt en meng alles met je handen goed door.
- Pak de bakplaat en vorm een brood van het kipgehakt op de plaat.
- Bekleed het kipgehakt brood met de katenspek. Zo blijft het gehaktbrood sappig en krijgt het nog meer smaak.
- Zet de bakplaat in de oven en bak 50 tot 55 minuten tot het vlees gaar is.
- Bekleed met aluminium folie en laat 10 minuten rusten, zodat het vlees goed mals is.
- Snij het gehaktbrood dan in plakjes.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- koekenpan
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Blender, keukenmachine met mes
Geef een reactie